Hitaammin elämisestä

DSC_2194.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Vichy Laboratoires

Viime vuosina kaiken tehokkuuden, kiiren ja suorittamisen keskellä on ollut nousevana trendinä myös kaikenlainen downshiftaaminen, rentoutuminen ja holistisempi elämäntyyli. Syödään raakaruokaa, meditoidaan ja kuunnellaan omaa kehoa ja mieltä. Liputan ehdottomasti tämän trendin puolesta. 

Muistan New Yorkissa miettineeni, miten itseni ja poikaystäväni ikäiset näyttivät hurjan paljon vanhemmilta. Ikääntymisen merkit johtuivat varmasti rankasta elämäntyylistä, jossa töitä tehdään melkein kellon ympäri ja yöt valvotaan juhliessa. 

Apteekista saatava Vichyn Slow Âge päivävoide on ottanut huomioon juuri sen, miten monet asiat vaikuttavat ihoon, sen kuntoon ja vanhenemiseen. Terveyden ja kaunedenhoidossa on ihan uusi tutkimussuuntaus eksposomi, joka kartoittaa sellaisten tekijöiden vaikutuksia, jotka eivät ole perinnöllisiä, mutta vaikuttavat ihmiseen koko elämän ajan. 

Kukapa olisi tiennyt, että ympäristön, ravinnon, elämäntava, saasteiden ja UV-säteilyn lisäksi myös esimerkiksi mielialalla on vaikutusta ihoon?

Vichy Laboratoires on tutkinut yli yhdeksän vuoden ajan eksposomi-tekijöiden vaikutusta ihoon ja ikääntymisen merkkien muodostumiseen. Tutkimuksien mukaan suurin osa ikääntymisen merkeistä syntyivät juurikin näiden eksposomi-tekijöiden vaikutuksesta. Ikääntyminen ei siis ole vain prosessi, jota ei voi millään tavalla kontrolloida. Slow Âge on uusi emulsiomainen päivävoide, joka suojaa ihoa eksposomi-tekijöitä vastaan. Se on myös varustettu SPF 25-suojakertoimella.

Olen tarkka huolehtimaan siitä, että saan tarpeeksi lepoa, omaa aikaa ja rentoutumista. En koe pystyväni antamaan töissä ja sosiaalisissa tilanteissa itsestäni 100 prosenttia, mikäli en huolehdi jaksamisestani vapaa-ajalla. Toivoisin kaikkien pitävän itsestään hyvää huolta, sillä silloin on myös energiaa huolehtia muista paremmin. Minulla on monia keinoja pitää huolta jaksamisestani ja rentoutumisesta. 

1. Riittävä uni. Kaikilla unentarve on vähän erilainen, mutta tiedän itse tarvitsevani sen 8 tuntia yössä unta. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että joskus menen jo yhdeksältä sänkyyn, jos univelkaa on ehtinyt kertymään. Olen kuin eri ihminen hyvien unien jälkeen. 

2. Liikkuminen. En koe rääkkitreenejä mitenkään pakollisiksi hyvinvoinnin kannalta, mutta jonkinlaista liikuntaa on pakko tehdä. Parhaita tapoja saada etäisyyttä stressaaviin asioihin on lähteä pitkälle kävelylenkille ilman puhelinta ja kelloa. 

3. Sauna. Meillä on kerran kahdessa viikossa taloyhtiön saunavuoro ja melkein naurattaa, kuinka paljon sitä aina odotan. Alan jo pari päivää aikaisemmin fiilistelemään koittavaa saunavuoroa, eikä tulisi mieleenkään sopia sen päälle mitään muuta menoa. Siinä on vähän sama efekti kuin tuossa kävelyssä. Saunaan mennään ilman kelloa ja puhelinta, ja siellä pääsee irti kaikesta mitä ”pitäisi tehdä”. Samalla voi helliä ihoa kuorinnalla ja tehdä hiusnaamion.

4. Ruoalla hemmottelu. Osa tästä on varmaan placeboa, mutta silloin kun teen jotain oikein ravitsevaa ruokaa, tuntuu kuin hemmottelisin vartaloani. Kaikki mitkä sisältävät esimerkiksi siemeniä, avokadoa, paljon erivärisiä kasviksia ja lohta, tuntuu antavan huimasti lisäenergiaa päivään. 

5. Kirjoissa on minulle melkeinpä jotain taianomaista. Pääsen nimittäin niiden avulla täysin pois tästä maailmasta. Pienenä kannoin kirjaa aina joka paikkaan. Luin ratikkapysäkeillä, tanssistudiolla, koulun välitunnilla ja joskus jopa kävellessä. Rakastan sitä hetkeä, kun poistut tästä todellisuudesta kirjan todellisuuteen. Siinä on jotain unenomaista.

Muistakaa pitää itsestänne huolta, sillä kukaan ei sitä teidän puolesta voi tehdä!

DSC_2331.jpg

DSC_2335.jpg

DSC_2228.jpg

DSC_2211.jpg

DSC_2370.jpg

DSC_2192.jpg

DSC_2342 copy.jpg

DSC_2391.jpg

DSC_2251.jpg

DSC_2263.jpg

Pictures: Tomi Taskula

Kommentit (4)
  1. Jo toinen kommentti, mutta tälläkin hetkellä nautin juuri nimenomaista me time:a kun huomasin että koko päivän juoksennelleena paikasta toiseen en olekaan vielä ihan valmis sosialisoimaan edes perheen kanssa! Olen vastikään löytänyt blogisi ja se on yksi suosikkejani! 🙂

    1. Ne hetket on niin tärkeitä 🙂 osaa olla sitten paljon paremmin läsnä ihmistenkin seurassa sen jälkeen. Ja kiitos paljon, tosi kiva kuulla!

  2. Nää kuvat <3 Ihana tunnelma.. Täällä on kello 14 iltapäivällä ja ihan hämärää!!

    1. Kiitos <3 No onneksi on lunta niin ei oo niin pimeää kuin voisi olla 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *