HALUATKO PAREMMAN ITSETUNNON?

Tutustuin Losissa ihanaan tyttöön, joka oli kauniilla tavalla varmasti itsevarmoin ihminen ketä olen ikinä tavannut. Hän sanoi jotain, jota olen miettinyt tapaamisen jälkeen monta kertaa. Puhuessamme itsevarmuudesta, hän totesi tuntevansa itsensä upeaksi ja näkevänsä sen takia myös muissa ihmisissä paljon kauneutta. Jos ei itse koe oloaan hyväksi, on vaikea kehua ja kannustaa muitakaan. Olen ollut aina samaa mieltä tässä asiassa. Itsevarman ihmisen kanssa on aina mukava olla vuorovaikutuksessa. 

Mietin, mikä olisi hyvä keino vahvistaa omaa itseluottamusta silloin, kun ei vain keksi itsestään mitään hyvää sanottavaa. Tyttö sanoi ratkaisun olevan helppo: ”Fake it till you make it.” Katso itseäsi peilistä ja ”valehtele” itsellesi, kuinka ihana oletkaan juuri tänään. Korosta niitä ominaisuuksia, joita toivot itsellesi. Jonain päivänä alat uskoa omia puheitasi. Vaikka tuntuisi hölmöltä aluksi puhua täyttä palturia itselleen, kannattaa kokeilla. 

Sisäinen puheemme muodostaa aina sen todellisuuden, jossa elämme. Jos sinne on jäänyt valituslevy päälle pyörimään, ei tulevaisuutemmekaan näytä kovin riemukkaalta. Olen itse nykyään melko tarkka omista pään sisäisistä puheista. Yleensä siellä on melko positiivinen tyyppi äänessä rallattelemassa siitä, kuinka ihanaa elämä on. Mutta tottakai minullakin on päiviä, jolloin kasvot on täynnä finnejä ja maha turvoksissa. Silloin saatan katsoa aamulla peiliin ja todeta, kuinka järkyttävältä ihminen voikaan näytttää. Näistä lipsahduksista tulee kuitenkin melkein paha mieli. Aivan kuin olisin haukkunut jotain ystävää.  Nykyään otankin tällaiset virhearvioinnit äkkiä takaisin, miettimällä: ”Höpsis, mähän olen ihan valloittava tänään. ” 

Niinkuin kaikessa muissakin asioissa, alitajuntamme pitää sanaamme lakina. Jos toistelet sille olevasi lihava, ruma, laiska, tyhmä, huonompi kaikessa kuin muut, alitajuntasi tekee kaikkensa, jotta tämä pitäisi paikkansa. Miksi et siis valjastaisi näin suurta voimaa siihen, että se tekisi kaikkensa sen eteen, että olet viisas, valloittava, kaunis ja elämäsi kunnossa?

Puhuin nyt lähinnä ulkonäöstä, koska se on monilla ensimmäinen asia joka musertaa itsetunnon. Kuitenkin tätä metodia voi käyttää kaikessa muussakin, jossa olet epävarma. 

Ihanaa päivän alkua kaikille! Te olette hurmaavia <3

Kommentit (44)
  1. Hyvä teksti Lellu! Ihanaa saada teijät kotiin vihdoinkin! <3 Ps. et tiedä paljon kadun etten ostanut noita kenkiä sieltä outletistä… Ne on superit!

    1. No äläää!! En malta oottaa et nään sut <3 ja hahaha saat lainaa 😉

  2. Kiitos tästä postauksesta! Itselläni piilee melko huono itsetunto ja nykyään negatiiviset asiat ovat helpommin esillä kuin ne positiiviset. Tämä siis tsemppasi ja pyrin jatkossa itsekkin tarkkailemaan mitä pääkoppani oikein mulle sanoo. 🙂

    1. Hyvähyvä! Vaikka niitä kehuja ei aluksi ihan uskoisikaan, kannattaa se silti tehdä 🙂 Kiva kun luit <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *