IHANA TYLSYYS

Viimeiset päivät Leónissa olivat niin kuumat, että päätin pyhittää ne varjossa istuskeluun ja työskentelyyn. Sain vaikka kuinka paljon aikaiseksi ja kehittelin blogiinkin taas hiukan uusia juttuja! Oli ihana olla muutama päivä ihan vain paikallaan, ja välillä jopa hiukan tylsistyä. Tylsyys on jotenkin negatiivisesti latautunut sana, mutta kun on kokoajan reissussa, on ihan mukavaa että välillä on tylsää. 

Joka ilta ei tarvitse lähteä etsimään uusia makuelämyksiä kaupungin laidoilla olevista ravintoloista, eikä jokaista auringonlaskua täydy kiivetä katsomaan, saatika sitten kuvaamaan. Sen sijaan voi syödä lähiravintolassa ja maata illan sängyssä katsellen netflixiä. Vaikka aurinko paistaa, voi päivälläkin jäädä sisälle lukemaan kirjaa.

Jotenkin minulla on aina kamala tarve reissatessa ollessa kokea uutta ja nähdä uusia paikkoja. Hotellihuoneeseen ei kannata jäädä maleksimaan, sillä nurkan takana saattaa olla menossa vaikka karnevaalit! Kotona taas tarvitsen melko paljon aikaa vain itsekseni oloon ja sellaiseen kotona puuhailuun. Kun tajusin tämän, ja sen että täälläkin on täysin ok välillä vain olla ja ladata akkua, tuntui kuin suuri taakka olisi lähtenyt harteilta.

Nyt kun takana on muutaman päivän jumittelu, on taas ihan erilaista intoa lähteä koluamaan uutta kaupunkia. Kovalevyt on siistitty, muistikortit tyhjennetty ja postausideoita vaikka muille jakaa. Nyt on hyvä lähteä kameran kanssa tutkailemaan Quiton vanhaa kaupunkia. 

Kommentit

Maria Eil (Ei varmistettu)

Moi Elisa! Kiitos ihanasta blogistasi, tätä on ilo seurata kun sisältö on välillä syvällisempää pohdiskelua :) erityisesti nyt on ollut niin ihanaa seurata reissaamistanne!! Olette ehkä jo laskeutuneet Quitoon, vietin sielä poikaystäväni kanssa melkein 3kk pari vuotta sitten ja pidimme blogia tuona aikana. Ajattelin tulla linkkaamaan sen sinulle mikäli haluatte lukea meidän kokemuksista ja käytännön vinkeistä :) http://muputecuadorissa.blogspot.fi/?m=1 ihanaa reissua <3 odotan superinnolla Ecuadorin juttuja, niin kivaa päästä muistelemaan omaa reissua teidän kautta :)

Elisa Lepistö

Ihan hullua Maria, mutta olin laittanut juuri pari päivää sitten bloginne koneeni lukulistalle! :D ja innolla oonkin lukenut nyt juttuja täältä. Tosi hyviä vinkkejä kaikin puolin, kiitos hurjan paljon :)

Maria Eil (Ei varmistettu)

Vitsi miten hauska kuulla :D ja ainiin tosiaan olin unohtanut jo cotopaxin aktiivisuuden, mutta Ecuador ja Peru ovat täynnä tulivuoria eli eiköhän niitä ehdi tutkimaan riittämiin asti muutenkin :)

Maria Eil (Ei varmistettu)

Edelliseen vielä lisänä, että kannattaa ehdottomasti käydä ainakin Quilotoa loopilla ja Cotopaxilla (nämä onnistuu Quitosta) ja mennä Banos kaupunkiin ja siellä pyöräillä ruta de las cascadas ja matkalla tehdä pari zip liningia :) amazonia suosittelisin myös mutta jos olette menossa Peruun, sen voi hyvin tehdä sieltäkin. Ja kysy vain jos kaipaatte muita vinkkejä!

Elisa Lepistö

Bañosiin ollaan ihan varmasti menossa ja toi Quilotopia loop näyttää myös ihan mielettömältä! Ja luin just tuolta teidän blogista tosta zip liningista - PAKKO päästä kokeilemaan!!! :)

a.n. (Ei varmistettu)

moikka!

niin ihania kuvia oot ottanut reissusta! ja yhdyn täysin tohon reissussa rauhoittumiseen, jos pitkällä reissulla koko ajan menee kauheella tahdilla paikasta toiseen, on vaarana että pian mikään ei oikeen näytä miltään.. mä itse koen että saan paljon enemmän irti upeista paikoista ja osaan arvostaa niitä enemmän jos otan välillä myös iisisti :)

mäkin suosittelen quilotoa loopia ja bañosia! cotopaxi oli ainakin vuoden lopulla vielä sen verran aktiivinen että sinne en ehkä lähtis kiipeilemään.. sierralla on myös tosi kiva pikkukylä salinas (siellä suunnilla monta tän nimistä paikkaa, tämä guarandan holleilla, kannattaa tsekata!) ja jos peruun matkaatte seuraavaksi niin suosittelen pysähtymään pariksi päiväksi vilcabamba -nimiseen kylään etelärajan lähettyvillä, ihana hippilaakso jossa (sielläkin) ihan mielettömät maisemat :) nauttikaa!!

Elisa Lepistö

Ihan mahtavia vinkkejä! Kiitos hurjan paljon :) nää auttaa tosi paljon kun miettii, miten sitä matkan reitittäisi. Ihanalta näytti tuo Vilcabamba! <3 tästä tää reitti alkaa pikku hiljaa muodostua!

Selina / Leijonaa mä metsästän (Ei varmistettu)

Ai että samaistuin tuohon "reissussakin on ok ladata akkuja paikoillaan" -ajatukseen. Olin marraskuussa reilu kaksi viikkoa 16 hengen porukalla Brasiliassa ja huomasi, että osan oli vaikea ymmärtää tällaista akkujen latailua. Omalla kohdalla olen todennut, että jaksan paljon paremmin innostuakin kaikista seikkailuista, kun välillä saa ihan vaan tylsistyä. Sitä on paljon parempaa seuraakin, kun välillä pysähtyy ja lepää :D

ellenn (Ei varmistettu)

Hei, mikä ja mistä tuo kaunis mekko on?

Elisa Lepistö

Mekko on alunperin Forever21:stä, mutta ostettu jo yli 2 vuotta sitten :/ 

Kommentoi