HYVÄ TUKKA, PAREMPI MIELI

Olen kuullut monesti ihmisten puhuvan siitä, kuinka ihanaa on kun joku toinen (yleensä kampaaja) pesee hiuksia. Luulin aluksi sen olevan jonkin sortin vitsi. Eihän kukaan voi rehellisyyden nimissä pitää siitä tunteesta. Muutama viikko sitten olin raidoittamassa tukkaani opiskelijakampaamossa ja kauhulla odotin taas pesuvaihetta. Pää laskettiin luonnottomaan asentoon kylmää ja kovaa posliinia vasten ja kun vesi alkoi virrata takaraivoani pitkin, yritin sietää koko vartaloa pitkin meneviä kylmiä väreitä samalla kun koitin kaikin voimin torjua haluani vetää pää pois pesualtaasta. Olen nimittäin kerran tehnyt myös sen. Poistuin silloin kampaamosta selkä litimärkänä ja totesin, että pienempi paha olisi ollut vain sietää tuo muutaman minuutin kidutus. 

Toistelin mielessäni voimalauseita, kuten *muista miksi teet tämän”. Koitin miettiä mukavia asioita ja olla kiinnittämättä huomiota vesinoroon, joka alkoi tehdä tutkimusmatkaa korvakäytävääni. Puristin kaapuni alla käsiä yhteen ja mietin, kuinka esimerkiksi tatuoitavana istuminen tuntuisi helpolta tähän verrattuna. Joka kerta kun hiukseni huuhdeltiin, toivoin että tämä olisi viimeinen kerta. Kotiin päästessäni olin tyytyväinen, kunnes aloin harjailemaan hiuksia. Raidoista oli tullut jos jonkinlaista läikkää ja leoparditäplää tukkaan.

Jonkin aikaa tuskailin tämän kirjavan tukan kanssa ja eilen menin lopulta korjaamaan tilanteen ammattilaselle. Sävykin tummuu ja kellastuu näin talvella todella nopeasti, joten pieni raikastus oli muutenkin paikallaan. Pyysin Folk Helsingin kampaajaani Anjaa ottamaan parit todistusaineistokuvat ennen damage controllia. 

 

En ollut aiemmin käynyt Folk Helsingissä, mutta annoin Anjalle silti melko vapaat kädet. Toivoin että täplät saataisiin kuriin ja yleisilme vaalenisi ja kylmenisi. Tärkeintä kuitenkin oli että lopputulos olisi luonnollisen näköinen.  Siinä tuolissa istuessani kauniisti sisustetussa kampaamossa piparia syöden mietin, että en kyllä palaa enää opiskelijakampaamon tuoliin. Joistain asioista kannattaa maksaa hiukan enemmän. Pesukin meni todella mutkattomasti kun kerroin aiemmista kokemuksistani. 

Hiuksista tuli nyt todella hyvät ja jatkossa luotan kyllä värjäyksessä ammattilaisiin! 

Kommentit (3)
  1. Oi voi kyllä, hiustenpesu kampaajalla on aivan ihanaa! Kun rentouttaa hartiat, niin ei asentokaan tunnu niin ikävältä. Itse toivon että tulisi aina vain seuraava hoitoaine ja petyn kun kampaaja alkaa kuivata hiuksia. 😀 Toisaalta kampaajani (joka on myös hyvä ystäväni) on älyttömän lahjakas, niin ehkä se on siitäkin kiinni. 🙂

    Ajattelin varata itselleni kampaaja-ajan saatuani opiskeluhommat tältä vuodelta purkkiin. Luksusta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *