Hot Dynamics-kokeilu

Olin eilen Sportsetterin kautta kokeilemassa hot joogaa Yoga Nordicilla. Jooga on sellainen laji, jota olen kokeillut aika monta kertaa. Ensikosketukseni siihen tapahtui joskus 90-luvulla kun menin äitini kanssa hathajoogaan. En oikein pitänyt siitä. Päättelin, että se oli liian rauhallista omaan makuuni ja pitäisin enemmän esimerkiksi astangajoogasta. Myöhemmin kokeilin sitäkin, mutta arvelin opettajan olleen huono, koska lähdin tunnilta hiukan pettyneenä. Indonesiassa matkustaessani kävin rannalla joogatunnilla. Opettaja oli hyvä, puitteet hienot, mutta tällä kertaa ajattelin kuuman ilman pilanneen kokemuksen. 

Kerta toisensa jälkeen olen itsepintaisesti yrittänyt oppia rakastamaan tätä lajia. Minua on ärsyttänyt se, etten pääse siihen zenimäiseen fiilikseen, mistä muut puhuvat. 10 minuutin aamujooga toimii minulle hyvin, mutta pidempään en pysty keskittymään. 

Olin kuullut Yoga Nordicista pelkkää hyvää ja joogaava ystäväni sanoi sen olevan paras joogastudio Helsingissä. Odotukset olivat siis korkealla ja olin taas kerran valmiina hullaantumaan tähän suosikkilajiin. Tilat olivat kauniit ja henkilökunta todella mukavaa. Hot joogasta olin myös kuullut hyviä kokemuksia ja ajattelin, että se voisi olla mukavaa näin kylmemmällä ilmalla. Tunnin nimi oli Hot dynamics, ja näin siitä sanottiin Yoga Nordicin sivuilla: "Hot Dynamics on haastavampi kehonhallintatunti. Liikkeet ja hengitysharjoitukset on suunniteltu saamaan koko keho toimimaan tarkasti ja hallitusti ns. core-lihaksia käyttäen ja vahvistaen. Syvät lihakset ovat todella aktiivisessa käytössä. Tunti yhdistää parhaat palat vinyasa joogasta ja Pilateksesta."

Saapuessani saliin, kuumuus hiukan yllätti minut. Olin läkähtyä jo ennen tunnin alkua. Aloin heti katua päätöstäni jättää suihkukamat kotiin. Tunti eteni mielestäni aika perinteiseen tyyliin, poikkeuksena oli vain huoneen lämpö. Omat fiilikseni olivat taas samat kuin aina joogatunnilla. Hengitys ei tullut luonnostaan ja tuntui että jo siihen keskittyminen vei kaiken energian. Tuli ehkä vedeltyä liikaa sisään sitä henkeä, koska heti alkoi heikottaa. Olo ei parantunut siitä, että kokoajan oltiin pää alaspäin ja veri pakkaantui päähän. Suurin osa asennoista tuntui luonnottomalta kroppaani ja katselin vain ihaillen kanssajoogailijoita, jotka hallitsivat kaikki asennot ja pysyivät niissä horjumatta. 

Jossain vaiheessa kuumuus oli niin kova, että jouduin ottaa pienen välilevon. Ohjaaja oli aivan ihana ja kävi kysymässä, onko ihan hyvä olo. Siinä makoillessani aloin miettiä, minkä takia yritän niin sinnikkäästi pitää joogasta? Sen takia, että haluan olla perinteisen joogin tavoin täydellisessä mielenrauhassa ja hallita kehoni vaativissa liikkeissä? Tunnilta lähtiessäni olo oli heikko ja päässä jyskytti. Tajusin sitten, että ehkä jooga ei ole vain minua varten ja tiedättekös, se on ihan ok! Olin yrittänyt väkisin pitää siitä, koska se kiehtoo minua ajatuksen tasolla. 

Laji joka tähtää fyysisen kunnon kohottamisen lisäksi mielenrauhaan ja henkiseen kasvuun, kuulostaa aivan mahtavalta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se sopisi välttämättä kaikille. Kehoitan aina täälläkin kuuntelemaan itseään ja tekemään sitä urheilua mistä pitää. Minkä takia itse yritän väkipakolla tehdä juuri päin vastoin? Uskon että mielenrauhaan ja täydelliseen kehonhallintaan on myös muita reittejä. 

Koska kuitenkin monille tämä laji sopii, voin paikkana suositella Yoga Nordicia. Heillä on myös Air joogaa sekä Air pilatesta, jossa käytetään katosta roikkuvaa silkkitrapetsia. Henkilökounta oli tosiaan hirmu mukavaa. Mulla meni mun joogamatto rikki puolessa välissä tuntia, joten ohjaaja kävi juoksemassa mulle uuden lainamaton. Heidän sivuiltaan löydät lisää infoa. 

Kommentit

Jossu (Ei varmistettu)

Hihi, ihana tunnistan niin itseni tästä: yritän väkipakolla tykätä ja nauttia joogasta, enkä suostu hyävksymään, että tuollainen joka-aamuinen 10 min tuokio on minulle se optimaalinen ja riittävä. Miksi ihmeessä joogasta "täytyisi" pitää? :D Ihme päähän pinttymä, mutta ihana kuulla, etten ple "vaivani" kanssa yksin ;)

Elisa (Ei varmistettu)

Mä luulin että olen ainoa!!! :D Jotenkin kaikki muut tuntuvat hiffaavan sen hienouden paitsi minä. Kiva kuulla että on muitakin, kelle 10 minuttia on tarpeeksi ;D

Sari (Ei varmistettu)

Mä en voi sanoa joogasta samaa, koska en ole koskaan kokeillut ns. kunnon joogaa. Aion tulevana talvena löytää Thaimaasta kivan paikan, jossa joogata mutta en ota paineita, voihan olla etten siitä pidäkään. Mutta samoja fiiliksiä mulla on juoksusta. Oon niin kovasti yrittänyt tykästyä siihen ja satunnaisesti se tuntuu ihan kivalta. Mutta oon myös tajunnut, että ei mun tarvitse pitää siitä, vaikka niin moni hehkuttaakin juoksua. Mä voin pitää lentopallosta ja beach volleysta, juoskoot ne ketkä haluavat :)

Elisa (Ei varmistettu)

Haha, olet ihan oikeassa! Kyllä niitä lajeja löytyy vaikka kuinka. Mietin juuri eilen, että varmaan muita lajeja en olisi jaksanut käydä näin montaa kertaa kokeilemassa. Pitää tosiaan löytää se oma juttu ja nauttia siitä mitä tekee!:)

Ella (Ei varmistettu)

mulla on ihan sama fiilis!

Elisa (Ei varmistettu)

Onneksi on muitakin lajeja meitä varten ;)

Minna (Ei varmistettu)

Hyvä asenne: Kaikesta ei tarvitse pitää, mutta kaikkea kannattaa kokeilla! Olen harjoittanut hot joogaa jo kauemmin, ja olen siihen koukussa :-) Sitä vastoin hot pilates tai erilaiset akrobaattiset joogat eivät ole minun juttuni, vaikka olen niitäkin yrittänyt testata useaan otteeseen. Useat kaverini, jotka eivät ole niin pitäneet hot joogasta tai hathasta ovat tykästyneet hot yin -joogaan, joka sopii kehonhuoltona myös muunlaista liikuntaa harrastaville - suosittelisin että kävisit testaamassa, tunteja löytyy mm. Yoga Nordicista.

Elisa (Ei varmistettu)

Oikeassa olet! kaikkea kannattaa kokeilla:) Taidan silti jättää joogakokeilut nyt vähäksi aikaa ja keskittyä johonkin varmasti mukavaan liikuntaan. Kiitos kommentista!

annemi/52weeksofdeliciousness (Ei varmistettu)

Itselle kävi niin, että rakastuin hot joogaan palavasti ja olenkin käynyt tuolla Yoga Nordicilla pari vuotta sitten säännöllisesti. Lopetin pariksi vuodeksi mutta nyt kun avasivat studion Vantaalle, innostuin taas ja olen käynyt ahkerasti joogasa. En olisi KOSKAAN uskonut että kaltaiseni kärsimätön ihminen malttaisi olla joogatunnilla mutta olen huomannut, että elämän kiireiden keskellä joogasali on minulle hyvä paikka rauhoittua. En ole mitään muuta lajia elämässäni jaksanut näin pitkään harrastaa, joten tästä on pidettävä kiinni :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva että olet löytänyt oman lajin ;) Monet tuntuvat sanovan juuri samaa kuin sinä!

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu)

Joogaa on niin monenlaista, mutta on totta ettei kaikkien tarvitse siitä pitää :) Itselleni sopii parhaiten, että käyn kerran viikossa aina kun ehdin. Enempää en kestäisi mutta se on sellainen hyvä rauhoittumishetki :)

Elisa (Ei varmistettu)

Se on totta! Vähän niinkuin tanssi:) Kaikille löytyy varmasti oma tyylisuuntansa. Ja tuo onkin varmasti hyvä tasapaino muulle liikunnalle! Itsekin pyrin tekemään kävelylenkkejä ja muita rauhoittavia "harjoituksia" ainakin yhden viikkoon:)

hh (Ei varmistettu)

moi elisa :) mulla tuli pari juttua mieleen, niin jaan ne sullekin tässä!

mun ensimmäinen joogakurssi oli kuusi vuotta sitten. sen jälkeen olen käynyt satunnaisesti astanga-tunneilla, joiden fyysisyydestä pidän. en kuitenkaan oikeen ikinä päässyt ihan täysin jyvälle, hiffannut sitä hengittelyä - tiedätkös. tein liikkeet, mutta se tuntui vähän semmoiselta hengailulta. kävin lähinnä esportin ja unisportin (ent. yliopistoliikunta) tunneilla, joissa ei ollut oikeen "fiilistä". mulla oli usein vähän samanlainen fiilis, kuin mistä kerroit tässä.

nyt sitten tänä syksynä oon ensimmäistä kertaa, kuuden vuoden satunnaisharrastuksen jälkeen, tajunnut jotain tosi olennaista joogasta. yhtäkkiä hengitys kulkee, olen harjoituksessa läsnä ja harjoituksen jälkeen olo on rauhallinen ja vähän euforinenkin. en tiedä, mikä naksahti päässäni yhtäkkiä, mutta oon hurahtanut täysin joogaan - hyvällä tavalla. käyn viiikossa 2-4 erilaisilla tunneilla, jotka tasapainottaa kivasti rankempaa treeniä.

olen myös kuullut muutaman joogaohjaajan muistuttaneen, että jokainen joogaharjotus on erilainen, ja se kannattaa hyväksyä. esimerkiksi tänään mulla saattaa mennä aivan päin prinkkalaa, voin olla huonovointinen ja kireä ja mieli voi vaellella ilman tietoakaan keskittymisestä. huomenna taas voin ylittää itseni aivan täysin niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla. ja niinhän se onkin, jokainen treeni on aina erilainen, oli mikä vaan laji.

mun pointti oli tässä oman kokemukseni jakamisessa se, että kuka tietää, ehkä sullakin joskus tulevaisuudessa tulee klikkaamaan ihan eri tavalla joogan kanssa. jos joskus vielä sitä kokeilet. :) jooga on itsensähyväksymisharjoitus, joten tiedätkö, tavallaan tämä sun "oivallus" oli erittäin "joogamaista"! :D

kivaa loppuviikkoa sulle!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos pitkästä kommentistasi!

Viimeinen lause jätti hymyn huulille;) Mutta, uskon että varmasti oppisin jopa rakastamaan joogaa jos sitä säännöllisesti tekisin. Olen oikeastaan varma siitä. Mutta, kysymys kuuluukin, että miksi tekisin jotain niin epämieluisaa kerta toisensa jälkeen, kun voisin saman energian käyttää niihin lajeihin, joihin sydämenpalo on kohdallaan? Ehkä tanssi on pilannut mun kyvyn tehdä mitään epämieluisaa urheilua :D Olen pienestä asti sitä harrastanut, enkä sen jälkeen näe pointtia tehdä mitään mistä en täysin rinnoin nauti.

Tuo sinun tapasi joogata kuulostaa kuitenkin oikein ideaalilta! Ihanaa, että olet löytänyt hyvän tavan joogailla:)

Ihanaa loppuviikkoa myös sulle!

Vim (Ei varmistettu)

Ymmärrän hyvin, koska mulla on samankaltaiset fiilikset juoksusta! Oon monta kertaa yrittänyt alkaa juoksemaan ja tajuamaan sitä hyvää oloa, jota monet sanoo juoksusta saavansa. Lenkit on mulle korkeintaan ihan ok, mutta yleensä hirveetä taistelua itseni kanssa.

Joogaa en ole koskaan kokeillut mutta olen ihan varma että en tykkäisi siitäkään. Jos tulee hyvä tilaisuus eteen niin voin kuvitella joskus kokeilevani, mutta se ei kuulosta yhtään mun lajilta. Onneksi on kuitenkin muitakin lajeja. :D

Alessa (Ei varmistettu)

Kiitos maanläheisestä ja inspiroivasta blogistasi! :)

On ihanaa että blogistasi huokuu rehellisyys. Arvostan ihmisiä jotka osaavat sanoa ääneen asioita, joita monet vaikkapa ryhmäpaineen vuoksi pitävät sisällään.

Mutta tähän jooga-asiaan oli pakko puuttua! :D

Mun mielestä jooga kuuluu kaikille. Ja kaikille kuuluu jooga. Joka tunnilla oppii miljoona uutta asiaa omasta kehostaan. Ja alkaa voida paremmin. Oppii hengittämään ja seisomaan oikein ja pystyy rentoutumaan. Aika tärkeitä juttuja jotten sanoisi ;)

Jooga ei ole missään nimessä vain "laji" vaan elämäntapa. Mutta sen sisäistäminen kestää jopa VUOSIA. Niin kuin aikaisemmissakin kommenteissa mainittiin, välillä harjoitukset sujuvat paremmin ja välillä vähän huonommin. Mutta se fiilis kun tajuaa joka kerralla jotain uutta kehostaan on upea!. Tai se olo kun tekee harjoituksen kunnolla, ja tuntee kun myrkyt puhdistuvat kehosta.

Uskon että jooga on niin sun juttu! :) Jatka aamujoogia ja kokeilet pidempää harjoitusta silloin tällöin. Älä ota paineita. Hyvä joogaopettaja on kullan arvoinen mutta lopulta huomaat että keho itse kertoo miten on parasta olla :)

Ihanaa loppusyksyä ja aurinkoa pimeyteen :)

Elisa (Ei varmistettu)

Alessa: Kiitos kommentistasi! :)

Sulla oli hyviä pointteja ja arvelinkin että useat koittavat "kääntää päätäni". Joskus sitä on hankala ymmärtää, miksi joku toinen ei "tajua" jotain mitä itse rakastaa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että en halua vuosia tehdä jotain mikä tuntuu noin epämukavalta, siksi että ehkä joskus tulevaisuudessa nauttisin siitä. Teen mielummin nyt niitä juttuja, mitä rakastan ja jos joskus ne alkavat tökkiä, vaihdan toiseen lajiin! ;)

Ja tosiaan, nuo olivat tärkeitä juttuja mitä sanoit. Uskon silti että meditoimalla opin yhtälailla rauhoittumaan ja hengittämään oikein. Ymmärrän kuitenkin hyvin pointtisi ja jatkan tietty aamujoogia, ne kun tuntuvat hyvältä:)

Ihanaa syksyä myös sulle! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Vim: Minäkään en oikein tykkää vieläkään lenkeistä tai juoksemisesta. Rakastan kuitenkin sitä oloa sen jälkeen ihan hirmu paljon. En saa sitä oikein mistään muusta urheilusta. Siksi mietinkin tuon joogan jälkeen, kun olo oli kamala ja päätä särki, että tässä ei nyt ollut sitäkään hyötyä :D Onneksi urheilulajeja on maailma pullollaan ja kaikille löytyy varmasti oma!

Ella elers (Ei varmistettu)

Moi ihanainen!

Ajattelin vähän tuoda munkin näkökulmaa tähän aiheeseen, jos et pistä pahaksesi?

Mä oon itse havainnut, että kun on isot odotukset ja mielikuvat jonkun asian suhteen, sitä usein pettyy kun se ei aukeakaan itselle samalla tavalla. Mutta ehkä juuri näissä odotuksissa ja mielikuvissa piileekin se vika: kun asiat kohtaa uusina, tuoreina, omasta näkökulmasta ja ilman ennakko-odotuksia, niihin on vähän vaikea pettyä kun ei ollut minkäänlaista vertailuasetelmaakaan. Mun kohdalla kävi ihan samalla tavalla esimerkiksi silloin, kun kaikki oli hehkuttaneet Thaimaata, ja petyin. Mulla on vahva fiilis siitä, että Thaimaa olisi ollut ihan uniikki kokemuksensa, jos en olisi odottanut siltä niin paljon. Mut tästähän mä taisin sulle jo puhua viimeksi kun nähtiin? :)

Toisaalta, sinnikkyys on toinen tapa tulla hyväksi ihan missä tahansa asiassa, ja uskon että ihan varmasti joogakin olisi aikanaan voinut tuoda sulle niitä oivalluksia, jos olisit päämäärätietosesti harrastanut sitä. Se, miksi harrastaa mitään koska niin nyt vaan kuuluu tehdä, onkin sitten oleellisempi pointti ja ihan ehdottomasti munkin mielestä tosi turhaa energiankulutusta :) joogahan tähtää ihan niinkin yksinkertaisiin asioihin, kuin rauhoittumiseen ja hyvään oloon, tai toisin sanoen, zeniin. Ja ne voi varmasti saavuttaa monilla muillakin keinoilla!

Mä muun muassa kävin vuoden joogassa pinnistellen ja vähän ihmetellen että no, missä se valaistuminen nyt oikeen viipyy, mä en varmaan vaan sovi tänne ja miksi noi muut näyttää siltä niinkuin ne tajuis. Mä taisin jopa kuvitella, että sit kun tajuan, mä ihan oikeasti hehkun valoa tai jotain muuta vastaavaa.

Kunnes sitten kerran keskityttyäni koko tunnin ihan vaan kehon venytyksiin, lämpöön, hengitykseen ja ihan yksinkertaisesti siihen harjoitukseen (enkä enää minkään ihmeiden odottamiseen), ymmärsin sen pointin. Se seesteisyys ja harmonia, ne tuli yksinkertaisesti keskittymisestä. Ei sen kummallisempaa. Kaikilla eri tavalla, mun kohdalla näin.

No johan tuli tarina! Haleja :)

Elisa (Ei varmistettu)

Moi Ella!

Hyviä pointteja. Varmasti iso osa olikin noita kovia odotuksia aluksi. Toisaalta odotukset olivat kerta toisensa jälkeen laskeneet. En odottanut mitään valaistumista tai hengellistä heräämistä, vaan ehkä sitä samanlaista hyvää fiilistä, jonka meditoidessani saan. Pyrin nykyään pääsemään meditatiiviseen tilaan melko useita kertoja päivässä ja se onnistuu vaikka ruuhkabussissa. Kuvittelin että tuolla ihanassa lämpimässä ja tunnelmallisessa joogasalissa se olisi helpompaa kuin missään. Kuitenkin sen fiiliksen saavuttaminen oli kuitenkin kauempana kuin koskaan, kun kaikki energia meni kehon kolotuksiin ja kipuiluihin :D

Ja uskon täysin siihen, että sinnikkäästi harjoittelemalla musta tulisi varmasti oikein hyvä joogaaja ja alkaisin jossain vaiheessa rakastaa sitä. Mutta niinkuin sanoit, se tuntuu energian tuhlaukselta. Keskityn mielummin niihin ihaniin lajeihin, jotka sopivat minulle parhaiten ja unohdan sen mitä muut tekee.

Kiitos tarinasta Ella ;) Halit sinnekin!

Ella elers (Ei varmistettu)

Juuri näin! :) olemmä yhteydessä kun ehditään, olisi ihan huippujuttu jos kerettäis reffata vaikka lenkin ja meditaation (krhm viinilasin) merkeissä tässä joku pimeä syysilta? Mitä luulet, antaako kalenteri periks?

Elisa (Ei varmistettu)

Joo, sounds perfect! Vaikka ensi viikolla joku ilta? :) laitetaan viestiä lähemmin <3

(Ei varmistettu)

Yey! Tehään niin, pitkiä hengityksiä ja pieniä iloja sun loppuviikkoon :)

Lotta (Ei varmistettu)

Sun blogi on jännä. Jokanen kirjotus on aina asiaa ja ajattelen, että "damn right girl!". Just noin, ja huomaan et ajatukset mätsää aina sun kirjotusten kanssa. Tosi kiva lukea! Vaikka itsekin ajattelen tosi positiivisesti niinkuin sinä, niin se saattaa joskus unohtua arjen harmauteen ja tosi kiva saada lisäbuustia täältä.

Jatka samaan malliin! Elämä on just niin ihanaa, niin ku me siitä tehdään <3

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kulla Lotta! Ja vikan lauseen kohdalla en voisi olla enempää samaa mieltä!<3 Kiitos kun kommentoit ja Ihanaa syksyä!

Tanja (Ei varmistettu)

Kuten muutama muu täällä jo sanoikin, kannustaisin myös itse kokeilemaan joogaa vielä! Itse olen joogaillut vasta viime keväästä asti, lähinnä joogavenyttelyä ja hathaa. Nyt syksyllä olen aloittanut myös astangan. Itse en näe joogaa vain rauhoittavana. Se on parhaimmillaan kehoa vahvistava ja rankka harjoitus, jossa on pakko keskittyä itseensä. Siinä myös kehittyy yllättävän nopeasti. Omassa kropassani sekä voima että liikkuvuus on lisääntynyt selvästi joogaamisen myötä. Mitään zen-tilaa en ole saavuttanut, mutta olen oppinut kehoni jäykistä kohdista ja koko kropan toiminnasta hurjasti.

Itse sanoisin, että pätevä opettaja on kultaakin kalliimpi tätä lajia harrastaessa. Todella monet opettajat eivät opeta liikeratoja oikein, mikä voi aiheuttaa esimerkiksi selkävammoja pidemmällä tähtäimellä. Opettajat myös etenevät asoissa harmittavan usein liian nopeasti, jolloin oppilaat (tai lähinnä heidän nivelet ja sitä kautta liikkeiden oikea suorittaminen) eivät pysy tahdissa mukana, mikä myös osaltaan aiheuttaa ongelmia kroppaan. Suosittelen kokeilemaan Fatima Witickin ohjaamia joogatunteja, käy mm. Elixia Alexiumissa ohjaamassa. Hänen tunneillaan todellakin oppii ja tunnit ovat suhteellisen rankkoja, koska hän oikeasti vaatii oppilaitaan tekemään asiat oikein. Kaikkien liikkeiden oikeanlainen suorittaminen väännetään rautalangasta. Ja fiilis tunnin jälkeen on aivan loistava! Voin myös suositella hänen venyttelytunteja. Olen käynyt muiden ohjaamissa venyttelyissä aiemminkin, mutta vasta hänen tuntinsa jälkeen olen oikeasti tuntenut kroppani jotenkin "avatuksi".

Huhhuh olipas taas kunnon fiilistelyt, mutta älä vielä heitä hanskoja tiskiin joogan suhteen :D Pyri menemään tunnille ilman ennakko-odotuksia, avoimin mielin. Mielestäni kaikkien pitäisi joogata ihan vaan kropan terveyden takia. Zen-fiilikset tulevat jos tulevat, mutta ne eivät mielestäni ole se tärkein asia, miksi tunneille kannattaa mennä.

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos kovasti pitkästä tsemppauksesta!

Mutta niinkuin tuolla aiemminkin vastailin, en usko että mun päätä saa käännettyä. Ymmärrän kuitenkin hyvin, minkä takia niin moni yrittää. Itsekin kun löydän jonkun ihanan jutun, haluan kertoa kaikille siitä ja toivoa että muutkin pääsisi siihen hyvään fiilikseen. Kaikille ei kuitenkaan valitettavasti toimi samat jutut.

Uskon että terveyttä voi saavuttaa muillakin urheilumuodoilla kuin joogalla! ;) Oikeastaan kaikki urheiluhan edistää sitä. Mulla se oli ehkä juuri se hengellisyys mikä siinä eniten minua kiehtoi. Rakastan meditoimista ja kaikki siihen liittyvä on muuttanut paljon minua. Ehkä mun pitää vaan hyväksyä, että ne on kaksi eri asiaa omalla kohdallani ja keskityn tekemään niin, mikä hyvältä tuntuu.

Kivaaa syksyn jatkoa ja ihania joogahetkiä!

Eveliina (Ei varmistettu)

Heh, tää sun kokeilu kuulosti ihan mun kokeiluilta. Monet jutut mä miellän päässäni jotenkin cooleiksi ja haluisin tosi kovasti olla taipuisa ja venyvä ja joogata ja vaikka mitä, mutta oikeasti en vaan ole päässyt sisään siihenkään juttuun. Tuo sun teksti oli kuitenkin tosi hyvin kirjoitettu, ja vaikka tiedän etten ole joogaihmisiä niin sait sen silti kuulostamaan mielenkiintoiselta ja vähintäänkin kokeilemisen arvoiselta vaikkei se sitten lopulta ihan sinun juttusi ollutkaan :)

http://musclefetish.blogspot.fi/

Kommentoi