Hei nuoret seuraajani

Aloin pohtia tuossa yhtenä päivänä, että kun tämä blogi nykyään tavoittaa jo melko suuren yleisön, on joukossa varmasti monia nuoria ihmisiä. Mielestäni onkin aivan ihanaa, että seuraajista löytyy myös nuorison edustajia. Koetan edistää sellaista terveellistä suhtautumista ruokailuun ja liikunnan iloa. Enkä usko tästä olevan sinänsä mitään haittaa kenellekään. Ikinä ei ole liian varhaista alkaa tehdä terveellisiä valintoja elämässään.

Koen kuitenkin tarpeelliseksi muistuttaa parista asiasta. Olen itse 24-vuotias ja kaikki blogissa jakamani treenivinkit ovat tarkoitettu pääosin aikuisille ihmisille. Alle 16-vuotiaiden ei mielestäni ole mitään syytä esimerkiksi harjoitella isoilla painoilla tai kuntosalilaitteissa. Toivoisin teidän näiden sijaan löytävän jonkun sellaisen urheilulajin, joka on hauskaa ja mukavaa ajanvietettä. Ehditte kyllä käydä siellä salilla vielä monta vuotta.

Joukkuelajit ovat varsinkin aivan loistavia kasvavalle nuorelle. Ryhmähenkeä ja onnistumisen iloa on vaikea kuvailla sellaiselle, joka ei ole ikinä harrastanut joukkueurheilua. Tämän lisäksi tulee tutustuttua samanhenkisiin ihmisiin ja saa uusia ystäviä. Joukkuelajit kasvattavat myös henkistä kanttia. Kun jo pienenä oppii, että kova työ palkitaan ja asioiden eteen on otava valmis ahkeroimaan, tulee loppuelämästä helpompaa. Ja valinnanvaraa joukkuelajeista löytyy vaikka millä mitalla. On balettitanssia, muodostelmaluistelua, cheerleadingia, jääkiekkoa, pesäpalloa, ringetteä tai koripalloa. 

 

Ja toinen asia, joka koskee myös vanhempia treenaajia (minut itseni mukaanlukien). Monesti puhutaan vain siitä, että "haastakaa itsenne" ja "älkää pelätkö isoja painoja". Haluan muistuttaa, että itse ainakin meinaan usein tehdä päinvastaisen virheen. Kuvittelen olevani oikea voimanainen ja ryin sitten joitain liikkeitä ihan väärillä lihaksilla. Juuri vähän aikaa sitten pohdin selkälihas-laitteessa, etten saa sitä tuntumaan kunnolla lapojen väliin. Sitten kun painoja laittoi vähän vähensi, sai yllättäen liikkeen tuntumaan juuri oikeassa paikassa.

Eipä minulla ollut muuta tällä kertaa :) Mukavaa torstaita!
kuvat

Kommentit

Anonymous (Ei varmistettu)

Olet asian ytimessä. Nuorisotyöntekijänä joudun päivittäin keskustelemaan nuorten kanssa siitä, millaiset elämäntavat ja harrastukset ovat sopivia kasvavalle nuorelle. Nykyaikana blogikulttuuri (varsinkin ns. suosituimpien blogien salitreenihössötys, ruokavalion muuttaminen yms.) ovat selvästi vaikuttaneet nuorten ajatusmaailmaan. Nuorimmat lukijat ovat vielä ala-asteikäisiä, joiden ei todellaan tulisi tarkkailla esimerkiksi syömisiään tai haaveilla fitness kunnosta... Tietyissä määrin terveellisten elämäntapojen ohjeistus on tarpeen tietenkin. Tämä on asia mitä olen itse mielessäni jo pidempään pohtinut ja toivonutkin jonkun tuovan asian esille. Vielä kun kasvuiässä olevat nuorisolaiset sen ymmärtäisivät (En halua tietenkään yleistää, tämä on varmasti vain pieni osa nuoria joilla trenaaminen on ns. unelmavartalon tavoittelua). Nykyajan kauneusihannointi ja blogikulttuuri ovat välillä kyllä paha yhdistelmä.. Hyviäkin juttuja tietenkin on! Esimerkiksi itse (myöskin 24-vuotiaana) olen saanut innon liikkua paremmin (ennen en liikkunut kuin pakollisesti paikasta a paikkaan b) ja huomannut kuinka paljon paremmin jaksan nykyään keskittyä mm. siihen työntekoon ja jaksan myös paremmin muistutella niitä nuoria, että tälläisenä vanhana tätinä voi sitten ottaa enemmän huolta siitä vartalostaan kun joka paikkaa kolottaa. ;)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos hyvästä kommentistasi! Tuo on mielestäni todella huolestuttavaa! Välillä sitä itse unohtaa, että seuraajista jotkut voivat olla todella nuoria. Silloin kun itse olen ollut sen ikäinen, ei mitään blogikulttuuria ollut edes olemassa. Muutenkin välillä mietin sitä, kuinka paljon blogimaailmalla on vaikutusvaltaa nuoriin. Monissa blogeissa vallitsee tietynlainen kulutushysteria, eikä se ole nuorelle kovin hyvä esimerkki. Tavaraa haalitaan kokoajan lisää ja tavaroita peustellaan oman onnellisuuden mittareina. Oma tavoitteeni on ollut yrittää näyttää, kuinka onni löytyy oikeastaan jostain ihan muualta. On kuitenkin väärin laittaa ketään bloggaria vastuuseen muiden ihmisten käyttäytymisestä. Halusin silti kantaa oman korteni kekoon, huomatessani että yhä nuoremmat ovat minuun yhteydessä liikunnallisiin asioihin liittyen. Myös nuorten huono itsetunto on surettanut lähiakoina kovasti. Kun lähtökohtaisesti kirjoittaa itse aikuisille ihmisille, pitää välillä lukaista tekstejään läpi ja miettiä, miltä tämä kuulostaisi nuoren ihmisen lukemana? :)

Anna A (Ei varmistettu)

Tuossakin mielestäni tulisi painottaa nimenomaan sitä, että fittness-kunnosta haaveilemisessa itsessään ei ole mitään pahaa, mutta näillä nuorilla ei joskus tunnu olevan käsitystä siitä, että ne lehtien fittness-naiset ovet nimenomaan AIKUISIA ihmisiä. Kyllä sitä kuntoa voi tavoitella, mutta sen oikeasti saa vasta aikuisena, kun keho on kasvanut ja kaikki hormonitoiminta on kehittynyt sille tasolle, että lihasten kasvatus siinä määrin on oikeasti mahdollista.Itse suosittelen joukkuelajeja ihan ikään katsomatta, mutta erityisesti lapsille ja nuorille varauksetta. Aivan mahtavaa hommaa, ja tosiaan oppii sitä erilaisten ihmisten kanssa yhteistyötä. Toisaalta nuorten osalta yksilölajien treenauskin tehdään aika pitkälle ryhmissä joten sen ryhmän tsempin saa sielläkin.-Anna-

Elisa (Ei varmistettu)

Niinhän se on :)

Suvi (Ei varmistettu)

Todella hyvä postaus, täyttä asiaa. :) Hienoa, että otit asian esille, toivottavasti edes jokunen nuorempi lukija ymmärtää, että lihaksia kerkeää kasvattaa myöhemminkin (jos siihen intoa tuntee) kuin 15-vuotiaana.

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Suvi! :) Juuri näin.

Sara (Ei varmistettu)

Hei tarkoitatko tuolla selkälihaslaitteella ylä- ja alataljaa? Kun minulla on juuri se ongelma, että teen liikkeen todennäköisesti todella väärin, koska en saa sitä ikinä tuntumaan. Onko hyvi vinkkejä? :)Ps. Salitreenisi tepsivät, jalat ja kädet, ah! :D

Elisa (Ei varmistettu)

Hei Sara,En tarkoita kumpaakan noista, vaan sellaista hiukan ylätaljaa muistuttavaa laitetta. Kannattaa tosiaan ihan kunnolla ottaa painoa pois ja yrittää saada se tuntumaan oikeaan kohtaan :)

Marja (Ei varmistettu)

Asiaa, taas kerran! :)Tuli tuosta isoista painoista mieleeni, että tässä taannoin aina ajattelin että mikäs siinä on kun ojentajien kanssa ei oikein ikinä suju. Uskaltauduin vastikään "miesten" salille (ts. se vapaapainopuoli, jossa enimmäkseen punttikarhuja ähisemässä) ja siinä sitten taljassa käsiä treenatessa tuli eräs vanhempi salikarhu neuvomaan, kun huomasi tekniikassani olevan hiomisen varaa. Ennen kuin ehdin kissaa sanoa, niin ympärillä oli jo muutama hemmo jokainen vuorollaan näyttämässä mallia xD Painoja piti keventää reilusti, että sain esim. juuri ojentajat treenattua kunnolla OIKEIN. Mutta tässä hekin sanoivat, että älä siitä painojen määrästä huoli, sillä tärkeintä on että saat liikkeen tuntumaan oikeassa paikassa. Painoja ei saisi lisätä tekniikan kustannuksella, sillä pitemmän päälle siinä vain rikkoo itsensä ja ylipäätään väärin tehtynä liikkeet eivät edes kohdistu oikeisiin lihaksiin. Tuli vähän pitkä teksti, mutta pointtina juuri se, että itsensä voi ja kannattaakin haastaa, kunhan on tekniikka hallussa :) Vitsit oli myös muuten kivaa saada neuvoja selkeästi vuosikausia treenanneilta tyypeiltä, olivat niin kannustavia että tuli ihan sairaan hyvä mieli! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihanaa, että olet saanut noin hyvin apua salilla :) Joo mulla kans toi ojentajaliike tuntuu ihan järkyttävän pienillä painoilla. Sitä tekniikkaa on ihan mahdoton saada kuntoon jos aloittaa aivan liian suurilla painoilla! Ja välttämättä sitä ei tajua, kun jaksaa sen liikkeen hyvin tehdä, se vain kuorimittaa ihan vääriä lihaksia. Sillätavalla saa itsensä rikottua aika nopeasti!

Anonymous (Ei varmistettu)

Näissä joukkuelajien harrastamisessa on vain yksi ongelma. Täällä pikkupaikkakunnalla jossa asun ei ole mahdollisuutta harrastaa niitä. Valitsen siis kuntosalin :) t. 15-v.

Elisa (Ei varmistettu)

Eikö muka mitään seuroja tai vastaavia? Kuntosalillakin voi toki tehdä paljon myös ihan omalla painolla ja jättää ne punttien nostelut myöehmmälle iälle :)

Eveliina (Ei varmistettu)

Eikö salin sijaan voisi mieluummin mennä niille ryhmäliikuntatunneille tuon ikäisenä, jos joukkuelajeja ei ole mahdollisuutta harrastaa?

Anonymous (Ei varmistettu)

Täällä taas aikaliailla se ongelma, että 15v ei meinaa päästä joukkueisiin, kun lajia olisi pitänyt harrastaa jo monta vuotta että olisi samalla tasolla kuin muut. Ellei mene ryhmään, joka on vain harrastetta ja treenejä 1-2x viikossa.

Elisa (Ei varmistettu)

Sen lisäksi voi tehdä kotona kaikenlaista ja käydä esimerkiksi lenkillä :) Itsekin käyn kuntosalilla usein vain 2-3 kertaa viikossa!

Anonymous (Ei varmistettu)

Mutta monesti tuollaisiakin ryhmiä on tarjolla vain tietyn ikäisille, yleensä about alle 12-vuotiaille. :(t.eri anonyymi

Anonymous (Ei varmistettu)

Viime aikoinahan onkin ollut keskustelua siitä, että lapsilla ja nuorilla kynnys aloittaa urheiluharrastus on korkea, koska jos lähdet johonkin joukkueeseen, siihen on sitouduttava todella. Treenejä on 5 kertaa viikossa ja viikonloput rampataan pelireissuilla. Ois älyttömän tärkeetä, että järjestettäs enemmän mahdollisuuksia päästä pelaamaan pelkästä pelaamisen ilosta! Itse en oo koskaan harrastanut missään seurassa/joukkueessa ja sen vuoksi vaikka nyt haluaisinkin aloittaa jonkun uuden lajin ja sitoutua siihen, se ei ois mahdollista mun kaltaselle ummikolle, koska muu porukasta on aloittanut lajin jo ala-asteella. Tässä asiassa pitäis kuntien, koulujen ja erilaisten yhdistysten kunnostautua, mä luulen et kysyntää löytyis jos mahdollisuuksia tarjottais!t. Vielä eri anonyymi

Elisa (Ei varmistettu)

Olet ihan oikeassa! Varmasti varsinkin pienemmillä paikkakunnilla tuo on ongelmana. :/ Ehkä voisi yrittää sosiaalisen median kautta kerätä jonkinlaisia pelijoukkueita, varsinkin nyt kun ulkonakin voi pelailla. Ja nimenomaan vain siitä liikkumisen ilosta. Ja nuorimpien lasten vanhempien pitäisi mielestäni olla aktiivisesti mukana harrastetoiminnassa ja kehittää niitä mahdollisuuksia vaikka itse. On todella sääli, jos lapsi/nuori ei saa mahdollisuutta liikkumiseen!

Anonymous (Ei varmistettu)

Moikka! Pidän todella paljon blogistasi ja mielenkiintoisista aiheistasi! :) Mutta mun täytyy sanoa, että tässäkin asiassa on myös se toinen puoli. Itse olen 15-vuotias ja käyn salilla n.3-4 vkossa. Ja siellä salinpuolella nostelen ihan kunnolla niitä painoja. Mutta harrastan siis seiväshyppyä jossa tarvitsee paljon voimaa, jonka myötä siellä salilla tarvitsee sitä rautaa nostaa ;)

Elisa (Ei varmistettu)

Moi! :) Mielestäni se on ihan ok silloin, kun on joku ohjaamassa sitä hommaa ja kertomassa mitä kannattaa tehdä! :) ja muutenkin, ihmiset kehittyvät eri aikoihin. Joillekin voi olla ihan mahdollista aloittaa rankempikin salitreeni jo nuorena. Huolestuttaa vain se, että jotkut todella nuoret lukevat netistä jotain ohjeita ja menevät niitä salille itse toteuttamaan. Siinä voikin käydä hassusti yhtäkkiä!

Anonymous (Ei varmistettu)

Moi! Itse olen 14 ja harrastan yleisurheilua. Meillä kyllä on joka viikko salitreeni missä nostetaan painoja yms, mutta en usko että siitä on haittaa kun asiantunteva ohjaaja valitsee jokaiselle sopivat painot ja tarkkailee ettei kukaan tee liikkeitä väärin. Sen lisäksi käyn lenkillä yms, mutta salitreeni on varsinkin talvisin meillä suuressa osassa :) itse harrastan yleisurheilua kuitenkin sen takia, että se on hauskaa ja olen aika kilpailuhenkinen. Plussana tulee hyvä kroppa :)+syömisiäni en kovin tarkkaan seuraa, syön kyllä aika paljon mutta pidän sitä hyvänä asiana koska urheilen paljon ja olen vielä kasvuiässä

Elisa (Ei varmistettu)

Moi! Kuulostaa erittäin hyvältä :) en tarkoittanutkaan sinunlaisia tätä kirjoittaessani! Katso tuo ylempi vastaukseni toiseen kommenttiin! Lihaskuntoharjoitteluahan voi tehdä jo vaikka kuinka nuorena ja myös niillä painoilla tietyssä iässä, silloin kun ne ovat oikean kokoiset. Silloin kun tekee sen ohjaajan kanssa, tuskin on mitään hätää. :)

Anna A (Ei varmistettu)

Itsekin aloitin salilla treenaamisen 16-vuotiaana. Pituuskasvuni oli tuolloin jo loppunut ja muutenkin olen näitä varhain kehittyneitä. Mutta pelasin tuolloin lentopalloa, eikä treenaamisessa ollut kysymys lihasten ksvatuksesta vaan oheistreenistä lentopallossa tarvittavien ominaisuuksien parantamiseen ja tukemiseen. Teimmehän muutakin harjoittelua, esimerkiksi loikkatreenejä. Lisäksi voimatreenit olivat alkuun yhteistreenejä, joita valmentaja valvoi ja opetti meille oikeat liikeradat. Kyykkyä muistan tehneeni alkuun pelkällä tangolla aika pitkään. Itsekseni aloin treenaamaan ohjeiden mukaan ehkä 17-vuotiaana.Omasta mielestäni salilla voi käydä kyllä siitä asti kun jaksaa sen tangon nostaa ja sitäkin ennen voi liikkeitä harjoitella vaikka kepin kanssa. Mutta mitä nuorempi on, sitä monipuolisempaa liikunnan tulee olla ja sitä pienemmässä osassa sen saliharjoittelun tulisi olla. Kyllä mekin olemme opettaneet 10-vuotiaille pojille painonnostoliikkeitä (tempausta, riveä ja kyykkyä) kepillä ja pienillä painoilla lentopallotreeneissä.-Anna-

Anonymous (Ei varmistettu)

Hei, tämä on ehdottomasti lemppariblogini, kiitos siitä!:) Oon 16-vuotias, käyn lenkillä suunnilleen joka toinen päivä ja juoksemassa sillon tällöin. Sen lisäksi käyn bodyjamissa tai combatissa + salilla 1-3 kertaa viikossa. Jään luultavasti suurin piirtein näihin mittoihin missä nyt olen (162/n.48). Joka tapauksessa ajattelin kysyä mielipidettäsi: jos haluaa lihaksia ja muotoja ja muutenkin massaa lisää, niin kannattaako salilla tehdä pienillä painoilla paljon toistoja vai isoilla painoilla vähän? Ja kannattaako niitä toistojen määriä vaihtaa tyyliin joka kerta vai esim. kuukauden välein? Vai voiko tämän ikäisenä ylipäätään kasvattaa lihasmassaa? Olen siis alkanut käymään salilla vasta viime kuussa. Ja sitten toinen kysymys: montako lepopäivää suunnilleen kannattaisi pitää? Jossain lehdessä oli esimerkki viikon treeneistä (okei kuulostan siltä että teen juuri niin kuin lehdissä neuvotaan mutta älä nyt käsitä niin!:D), ja siinä oli salitreenejä ym ja sitten muutaman päivän kohdalla luki "lepo/aerobinen treeni". Siis eikö jumpat tms haittaa palautumista salitreenin jälkeen? Itse olen pitänyt noin 3 lepopäivää viikossa. Anteeksi hirveän pitkä kommentti, toivottavasti jaksat vastata!:D

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos kovasti! Se on mun mielestä tosi yksilöllistä mun mielestä, millon sitä lihasmassaa voi alkaa kasvattaa. Tärkeintä siinä mielestäni on syödä tarpeeksi, jotta se lihas saa rakennusaineita. Ja kasvatusmielessä kannatan niitä isoja painoja. Tekstiini vedoten kuitenkin, ei kannata aloittaa liian suurillakaan. Eikä toistojen määrää ole tarve joka kerralla muuttaa. Kunhan välillä vaihtelee ohjelmaa ja tekee vähän eri juttuja :)2-3 lepopäivää on omasta mielestäni hyvä pitää viikossa. Jotkut pitävät tietysti vain yhden, mutta sekin on hiukan omasta jaksamisesta kiinni! Minulla tulee yleensä vähintään 2 lepopäivää viikkoon! lepopäivänä saatan käydä kävelemässä, mutta en millään hikilenkillä :)

Mira Lahtela (Ei varmistettu)

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Anna A (Ei varmistettu)

Lihasken kasvatuksessa toimii sellaiset kymmenen toiston huudeilla pyörivät sarjat. Lyhyemmät kehittää enemmän voimaa ja pitemmät enemmän kestävyyttä. Ehkä sellainen 8-12 on yleensä lihaksen kasvatukseen hyvä toistomäärä. Liian kova aerobinen taas syö sitä lihasta eli jos lihasta oikeasti haluaa kasvattaa, punttitreeni pidetään kovana ja aerobiset kevyinä toimien enemmän palauttavana liikuntana.Aloittaisin sinuna siitä, että teet koko kropan treeniä salilla ja opettelet liikeradat ja liikkeet ensin kunnolla. Yritä saada joku salin ohjaaja opettamaan, näin vältyt ikäviltä loukkaantumisilta ja rasitusvammoilta tulevaisuudessa. Lisäksi pyydät sinulle räätälöidyn ohjelman, kerrot valmentajalle mitkä ovat tavoitteesi ja mikä on lähtötasosi ja pystytte yhdessä suunnittelemaan ohjelmasi ja siihen tarpeeksi vaihtelua. Tsemppiä harrastukseen.-Anna-

Anonymous (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksista, näistä oli paljon apua! Pidetään siis mielessä! :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Kyllä. Nyt ollaan asian ytimessä! Olen niin tyytyväinen, että nostit asian esille ja toivon, että keskustelu tästä jatkuu. Ehkä voisitkin yrittää jatkaa tätä teemaa niin, että saisit muutkin bloggarit kiinnittämään huomiota heitä tiiviistii seuraavaan yhä nuorentuvaan ikäluokkaan? Tämän postauksen kommenteistakin jo näkee, että aihe osui nappiin :)Itsekin työskentelen sosiaalialalla alaikäisten nuorten parissa ja olen huomannut, että blogeja seurataan nykypäivänä hyvinkin tiiviisti ja keskustelunaiheet pyörivät usein niiden ympärillä (erityisesti tyttöjen keskuudessa!). Koska blogimaailma on verraten hyvin uusi ilmiö, ei sitä ole vielä tietenkään jalostettu kaikkeen sen mahdolliseen potentiaaliin saakka. Itse näen, että blogeilla olisi nyt suuren suosion saavutettuaan erittäin hyvät mahdollisuudet välittää tärkeitä viestejä erityisesti tälle blogiseuraajien nuoremmalle väestölle.Tämä postaus on oikein ilahduttava askel siihen suuntaan, että suomalaisille nuorille välitetään kuvaa terveellisestä elämäntavasta ja muistutetaan kiinnittämään huomiota omalle ikätasolle sopiviin liikkumistapoihin. Tärkeintä on kuitenkin aina tehdä sellaisia asioita joista nauttii ja jotka sopivat itselle. Hyvinvointi on urheilun lisäksi niin paljon muutakin :)Toden totta siis näen tässä suuren "markkinaraon" jos nyt blogimaailmaa ajatellaan. Sosiaalisella medialla kun on nykypäivänä niin uskomattoman suuri vaikutus moneen asiaan, etenkin internetin parissa kasvaneisiin nuoriin. Kiitos siis sinulle keskustelun "avaamisesta" ja oikein mukavaa kevättä! :)-Enni

Elisa (Ei varmistettu)

Moikka Enni!Kiitos kommentistasi :) Toivottavasti tosiaan joku muukin bloggaaja ottaisi asian esille tai ainakin pistäisi korvan taakse sen, että lukijat saattavat olla todella nuoria. TIetyt asiat kuulostavat nuoren korvaan kovin erilaiselta kuin aikuisen. Usein peräänkuulutetaan medialukutaitoa, mutta en usko että jollain 10-12-vuotiaalla sitä voi edes olla. Aurinkoista kevättä myös sinulle Enni! :)

Heta (Ei varmistettu)

Täyttä asiaa! Itse olen pian 17-vuotias ja tunnen nyt olevani valmis "kovempaan" treeniin. Reilu vuosi sitten vielä ylä-asteella aloitin treenamisen, mutta en tehnyt mitään muuta oikein kuin liikkeet. Välillä en syönyt mitään ja välillä sitten tuli ahmittua aivan liikaa! Ei siinä kehittynyt lihakset tai paino minnekään, tavoittelin sitä langanlaihaa lihaksetonta kroppaa. Nyt kuitenkin esim. Sinunkin blogisi ansiosta olen oppinut syömään kunnolla ja liikkumaan kunnolla, salilla käyn 1-2 kertaa viikossa, muuten treenaan kotona ja lenkkeilen.Tunnen olevani hyvässä kunnossa henkisesti ja fyysisesti! Tahdon olla mieluummin lihaksikas ja terve, kuin luuranko! Onneksi nykyään yhä useammat minunkin ikäiset tavoittelevat tervettä, lihaksikasta vartaloa:)

Elisa (Ei varmistettu)

Hei Heta!Ihana kuulla! :) Olet ihan oikeassa siinä, että kauneusihanteiden suhteen ollaan tultu parempaan suuntaan! Tietty lihaksikkuudenkin ihannoinnissa voidaan mennä metsään vetämällä homma överiksi, mutta pääasiallisesti muutos on ollut mielestäni positiivista :)

Miiisa (Ei varmistettu)

Mielestäni siinä ei ole mitään väärää sillä suositusten mukaanhan 15 vuotias saa alottaa painojen kanssa pelleilyn ?:D

Elisa (Ei varmistettu)

Juu, mutta sitä nuorempien ei tosiaan mielestäni kannata! Monet kehittyvät vielä 16-vuotiaaksi asti ja saattavat kasvaa pituutta. :)

Mira Lahtela (Ei varmistettu)

Heippa! Oon alkanu tässä lukee kans sun blogia ja tää on mahtava :) Tää on niin ajankohtanen asia! Ite en edes ajatellut salilla käymistä ku vasta tossa 20v. Mut nyt on tullu käytyä jo pari vuotta salilla kun tuli innostus saada itsensä kuosiin.. Ja oon ite kans 24v. Yhä nuorempii käy salilla ja ihannoi lihaksikkaasta näyttävästä kehosta mitä näillä bikinifitness malleilla on mut ei ymmärretä kuinka paljon vaivaa siihen on nähty ja millasta ruokavalioo siinä oikeesti noudatetaan. En väitä et tietäsin yhtään sen enempää mut jos on oikeesti jo tosi laiha niin tarvii syyä aika isoja annoksia ja oikein ja säännöllisesti että lihakset saa tarpeeksi ja oikeita rakennusaineita.. Täs vaihees jos tosissaan reenaa niin pitkäl aikavälil saattaa tulla terveellistä painoa lisää, lihasten muodos :D  Vähän piti avautuu, mut tää vaikuttaa kaikin puolin hyvältä blogilta ja kyl huomaa kuitenkin et treenaajat kaipaa hyvii neuvoi (en sano et mun on kauhee hyvii, jos tosta jotain neuvoi sai) ku sitä tietoo on usein liian vähän ku alotetaan treenaaminen. Mut ehdottomasti parempaan suuntaan mennään ku halutaan lihaksia eikä vain laihuutta! Ja mitä enenmmän lihaksia sitä enemmän kuluu kaloreita ku lihakset tekee hommia!  Ei mul muuta :) ..

Elisa (Ei varmistettu)

Moi Mira!Kiitos kommentistasi :) Niinhän se on, että lihas ei kasva millään laihdutuskuurilla! Puhut asiaa!

Eve (Ei varmistettu)

Heippa! Olen alkanu lukea sun blogia ja tää on aivan paras blogi! (: Tää motivoi syömään terveellisesti ja liikkumaan! :D Ei ole vielä yhtä motivoivaa blogia tullut eteen! Oon koht 14. Käyn 5-7 km:n lenkeillä 2-3 krt viikossa ja harrastan ratsastusta 2-4 krt viikossa. Kuullostaako tuo hyvältä? (: Oon aika pitkä ja normaalipainoinen. Noiden lisäksi teen iltaisin lihaskuntoa eli 30 punnerrusta ja 50 vatsalihasta. Tykkään liikkua ja juoksemista myös motivoi ihanat kaikki räikeet juoksuvaatteet :)♥! Ja sit syön terveellisesti ,mutta mul on joka viikko yks karkkipäivä, koska oon niin perso herkuille :) Tää postaus pisti ajattelee, kun mietin alottaisinko salilla niin ehkä ei ihan vielä kannata! :) Ei mul muuta(:-Eve (:

Elisa (Ei varmistettu)

Moi Eve!Ihana kuulla, että elät noin terveellisesti! Yksi herkkupäivä viikossa on todella hyvä ratkaisu. Silloin ei tule napsittua sokeria pitkin viikkoa. Ja urheilumääräsikin kuulostaa hyvältä :) Muista pitää myös lepopäiviä!

Emma (Ei varmistettu)

Moikka! Tulinpa kertomaan ihan omasta kokemuksesta, että todellakin kannatti käydä salilla jo 14 vuotiaana ja treenata kovilla painoilla. Harrastin silloin yleisurheilua ja oli tärkeää että lihaksissa oli voimaa. Nyt minulla on miltei "luonnostaan" lihaksikkaat reidet ja takapuoli, ja ne ei häviä vaikka en hetkeen treenaisikaan. Nuorena treenaaminen muokkasi vartalostani sporttisen mallisen, ja sporttisen mallisena on pysynyt, vaikka toki pari juustohampurilaista on vyötärölle sen jälkeen kertynyt. ;)

Minttu (Ei varmistettu)

Kiitos suuri tästäkin postauksesta, osui ja upposi!

Toissapäiväinen treeni otti aluksi päähän, kun menikin aika yhden liikkeen liikerataa hioessa ja painoja vähentäessä. Jaloissa olisi ollut liikkeeseen voimaa, mutta kun jalat menevät väärää rataa, ilman painojakin. Nyt täytyy malttaa opetella oikeita ratoja ja pienillä painoilla liikkeelle. Tästä kirjoituksesta sain tsemppiä ja maltan tehdä perustyön kuntoon ennen painojen nostoa!

Kiitos ja ihanaa viikonloppua! :)

Kommentoi