Haastattelussa oma siskoni

Isosiskoni on kahden pienen lapsen äiti ja todella timmissä kunnossa. Ihailen hänen energiaansa, jolla hän jaksaa kuntoilla vaikka siihen ei ole yhtään ylimääräistä aikaa. Kyselinkin häneltä hiukan urheilusta ja siitä, miten sovittaa urheilullinen elämäntyyli lapsiperheen arkeen.

Sisko esikoisensa kanssa

Olet kahden pienen lapsen äiti. Miten löydät aikaa treenaamiseen?

Ennen kun asuin lasten isän kanssa treenasin lähinnä iltaisin, kun lapset menivät nukkumaan. Laitoin usein treenivaatteet päälle jo ennen kuin menin nukuttamaan lapsia, ettei väsymys iskenyt itselle samalla. Silloin kävin salilla tai lenkillä vähintään 4 kertaa viikossa. Nykyisin tuo on mahdotonta kun asun yksin lasten kanssa. On käytettävä aikaa tehokkaasti kun lapset ovat isällään ja välillä menen silloin töistä suoraan iltavuoron jälkeenkin treenaamaan. Kuntosalin lapsiparkki on tietysti myös suuri pelastaja! Vapaapäivinä käydään lasten kanssa salilla ja käydään välillä myös yhdessä saunomassa samalla. 🙂

Tuleeko urheiluun käyttämästäsi ajasta sinulle ikinä huono omatunto?

Ennen podin helposti huonoa oloa siitä jos vapaapäivänä lapset ”joutuivat” lapsiparkkiin hoitoon. Nyt olen ymmärtänyt että on myös heidän etunsa, että äiti on päässyt treenaamaan ja on täten myös paremmalla tuulella ja jaksaa puuhata enemmän lasten kanssa. Päiväkotipäivän jälkeen en tosin ole raaskinut viedä vielä kertaakaan lapsia salille, mutta ehkäpä sekin päivä vielä tulee.

Mitä vinkkejä sinulla olisi äideille, joilla ei ole mahdollisuutta saada lapsia hoitoon?

Vaunu ja ratas ikäisten kanssa on todella kätevää ottaa päivittäiseksi tavaksi reippaat kävelylenkit. Vaunuja työntäessä saa helposti sykkeen nousemaan ja lapsi voi nukkua vaikka päiväunet samalla raittiissa ulkoilmassa. Isompien kanssa ulkona voi puuhata monenlaista, joka menee treenistä. Pulkkamäkeen vaan mukaan ja mäkijuoksut menevät huomaamatta. Kesällä leikkipuistoissa voi tehdä telineistä riippuen moniakin liikkeitä. Monessa puistossa on kipeilyteline, jossa onnistuu leuanvedot. Hiekkalaatikon reunaa olen käyttänyt myös monesti hyväkseni ns. stepperinä. Ja puiston penkkejä hyödyksi yhden jalan kykyissä. Tasapainolauta keinussa keinuminen 40kg kevyemmän lapsen kanssa on myös todella tehokasta reisitreeniä! Tulee lähes huomaamatta yllättävän pitkiä kyykkysarjoja.

Onko jotain, miten saa lapset innostettua osaksi treeniä?

Kyykkääminen lapset olkapäillä on todella tehokasta ja kaikille hauskaa, kuten mainitsinkin treenivinkki kilpailussa. Lapset osallistuvat mielellään ”jumppaamiseen” itsekkin. Kaikille vaan oma jumppamatto ja jokainen tekee tyylillään. Omaan treeniin ei tietystikkään voi keksittyä yhtä hyvin kuin omassa rauhassa, mutta usein äitien on tähän tyydyttävä. Vedämme kotona myös leukoja yhdessä vuorotellen. Lapsien ”leuan vedosta” tulee myös hyvää treeniä kun heitä kannattelee. Kahvakuula dvd:n tahtiin ollaan myös treenattu yhdessä. Lapsille vaan käteen jotain ”kuulan korviketta”, sopivan mallinen kevyt lelu tms. kuten pikkuämpäri.

Mitä hyötyä hyvästä kunnosta on lapsien kanssa toimiessa?

Hyvä fyysinen kunto on mielestäni todella tärkeää lasten kanssa jaksamisessa. Ihan jo se että jaksaa juosta ja osallistua heidän leikkeihin. On myös mukavaa mahtua pulkkaan ja keinuihin, mihin eivät läheskään kaikki aikuiset kykene.
Lihasvoimia tarvitsee ihan jokapäiväisessä arjessa. Aina on muutaman kauppakassin ja repun lisäksi toinen lapsi kannettavan hetkellisesti syystä tai toisesta. Myös se että saan tarvittaessa molemmat lapseni (3v ja 5v) yhtäaikaa kannettua on minulle tärkeää. Lapsiperheissä on usein aika kortilla ja uskon kyllä että tunti liikuntaa antaa ainakin saman verran lisäaikaa vuorokauteen.

Löytyykö lukijoistani pienien lapsien vanhempia? 🙂

Kommentit (23)
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  2. Milla Keskitalo
    13.3.2013, 11:24

    Minä olen 3-vuotiaan pojan äiti ja lähes päivittäin olemme kahdestaan kun mies on reissuhommissa töissä. Tästä sai tosi kivoja vinkkejä kyllä treenaamiseen joka on osittain osoittautunut hieman hankalaksi pojan kanssa ollessa, sillä se kun on tuollainen taskuraketti joka tulee ja menee hirveätä vauhtia niin ei perässä pysy. 😀 Kiva postaus!

    1. Hyvä, että sait vinkkejä! Lasten kanssa täytyy välillä olla hiukan luovempi 🙂 Kiva kun tykkäsit!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *