HALUATKO PAREMMAN ITSETUNNON?

Tutustuin Losissa ihanaan tyttöön, joka oli kauniilla tavalla varmasti itsevarmoin ihminen ketä olen ikinä tavannut. Hän sanoi jotain, jota olen miettinyt tapaamisen jälkeen monta kertaa. Puhuessamme itsevarmuudesta, hän totesi tuntevansa itsensä upeaksi ja näkevänsä sen takia myös muissa ihmisissä paljon kauneutta. Jos ei itse koe oloaan hyväksi, on vaikea kehua ja kannustaa muitakaan. Olen ollut aina samaa mieltä tässä asiassa. Itsevarman ihmisen kanssa on aina mukava olla vuorovaikutuksessa. 

Mietin, mikä olisi hyvä keino vahvistaa omaa itseluottamusta silloin, kun ei vain keksi itsestään mitään hyvää sanottavaa. Tyttö sanoi ratkaisun olevan helppo: "Fake it till you make it." Katso itseäsi peilistä ja "valehtele" itsellesi, kuinka ihana oletkaan juuri tänään. Korosta niitä ominaisuuksia, joita toivot itsellesi. Jonain päivänä alat uskoa omia puheitasi. Vaikka tuntuisi hölmöltä aluksi puhua täyttä palturia itselleen, kannattaa kokeilla. 

Sisäinen puheemme muodostaa aina sen todellisuuden, jossa elämme. Jos sinne on jäänyt valituslevy päälle pyörimään, ei tulevaisuutemmekaan näytä kovin riemukkaalta. Olen itse nykyään melko tarkka omista pään sisäisistä puheista. Yleensä siellä on melko positiivinen tyyppi äänessä rallattelemassa siitä, kuinka ihanaa elämä on. Mutta tottakai minullakin on päiviä, jolloin kasvot on täynnä finnejä ja maha turvoksissa. Silloin saatan katsoa aamulla peiliin ja todeta, kuinka järkyttävältä ihminen voikaan näytttää. Näistä lipsahduksista tulee kuitenkin melkein paha mieli. Aivan kuin olisin haukkunut jotain ystävää.  Nykyään otankin tällaiset virhearvioinnit äkkiä takaisin, miettimällä: "Höpsis, mähän olen ihan valloittava tänään. " 

Niinkuin kaikessa muissakin asioissa, alitajuntamme pitää sanaamme lakina. Jos toistelet sille olevasi lihava, ruma, laiska, tyhmä, huonompi kaikessa kuin muut, alitajuntasi tekee kaikkensa, jotta tämä pitäisi paikkansa. Miksi et siis valjastaisi näin suurta voimaa siihen, että se tekisi kaikkensa sen eteen, että olet viisas, valloittava, kaunis ja elämäsi kunnossa?

Puhuin nyt lähinnä ulkonäöstä, koska se on monilla ensimmäinen asia joka musertaa itsetunnon. Kuitenkin tätä metodia voi käyttää kaikessa muussakin, jossa olet epävarma. 

Ihanaa päivän alkua kaikille! Te olette hurmaavia <3

Kommentit

Marja (Ei varmistettu)

Ihana teksti, kiitos <3

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos sulle! Kiva kun luit <3

Eve (Ei varmistettu)

Olipas viisaita ajatuksia tällä tytöllä ja myöskin sinulla :) Noinhan se menee! Kun pitää itsestään, on helpompi pitää myös muista eikä koe oloaan epävarmaksi toisten ihmisten seurassa. Tuo oli myös aika hyvä ajatus, että "fake it till you make it". Tota meidän suomalaisten pitäisi erityisesti harjoitella. Pois se vaatimattomuus ja peilin eteen hokemaan, kuinka hienoja ihmisiä ollaan :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Eve! Se on just noin! :) Me ei kyllä osata arvostaa itseämme tarpeeksi. Täällä Jenkeissä sen varsinkin huomaa!

(Ei varmistettu)

Ihana postaus! Sai heti hyvälle mielelle ja pisti myöskin miettimään asioita, sillä tottahan tuo on, että jos vakuuttelet itsellesi olevasi esimerkiksi huono jossakin, niin alat varmastikin uskoa lopulta niin. Kiitos siis ajatuksia herättävästä postauksesta!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos, ihana kuulla! :)

Ella E (Ei varmistettu)

Word honey <3 wooooord!

Elisa (Ei varmistettu)

<3

Iitu (Ei varmistettu)

Amen to that!

Elisa (Ei varmistettu)

:)

Ella (Ei varmistettu)

Elisa,sinun blogisi on valloittava ja tuot jokaisella postauksella hymyn huulilleni! Tekstisi ovat ihanan syvällistiä ja ne pistää mietityttämään. Olet jollain tavalla oma idolini - ajattelutapasi on erinomaisin ja varmasti jokainen ihminen ympärilläsi tulee hyvälle tuulelle :-)

Semmoinen kysymys vielä loppuun, että käytätkö tuommoisten liehuhelmahameiden alla pyöräilysortseja vai pisteletkö menemään ilman? :D

Elisa (Ei varmistettu)

Voi ihana kommentti! Kiitos kovasti <3

Ja ihan ilman pistelen menemään, tosin toi oli tosi hyvä idea laittaa jotkut pienet shortsit alle. Aina välillä nimittäin pylly kyllä vilkkui :D

anonyymi (Ei varmistettu)

Mä rakastan tätä sun blogias! En oo varmaan koskaan kommentoinu mutta oon kyllä lukenu jo pitkään.
Ja tää postaus oli taas mahtava!
Jatka samaan malliin!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos ihana! Kiva kuulla <3

mirena (Ei varmistettu)

Mä niin rakastan näitä sun itsetuntoon ja elämänhallintaan liittyviä positiivisuutta pursuavia postauksia. Pistää joka kerta miettimään, vaikka pyrin muutenkin kiinnittämään huomiota omiin ajatuksiin joka päivä. Kiitos ihana :)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kun kiva kuulla! Kiitos sulle <3

Mari (Ei varmistettu)

Mistä sun ihana hame on? :)

Elisa (Ei varmistettu)

Se on Zarasta mutta se on tosi vanha :/

(Ei varmistettu)

ihana teksti!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Laura! :)

Tiiuli (Ei varmistettu)

Ihana teksti ja ihana asu:)

Elisa (Ei varmistettu)

voi kiitos Tiiuli! :)

stina (Ei varmistettu)

Hurmaava postaus! Ja oot mielettömän kaunis tossa ekassa kuvassa. :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiiitos ihana! :)

laurae (Ei varmistettu)

sinä oot hurmaava!♥

Elisa (Ei varmistettu)

Oi, niin sinäkin! <3 kiiitos!

Milla (Ei varmistettu)

Amen! Minulla on ollut aika pitkään suhteellisen negatiivinen sisäinen puhe. Ja täysin turhaan, mitä se tietysti aina on. Niinkin pieni asia kuin, että aloin syömään säännöllisesti ja itselleni sopivalla tavalla, auttoi ensin siihen, että yleinen oloni muuttui energiseksi ja fiilis todella hyväksi (eihän sitä oikeen nälkäisenä ja väsyneenä jaksa olla positiivinen). Tätä kautta peilikuvakin jaksaa hymyillä ja "itsepuhelu" on muuttunut tsemppaavaksi ja positiiviseksi. Niinä päivinä kun tuntuu, että voiko kukaan näyttää näin ällöltä, yritän muistuttaa itseäni elämän tärkeimmistä asioista. Iloita vaikkapa liikuntakyvystä, jota helposti pitää niin itsestäänselvänä asiana. Silloin yleensä alkaa hävettämään oma turhamaisuus ja negatiiviset ajatukset unohtuvat.

Elisa (Ei varmistettu)

Toi on niiin totta, pienillä jutuilla on valtavasti merkitystä, kuten hyvin syömisellä. Nälkäisenä on tosi vaikea pitää hyvää spirittiä yllä vaikka kuinka yrittäisi. Ihana kuulla että sun puhe on muuttunut positiiviseksi! <3

Vilhelmiina (Ei varmistettu)

Ihana teksti, kiitos siitä! Olen aivan samaa mieltä kanssasi - oma asenteemme ja omat uskomuksemme ovat äärimmäisen tärkeitä siinä, miten koemme itsemme, elämämme ja ympäröivän maailmamme. Olen ennenkin kiittänyt sinua näistä loistavista kirjoituksistasi, jotka kerta toisensa jälkeen muistuttavat siitä, miten kaikki on loppujen lopuksi kiinni vain ja ainoastaan itsestämme ja omasta mielestämme. Kiitos :) Ihanaa alkanutta kesää! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kiitos! Kiva kun luet :) Ihanaa alkanutta kesää myös sulle!

Raitapaita (Ei varmistettu)

Tänä aamuna oli just se fiilis et haluis vetää silmärei'itetyn paperipussin päähän... Sit mietin, et mitäs sitten, oon just hyvä näin :) Hieno kirjoitus aiheesta, jota toivon että osattaisiin toteuttaa joka päivä. Puhutaan kauniisti itselle ja muillekin. Lämmintä kesän alkua! ♡

Elisa (Ei varmistettu)

Voi ihana kommentti, kiitos! Se on just näin <3 Sitä samaa sulle!

neitonen (Ei varmistettu)

Kiva postaus. Itse koen olevani jo aika hyvä tossa positiivuudessa ja omistan hyvän itsetunnon mutta aina hyvä aiheesta muistutella. Valmiita ei varmasti olla koskaan!

Mutta oikeestaan halusin sanoa, että voi että mä tykkään sun tyylistä. Vaan sinä voit olla noin cool Iron Maiden paidassa ja hameessa. VAU!

Elisa (Ei varmistettu)

Mulla on ihan sama! Ja välillä tulee niitä hetkiä kun meinaa vajota sinne surkuttelun puolelle :D Sen takia näitä pitää muistutella itselleen.

Ja voi kiitos kovasti! <3

emppu (Ei varmistettu)

Todella valaiseva teksti! Tästä lähtien olen positiivisempi kuin koskaan ennen. Kiitos :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! Positiivisuus rokkaa ;)

Iitu (Ei varmistettu)

Ihana teksti ja ihana sinä! <3 Tottahan se on,että huijaamallakin pystyy saamaan itselleen paremman olon ja itsetunnon,koska tavallaan samalla tavalla huijaamistahan on puhua itselleen negatiivisesti! En usko,että monenkaan kohdalla negatiiviset puheet olis sen totuudenmukasempia kuin positiiviset. Ne on ne omat ajatukset,jotka ratkasee ;)

Sulla sattuu kyllä Suomeen paluu hyvään aikaan,kun kelien puolesta Suomen kesää parhaimmillaan! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihanaa! Suomen kesä on parasta maailmassa <3 Ja ihan oikeassa olet. Joku on joskus sanonut että, uskot sitten onnistuvasi tai epäonnistuvasi, olet kummallakin kerralla oikeassa. Tää sama pätee ihan kaikkeen muuhunkin :) Kiitos kivasta kommentista!

Räyhis (Ei varmistettu)

Mahtava postaus. ♡
Mä ite koen olevani tosi itsevarma, mutta totta kai mullakin tulee niitä päiviä, kun peiliin katsoessa tulee sellainen fiilis, että jos vaan jäis tänään himaan (mulla kun ainakin siis ulkonäkö on ehdottomasti se yleisin itsetuntoa alentava seikka). Oon oikeasti huomannut just tän saman: kun nappaan itseni kiinni heti ja väitän ponnekkaasti, että hei, oot upee ja kaunis mimmi no matter what, alan todennäköisesti uskomaan itseäni. Seuraavan kerran kun vilkaisen peiliin voin jo todeta, että vitsi hei, hyvältä näyttää!
Itsevarmojen ihmisten kanssa on aina jotenkin iisiä ja parhaassa tapauksessa voimaannuttavaa olla tekemisissä! ♡ Toivon kovasti olevani itsekin tällainen henkilö.
Oot niin kaunis ja ruskea, vitsi kun tulee mahtava fiilis vaan katsellessa. ♡

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! Kiva kun pidit :) Ja ihanaa, että säkin teet noin! Ihan varmasti oot sellainen henkilö :) Se välittyy jo sun kommenteista!

laura (Ei varmistettu)

Kiitos tästä postauksesta! Itselläni piilee melko huono itsetunto ja nykyään negatiiviset asiat ovat helpommin esillä kuin ne positiiviset. Tämä siis tsemppasi ja pyrin jatkossa itsekkin tarkkailemaan mitä pääkoppani oikein mulle sanoo. :-)

Elisa (Ei varmistettu)

Hyvähyvä! Vaikka niitä kehuja ei aluksi ihan uskoisikaan, kannattaa se silti tehdä :) Kiva kun luit <3

viuksi (Ei varmistettu)

Hyvä teksti Lellu! Ihanaa saada teijät kotiin vihdoinkin! <3 Ps. et tiedä paljon kadun etten ostanut noita kenkiä sieltä outletistä... Ne on superit!

Elisa (Ei varmistettu)

No äläää!! En malta oottaa et nään sut <3 ja hahaha saat lainaa ;)

Kommentoi