Henkilökuvausta?

hotel5.jpg

 

Hotellissamme on ilta-auringon aikaan ihan maaginen valo, jota innostuimme käyttämään hyväksi pienessä valokuvaussessiossa yhtenä päivänä. Henkilökuvaus on niin älyttömän kivaa puuhaa, että en malta odottaa että Suomessa pääsen taas kameran taakse. Nyt on täytynyt tyytyä lähinnä toistemme kuvaamiseen. Tulemme kuitenkin toukokuun alussa Suomeen, ja nyt voi jo bookkailla kesän ja loppukevään kuvausaikoja. 

Olen aiemmin kuvannut lähinnä perhe- ja lapsikuvia, mutta mielelläni kuvaisin jatkossa myös muitakin henkilökuvia. Mikäli kaipaat vähän erilaista valmistujaiskuvaa, kihlakuvia, tyylillä otettuja huomenlahjakuvia, save the date-kuvia tai vaikka joukosta erottuvan cv-kuvan Linkediniin, voi minuun olla yhteydessä sähköpostilla elisa.lepisto@gmail.com. Voidaan miettiä ja ideoida kuvia yhdessä ja sopia hinnoista myös kuvamäärien mukaan. Voin myös halutessa olla stailausapuna kuvausvaatteita miettiessä. 

Kuvaan mielelläni luonnonvalossa, ja suunnittelen kuvauksia asiakkaan kanssa etukäteen niin, että lopputulos varmasti miellyttää. Täältä voit käydä kurkkimassa muutamia aiemmin ottamia kuviani. Monilla on sellainen käsitys, että ”minusta ei vain saa hyvää valokuvaa” ja tämän myytin haluan murtaa. Jokaisesta nimittäin saa hyvän valokuvan, kun kuvattava saadaan rentoutuneeksi kameran edessä ja haetaan ne parhaat puolet esiin kuvakulmia muuttamalla. Mikään ei tee niin hyvää fiilistä, kun se kun joku katsoo ottamaani kuvaa haltioituneena ja kysyy ”onko tuossa tosiaan minä?!”. 

Tiedän itse, kuinka hankalaa on onnistua asennon, ilmeen ja katseen suunnan suhteen, mikäli valokuvaaja ei tiedä mitä tekee. Parhaat kuvaajat osaavat hakea sen parhaan kuvakulman ja neuvoa kääntelemään vartaloa kummallisiinkiin asentoihin. Joskus epäluonnolliseltakin tuntuva poseeraus voi näyttää luonnolliselta ja törkeän hyvältä kuvassa.

I love photographing and especially portraits. I can’t wait until I’m back in Finland and get to do more of this. Now we have been only photographing ourselves, but I love this light in our hotel room in the evenings. Here you can see photos that I’ve taken from other people. If you want to book me as a photographer, you can contact me directly: elisa.lepisto@gmail.com.

hotel.jpg

 

hotelli.jpg

hotel6.jpg

hotel7.jpg

hotelli2.jpg

 

Kommentit (6)
  1. Mielettömän hienoja kuvia olet kyllä oppinut kuvaamaan 🙂 Nyt on kuvien taso blogissa älyttömän kova ja aiheuttaa pahaa matkakuumetta! Odotan esikoistani ja mahan ja samalla toki itseni ikuistamista olen ajatellut kesälle. En kyllä voi mitenkään päin sanoa viihtyväni kameran edessä mutta olisi ihanaa saada joskus kauniita kuvia itsestäänkin.

    1. Kiitos Aino! Ja tiedän hyvin mitä tarkoitat, en nimittäin itsekään viihdyn kameran edessä vieläkään 😀 Mutta kuvaajalla on tosi iso rooli mun mielestä tässä. Joidenkin kanssa on tosi helppoa rentoutua ja saada itsestäänkin hyviä otoksia. Tosi mielelläni kuvaisin sut masun kanssa kesällä 🙂 Laita mulle sähköpostia jos kiinnostaa!

  2. Periaatteessa kiinnostaisi ihan huikeasti. Niinkin ”tyhmästä” syystä, että haluaisin 25-vuotiaasta itsestäni hyviä kuvia, joita voin katsoa vanhana ja ryppyisenä. Olisi hauskaa, jos voisi vuosikymmenien päästä näyttää mahdollisille lastenlapsille hyvälaatuisia kuvia itsestään sen sijaan, että näyttäisi kännykällä otettuja tusina-selfieitä, jotka ovat oikeastaan ainoita kuvia, joita minusta on tallennettu viime aikoina.
    Pohdin asiaa… Opiskelijana taloudellinen aspekti vähän vaikeuttaa tilannetta, mutta, jos rohkaistun, niin kyselen sulta tarkemmin mailitse! 🙂

    1. Mun mielestä syy ei ole mitenkään tyhmä! Nykyään tulee paljon harvemmin otettua ihan oikeita kuvia, kun useimmat otokset napataan puhelimella. Laita ihmeessä mailia, niin voidaan jutella hinnoista 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *