Härkistä ja punajuuripyreetä

DSC_5377.jpg

En muista milloin olen ollut näin fiiliksissä mistään ruoanvalmistukseen liittyvästä koskaan. Tai no, joskus kahdeksanvuotiaana en toivonut mitään muuta joululahjaksi kuin munaleikkurin. Ja muistan vieläkin kuinka hienoa oli, kun se lahjapaketista löytyi. Tarinan perusteella voisi kuvitella lapsuuteni olleen jotenkin ankea. Ei se kuitenkaan ollut. Ystäväni perheen upeassa brunssipöydässä oli vain aina kaikkia erilaisia munia ja tietysti se munaleikkuri, jonka takia tätä niin hartaasti toivoin. 

Mutta nyt kuitenkin siis asiaan, joka on aiheuttanut eilen ja tänään suorastaan riemunkiljahduksia, nimittäin UUSI BLENDERI.

Sain testikäyttöön Wilfan Raw Fuel- mallin, jonka pitäisi täyttää oikeastaan kaikki soseuttamistoiveeni. Ensikäytön perusteella olen jo ihan  r a k a s t u n u t. Voisin kirjoitella vielä myöhemmin fiiliksiä, kun olen kokeillut kaikkea raakakakuista maapähkinävoihin. 

Oikeastaan vasta eilisen lounaan jälkeen tajusin, kuinka ankeaa kasvisruokaa olemme syöneet ennen tämän hommaamista. Meillä on ennenkin ollut toki blenderi, mutta se oli niin huono ettei sillä meinannut edes smoothieta saada aikaiseksi. Nyt on kuitenkin mahdollisuus kaikenlaisiin soosseihin, muhennoksiin, hummukseen, tapenadeen ja vaikka itsetehtyyn pestoon. 

Ne ovatkin mielestäni ihan parasta kasvisruoassa. Sen lisäksi että ne ovat kauniin näköisiä lautasella, tuovat ne paljon makua ja mehukkuutta ruokaan. 

Kokeilimme eilen ensimmäistä kertaa myös Härkistä, eli härkäpavuista tehtyä lihankorviketta, ja sen lisukkeeksi surrautin tällaisen todella yksinkertaisen, mutta sitäkin maukkaamman pyreen. Itse härkis ei oikein maistunut juuri millekään, mutta suutuntuma oli parempi kuin esimerkiksi tofussa. Ei varmaan jää meillä miksikään vakio-ostokseksi, mutta toimi ihan hyvin pyreen kanssa.

Punajuuripyree

  • 3 esikeitettyä punajuurta
  • 1 paketti Patros fetaa
  • ripaus suolaa

Laita kaikki blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

Lisukkeet (2 henkilölle)

  • 1 bataatti (uunissa 250 asteessa öljyn ja mausteiden kera 10 min.)
  • lehtikaalia
  • kourallinen herneitä
  • 1 pieni sipuli
  • puolikas selleri
  • ituja
  • 1 avokado
  • seesaminsiemeniä
  • puolikas kesäkurpitsa
  • auringonkukan siemeniä
  • seesaminsiemeniä
  • 1 paketti härkistä

Leikkaa bataatti siivuiksi ja laita se uuniin. Tee sillä välin pyree ja leikkaa kasivikset pieniksi paloiksi. Kesäkurpitsan leikkasin nauhamaiseksi spagetiksi. Paista härkis pannulla, laita kaikki isoon kulhoon ja ripottele siemenet päälle. 

Hyvää ruokahalua! 

 

DSC_5373.jpg

DSC_5375.jpg

DSC_5364.jpg

Kommentit (7)
  1. Moikka!

    Nää reseptipostaukset on kyllä ihan parhautta!  Tulee aina kunnon inspis ku lukee ja kattoo noita supersöpöjä annoksia 🙂

    1. Moikka Jenni! ja ihanaa kuulla, kiitos paljon 🙂 

  2. Suosittelen kyllä tutustumaan härkikseen tarkemminkin! Vaikka maku ei itsessään ole kummoinen (no hei, millä nyt olisi? ainakin itse lisään mausteita kaikkiin ruokiin), se paranee valtavasti kun vähän näkee vaivaa. Suosittelen erityisesti chiliä ja tuoretta korianteria härkiksen kaveriksi 🙂

    1. Joo siis ei toi mun mielestä pahimmasta päästä oo, niinkuin sanoinkin. Mutta ehkä mä oon just se joka kaipaa että se ruoka-aine maistuis jo ihan sellaisenaan hyvältä (tai korkeintaan suolalla) 😀 Mutta kyllä tota tulee varmaan kokkailtua uudestankin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *