Helppo arkiruoka: Jauheliha-kesäkurpitsalaatikko

DSC_8056.jpg

Eilen teki mieli jauhelihamakaronilaatikkoa tai lasagnea. Olin kuitenkin juuri vetänyt sunnuntaina pastaöverit pollo limonellolla, joten kaipailin näille jotain vähän kasvispainoitteisempaa vaihtoehtoa. Päätinkin korvata pastan munakoisolla ja kesäkurpitsalla. Lopputulos oli jotain moussakan, makaronilaatikon ja lasagnen välistä. 

Kyseessä ei ole tosiaankaan mikään erityisen hieno ruoka, mutta täydellistä arkeen. Uuniruoat ovat muutenkin ihania, kun voi rauhassa siistiä keittön ja mennä sitten sohvalle odottelemaan että ruoka valmistuu itsestään. 

Kauppalistalle:

  • 1 iso kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 3 valkosipulin kynttä
  • tomaattipyrettä
  • 400 gr jauhelihaa
  • 2 munaa
  • 0,5 l maitoa
  • 150 gr juustoraastetta

Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa ohuiksi levyiksi ja suolaa ne kummaltakin puolelta. Anna olla suolattuna väh. puoli tuntia, jotta nesteet tihkuvat pois. Sillä välin voit paistaa jauhelihan ja puristaa sen joukkoon valkosipulin kynnet. Mausta reippaasti haluamallasi tavalla, unohtamatta suolaa. Itse puristin vielä n. 2 ruokalusikallista tomaattipyrettä joukkoon.

Asettele lasagnevuokaan munakoisoa, kesäkurpitsaa ja jauhelihaa kerroksittain. Vispaa erillisessä astiassa munat ja maito tasaiseksi seokseksi ja kaada se lopulta vuoan päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Anna vuoan jäähtyä n. 15 min. ennen tarjoilua. 

Tätä olisi mahdollista tuunailla erilaiseksi korvaamalla liha jollain kasvisproteiinilla tai lisäämällä joukkoon esimerkiksi fetaa tai aurajuustoa. Myös sipuli ja erilaiset kasvikset sopisivat varmasti joukkoon.

Mukavia kokkailuja!

DSC_8061.jpg

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.