Höyhenpeitteinen T-Rex ja muita uusia tiedonjyviä

d8x_8364.jpg

Se on jännä, mitä tuollainen 39 asteen kuumeessa lojuminen tekee mielelle. Parin päivän sairastelun jälkeen on nimittäin hyvä mieli vain siitä, kun pääsee ulos asunnosta. Haistelee sitä raikasta ilmaa ihan uudella kunnioituksella ja töihin pyöräillessä hymyilyttää niin että ikenet kuivuu.

Kipeänä olo sai myös turhatumaan television tuijotteluun. Emme ole koskaan ole olleet kovia television katselijoita ja ennemminkin olemme katselleet elokuvia silloin tällöin ja joskus jonkun sarjan ahmimalla. Nyt lähiaikoina kuitenkin on tullut tuijoteltua jos jonkinlaista reality ohjelmaa aina Master chefistä Selviytyjiin ja X factoriin. Eikä ohjelmissa ole mitään pahaa, ne ovat varsin viihdyttäviä. Kuitenkin jos jokaiselle illalle alkaa olla yksi tai kaksi ohjelmaa, ei sitä ehdi juuri muuta tehdäkään. 

Teimmekin nyt televisiokiellon arki-iltoihin. Janoan jotain tyydyttävämpää hengenravintoa kuin tv. Haluan mielummin lukea kirjaa, kuunnella musiikkia, jutella kaikesta maan ja taivaan välillä, käydä ravintolassa syömässä, treenata, mennä keilaamaan tai pelaamaan bilistä, kirjoittaa päiväkirjaa tai maalata. Ne asiat toimivat minulle paremmin rentouttajina, kun koko muun päivän istuu kasvot koneen näytössä kiinni. 

Kävimme eilen mustikkamaalla kävelyllä ennen taloyhtiön saunavuoroa ja tekipä muuten hyvää. Täytyy ottaa tuollaiset pidemmät kävelylenkit nyt taas vähintään kerran viikossa toteutuviksi aktiviteeteiksi. Kävelystä muodostui yllättäen kunnon maantiedon, historian ja biologian oppitunti minulle. Kaikki alkoi siitä, kun poikaystäväni kysyi tiedänkö mistä silokalliot johtuvat ja opin niiden olevan jääkauden aiheuttamia. Loppukävely hänellä menikin kysymystulvaani vastaillessa. Käsittelimme jääkausien lisäksi muun muassa dinosaurukset ja kyseenalaistin kaiken kuten viisivuotias kyselyikäinen. 

Pidän siitä, että voin kysyä poikaystävältä tyhmiä kysymyksiä, eikä hän ikinä käytä niitä minua vastaan, vaan jaksaa aina vastata kärsivällisesti. Kävelyn jäljiltä oli todella tiedonjanoinen fiilis, jota rakastan yli kaiken. Aamupäivä onkin tullut googlailtua lisää dinosauruksista.

Tiesittekö, että Argentiinasta löytynyt Dreadnoughtus- dinosaurus on ollut 12 elefantin kokoinen ja painanut liki 60 tonnia? Haastoin myös poikaystävääni eilen siitä, että mistä voimme muka tietää että dinosaurukset ovat olleet sellaisia karvattomia ja liskon näköisiä? Tänään pienen googlettelun jälkeen löysin Tieteen kuvalehdestä artikkelin, jossa epäilläänkin T-Rexin olleen höyhenpeitteinen ja muistuttanut enemmän isokokoista (9-tonnista) kanaa. 

Mitä te olette oppineet lähiaikoina?

                                                                       D8X_8320.jpg

D8X_8314 copy.jpg

D8X_8296.jpg

D8X_8303.jpg

D8X_8312 copy.jpgD8X_8369.jpg

Pants – Cheap Monday, Bag – Tommy Hilfiger, Shirt – Flea market, Shoes – New Balance

Kommentit (7)
 1. piiakarpovuo
  22.4.2018, 19:40

  Näin raskaana ollessa opin sen että vauvoilla on 6kk ikäiseksi saakka sukellusrefleksi (tämän tiesinkin) mutta en sitä että vauva ei saa olla ensimmäiseen 6 kuukauteen kovassa tuulessa, koska tuuli saa lapsen jollain tavalla blokkaamaan omat hengitystiet. Ihan hyvä tieto näin rv 23 haha. 😀
  http://www.lily.fi/blogit/piian-matkassa

  1. Hahahahaha mitä ihmettä! Nauroin ääneen kun luin tän. Vitsi vauvan kanssa kyllä on varmasti paljon opittavaa. Ei olisi tullut mieleenkään tollanen 😀 

   1. piiakarpovuo
    22.4.2018, 21:11

    Joo haha. Jotenkin se tuuli saa vauvan kuulemma vetämään henkeä ja pidättämään hengitystä vähän samalla tavalla kun sukeltaisi 😀 kaikkea uutta sitä oppii.. ties mitä yllätyksiä tässä vielä tulee. Selvittelin ku mietittiin mikä olisi meidän unelma matkakohteista sellainen ”lapseton” reissu niin Islantiin päädyttiin juurikin tuon tuulen takia kun kuitenkin ennen puolen vuoden ikää halutaan lapsenkin kanssa matkustella suunnittelemiimme kohteisiin 😀 

 2. Ihana postaus! Tiede-lehdestä tosin pieni sivumaininta: sen tieto ei, ristiriitaista kyllä, usein perustu ihan 100% _tieteeseen_, vaan siinä kyllä usein tosi reippaalla kädellä vedetään mutkia suoraksi ja esitetään tiedemaailmassa ristiriitaisetkin asiat mukamas selvinä juttuina sen mukaan, mikä sattuu olemaan kirjoittajan mielipide. Siis hyvää viihdettä, mutta muistakaa kriittisyys! 🙂

  t. tutkija lääketieteen alalla, joka välillä ihan kauhistuneena lukenut Tiede-lehden juttuja

  1. Eikä! Oon ihan järkyttynyt 😀 onko tieteen kuvalehdessä sama homma? 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *