Ihana viikonloppu

Minulla oli vapaa viikonloppu, joka on minulle harvinaista herkkua. Halusin ottaa siitä kaiken irti.
Rakastan sitä kun unirytmi on sellainen, että vapaapäivänäkin herää ilman kelloa jo seitsemältä. Saa todella paljon tehtyä päivän aikana. Kuulostan varmaan 70-vuotiaalta, mutta tämä sopii minulle kaikkein parhaiten. Lauantaina olin puoleen päivään mennessä tehnyt vaikka mitä.

Säät olivat myös kauniit koko viikonlopun. Eilen kävin juoksulenkillä auringonpaisteessa. Melko jäässä oli vielä jotkut tiet, mutta myös ihan sulaneita tienpätkiäkin löytyi. Tämä oli ensimmäinen lenkki ilman jääpiikkejä ja ihan hyvin pärjäsi ilmankin.

Lippis on loistoasuste aurinkoiselle lenkille.

Aloitin lukemaan myös Henkka Hyppösen "Nautitaan raakana"-kirjaa. Alun perusteella kirja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Pidän Hyppösestä muutenkin hahmona ja teksti on miellyttävää lukea.

Salille en malttanut mennä koko viikonloppuna, kun ilmat olivat niin upeat. Tänään tein kolmen tunnin kävelylenkin. Siellä on jo ihan lämmin! Liikkeellä oli todella iloisia ihmisiä. Se on kuin ihme, miten keväällä aina suomalaiset jotenkin heräävät henkiin pimeän talven jäljiltä.

 Oli tarkoitus mennä Cafe Regattaan, mutta sinne oli löytänyt muutama muukin tiensä.  Onneksi jäitä pitkin pääsi helposti toiseen rantakahvilaan. 

 

 Kotiin tullessa posket punoittivat melkoisesti. Kyllä tuo aurinko ja raitis ilma tekee vain ihmeitä mielialalle. Koko päivän olen ollut pelkkää hymyä.  Miten te olette urheilleet viikonlopun aikana? :) 

Kommentit

Niina (Ei varmistettu)

Mulla oli jo pitkä salitauko tällä viikolla, kun oli hierontaa ja Lambertin konserttireissua, niin menin kauniista ilmasta huolimatta tänään salille. Pyörällä kuitenkin, niin sai vähän raitista ilmaa ja auringonpaistetta :-)

Elisa (Ei varmistettu)

Kuulostaa hyvältä viikolta! :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Eilen tunnin BodyPump enkkaripainoilla (ja se tuntuu kyllä näin jälkeenpäin ojentajissa, yläselässä ja berberissä, jesus) ja tänään reipas lenkki hölkäten/kävellen tuolla auringonpaisteessa! Kamalan kylmä ilma ottaa kyllä juostessa keuhkoihin vaikka kuinka huivilla kaulansa vuoraisi, mutta ihana oli todeta, että kollareiden alta pystyi jo jättää juoksuhousut pois ja juosta pelkissä kollareissa - pelkissä juoksuhousuissa juoksen sitten, kun mittarissa on plussaa, pakkanen puree muuten vähän turhan ikävästi. Tollanen pienikin lenkki piristää kivasti, nyt jaksaa hyvin pakertaa koeviikon hommia :) Kiitti vielä huipusta blogista!

Elisa (Ei varmistettu)

Hyvältä kuulostaa! Tulee itselleenkin jotenki energinen fiilis, kun lukee tällaisia :) kiitos itsellesi kommentista!

wilma (Ei varmistettu)

Olen töissä eräällä puutarhalla lähes joka arkipäivä (keskiviikkona aloitin) 8-9h ja työ on fyysisesti todella raskasta. Kantelen ja nostelen paljon laatikoita, kävelen ja kannattelen omaa painoani paljon päivän aikana. Se on todella sitä ns. hyötyliikuntaa ja päivän lopuksi olenkin jo aivan kuitti! Yritän kyllä jaksaa liikkua sitten vapaa-ajallakin mutta tuntuu, että tuo pelkkä työnkin teko tekisi ihmeitä kropalle (toivon mukaan!). Tänään kävinkin hölkkäämässä 40 min tuolla ihanassa ulkoilmassa ja sen jälkeen tein vielä vatsalihastreenin plus siihen huolelliset venyttelyt päälle! Hyvä fiilis siis :) Mitä mieltä oot, kuinka paljon tuollainen hyötyliikunta työn muodossa voi vaikuttaa kropan "kesäkuntoisuuteen"? :D kiva postaus, again!:)

Elisa (Ei varmistettu)

Uskon, että tuolla hyötyliikunnalla on todella paljon merkitystä! Itse tein aikaisemmin sellaista työtä lentokentällä, missä seisoi koko päivän ja käveli pitkiä matkoja kovaa portilta toiselle. Monet vanhat kollegani, ketkä siirtyivät toimistotyöhön, valittelivat että kiloja on alkanut kasaantumaan kuin itsestään. Tuo sinun työsi kuulostaa vielä sata kertaa raskaammalta, joten uskon siitä olevan todella paljon hyötyä! Ja kun vielä jaksat sen päällekin liikkua noin paljon, ihan mahtavaa :) Kiitos!

Senja (Ei varmistettu)

hehe ihana kuulla, että joku muukin nauttii siitä, että herää automaattisesti just joskus seittemän aikoihin :D ite oon tosin vasta viime aikoina oppinut sitä arvostamaan, vuosia aina harmittelin kun en pysty yhtä pitkään nukkumaan kun esim. se toinen joka jää sinne sänkyyn vielä moneksi tunniksi lämpimän peiton alle makoilemaan ja herää vasta sitten, kun ite jo lounaankin ehtinyt syödä haha :Dtänään tosiaan tehtiin myös parin tunnin kävelylenkki, olisi voinut vaan kävellä ja kävellä, jää oli jo sulanut maasta eikä tarvinut edes liukastella tai jään takia himmailla vauhtia. ihmiset tosiaan olivat liikkeellä ja jopa paljon hymyilivät heh.tänään mietinkin, että juoksukausi alkaa toden teolla pian ja pitää päivittää taas playlistiä uudempaan että jaksaa pinkoa ;)

Niina (Ei varmistettu)

Tästä Senjan viestistä tuli mieleen, että joku postaus treenimusiikeista vois olla kiva, ellet ole jo sellaista tehnyt :) Ja jos olet, laitahan linkkivinkki :D

Elisa (Ei varmistettu)

Senja: Mulla on ollut päin vastoin. Olen aina ollut sellainen yökukkuja ja nukkunut puoleen päivään asti. Sitten loppupäivä on mennyt ihan flegmaattisesti ja yhtäkkiä onkin jo ilta. Tällainen rytmi on vaan paljon parempi :D Ihanalta kuulosti teidän sunnuntai!:)

Elisa (Ei varmistettu)

Niina: Tässä on parit musiikkipostaukset :) http://startlivingyourbestlife.blogspot.fi/search/label/Musiikki?m=0

Anonymous (Ei varmistettu)

Kuinka pitkiä lenkkejä juokset?:) Kun oon tässä miettinyt vähän et kuinka pitkät lenkit ois sellasii hyvän pitusia

Elisa (Ei varmistettu)

Teen itse lyhyitä lenkkejä, suurinpiirtein 5 km pituisia. Joskus tulee juostua pidempäänkin. Riippuu ihan siitä, mitkä ovat tavoitteesi? :)

Anonymous (Ei varmistettu)

hiihtämällä, tietysti! mikä onkaan parempaa kun käydä sivakoimassa ittensä hiestä märäksi ja sitten mennä saunaan.. <3 se olo sen jälkeen on jotain täydellisintä

Elisa (Ei varmistettu)

Oi! Tuo kuulosti ihan täydelliseltä! olispa mullakin sukset ja sauna! :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Olen ottanut itselleni tavaksi herkkupäivän, joka yleensä painottuu viikonlopulle eli sillon saan ostaa itselleni sen maailman isoimman karkkipussin! Yleensä vetäisen sen sellaisella intohimolla, että sen jälkeen ei taas vähään aikaan tee mieli karkkia.. Ainakaan kunnes seuraava karkkipäivä koittaa hah ;) Onko sinulla tapana pitää viikossa ns. "herkkupäivää" tai vaikka kokonaista herkuttelun viikonloppua, vai syötkö herkkuja (herkuilla tarkoitan juuri näitä karkkeja, sipsejä tms epäterveellistä, vaikka esim. marjat herkkuja ovatkin!) sillon kuin ns. tilanne vaatii? :)

Elisa (Ei varmistettu)

Tuo on varmasti todella hyvä ratkaisu :) Sitten ei tule pitkin viikkoa syötyä herkkuja. Itse en kovin usein syö niitä epäterveellisiä asioita, vaan juuri niinkuin sanoit, silloin kun tilanne vaatii. Välillä jää hiukan "putki" päälle herkuttelussa. Tällä viikolla olen esimerkiksi syönyt vaikka mitä :D Sen jälkeen kyllä kroppa osaa "toivoa" vähän raikkaampaa ja parempaa ravintoa. Eikä yleensä tule syötyä taas pitkään aikaan mitään sellaista :)

Milla (Ei varmistettu)

Itse kävin hiihtämässä! En ole koskaan ollut mikään hiihtohirmu, mutta nyt kyllä innostuin. Ihana sää ja suksi luisti hyvin, voiko olla parempaa! :-)

Elisa (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihan täydelliseltä! :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Heippa! Oletpas käynyt pitkän lenkin! Olen lukenut blogiasi pari kuukautta ja nyt rohkenin kommentoimaan :) Eli kiitos ihan huipusta blogista, varsinkin ruokajutut ja reseptit on mun lemppareita! Mietin osaisitko neuvoa minua, olen aina ollut normaalipainoinen mutta viime vuoden aikana olikin "huomaamatta" kertynyt 10 kiloa (hui)! Olen tehnyt ruokailutottumuksiin remontin, lisännyt kaikkea terveellistä ja vähentänyt herkkuja. Lisäksi käyn kahdesti viikossa spinningissä ja noin kolme kertaa juoksulenkeillä. Onko hyvä alku? Haluaisin myös alkaa käymään salilla mutta mietin, että vaikuttaako se edes tässä vaiheessa?? Kannattaako aluksi keskittyä vain painon pudottamiseen ja sitten aloittaa kehon treenaaminen?

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos kovasti kommentistasi! :) Mielestäni alku kuulostaa todella hyvältä! Lihaksien kasvattaminen on mielestäni paras tapa muokata vartaloa, koska lihas polttaa sitä rasvaa. Kuitenkin kannattaa tehdä muutokset arkeen pikkuhiljaa, jotta niissä myös pysyy. Jos tuntuu siltä, että uusi ruokavalio menee jo omalla painollaan ja kaipaisit hiukan haastetta lisää, aloita ihmeessä salilla käynti! :)Kannattaa aina kuunnella omaa kroppaa ja tehdä niin, ettei uuvuta sitä yhtäkkiä ihan kokonaan. Silloin myös painon pudotus on helmpompaa.Kivaa kevättä sinulle!

Venla (Ei varmistettu)

Kyllähän tuo aurinko nostaa energiatasoja ihan uusiin sfääreihin. Täällä diggaillaan samanmoisesta aamuvirkkuilusta, mikä sen parempaa kun herää heti kun päivä valkenee näin keväällä. Itsekkin kävin nauttimasta upeista aamulenkkikeleistä uusien lenkkareiden sisäänajon parissa ja rinta-ojentaja reenikin tuli vedettyä tänäaamuna. Huomenna taas uusi viikko ja uudet kujeet.

Elisa (Ei varmistettu)

Kuulostaa hyvältä! Huomenna on kiva aloittaa uusi viikko, kun on päässyt vähän rentoutumaan :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Täällä yks ilonen aamuvirkku! :) Ihan huippua herätä PIRTEENÄ seiskalta aamulla ilman vekkaria, siis ei voi olla mitään parempaa! Päivät nykyään kovasti tuottosampia kun ennen, tosin toi vaatii sen, että menee illalla viimestään kympiltä maate. Ja jo vain passaa :)Kiitos huipusta blogista ja ihan mahtavasta ilmapiiristä kommenttiboksin puolella, ihanhan täällä hymy korvissa saa kerta toisensa jälkeen istuskella :)

Elisa (Ei varmistettu)

Joo täälläkin mennään kympiltä viimeistään nukkumaan :D Kiitos itsellesi! Itsekin täällä aina hymyilen kommentteja lukiessa, kun kaikilla on niin positiivinen meininki:)

Jenna (Ei varmistettu)

Niin ihanan keväisen näköistä siellä! Täällä englannissa on tullut LUNTA (!!) ja on tosi kylmä, aurinkoa ei ole näkynyt moneen aikaan :( Ulkoliikunnan sijaan olen siis käynyt molempina päivinä tekemässä salitreenin :)

Elisa (Ei varmistettu)

No voi itku! Toivottavasti sielläkin alkaa olla kohta kevään merkkejä!:)

Anonymous (Ei varmistettu)

Heippa,Minua kiinnostaisi kuulla että miten olet onnistunut kääntämään rytmisi noin onnistuneesti (yltä luin, että olet ennen ollut yökukkuja)? Rakastaisin olla aamuihminen, mutta herääminen tuottaa ongelmia! Teen luovan alan hommia suhteellisen stressaavassa ympäristössä, ja yleensä tehokkaimmat inspiraatiohetket koittavat illalla. Käytän yleensä työinspiksen hyväkseni ja nukkumaanmeno venähtää. Haastetta yhtälöön tuo myös poikaystävän kolmivuorotyö ja loppuiltaan painottuvat joukkueurheilulajin treenit – usein päästään saman katon alle vasta yhdentoista maissa ja yhteistä aikaa kaivatessa ei malttaisi heti panna maate. Kuitenkin itse haluaisin hoitaa päivän liikunnat mieluiten heti aamusta, koska muuten aikatauluni on tosi kiireinen ja sosiaalinen elämä kuihtuu täysin jos ymppään treenauksen iltapäivään. Eli aamuvirkkuus-vinkkejä otetaan vastaan. Olisi kiva jos ehtisit tehdä ihan postauksenkin aiheesta!

Elisa (Ei varmistettu)

Hei! Voin koittaa tehdä siitä ihan postauksen :) hyvä idea!

Anna A (Ei varmistettu)

Mä olen suosiolla todennut, että en ole aamuihminen ja se siitä. Tosin nykyään menen vängällä petiin kymmeneltä, mutta en siltikään pomppaa aamulla riemusta kiljuen sängystä ylös, vaikka ajoissa heräänkin (6-7 välillä). Olen huomannut, että arkena on vaikeampi herätä, koska joutuu heräämään herästyskelloon. Viikonloppuna, vaikka heräilee samoihin aikoihin (ihana valo), ei ketuta ja torkuta yhtään niin paljon. Kai se herästykello katkaisee sen unen sitten kuitenkin. Talvisin tuo oikein korostuu.Itse liikkuisin mieluiten keskipäivällä. Harmi, että meidän yhteiskunnassa tuon järjestäminen on hankalaa. Onneksi kuitenkin itselläni joustava työaika ja etätyömahdollisuus mahdollistaa päivasaikaan treenaamisen edes parina päivänä viikossa. Siltikin tulee sellainen laiskuri, työstälintsaaja- olotila.-Anna-

Elisa (Ei varmistettu)

Oletko kokeillut sleep cycle-applikaatiota puhelimeen? En tiedä onko ihan huuhaata, mutta mulla se ainakin helpotti kellon kanssa heräämistä. Se siis jollain tavalla mittaa sun kehon liikkeitä ja herättää silloin, kun olet kevyessä unessa. :) Ja minäkin treenaan mieluiten päivällä, ihan aamusta ei vielä riitä energiaa! :)

Anna A (Ei varmistettu)

Jaa, sitä ei varmaan saa tollaseen älyttömään puhelimeen?Mullahan on siis ihan näppäimistöllä varustettu, älytön Noksu :). Miten toi muuten toimii, joudutko nukkuun puhelin kainalossa?-Anna-

Elisa (Ei varmistettu)

Aaa :/ Puhelin pitää olla sängyssä, esimerkiksi tyynyn alla. En tiedä kuinka terveellistä se on pidemmän päälle. Jonkin aikaa tuota käytin ja tuntui se jollain oudolla tavalla toimivan :D

sofia (Ei varmistettu)

Apua Elisa, mä en ymmärrä miten oot noin IHANA. Tai ainakin vaikutat sellaselta tosi hyvältä tyypiltä. En oikeasti tunne sua, mut jotenkin säteilet onnellisuutta ja sellasta hyvää fiilistä hyvää oloa. Motivoit liikunnassa tosi paljon, mutta musta tuntuu että seurailtuani blogiasi, oon ottanut myös uutta asennetta ihan elämäänkin. Luulen että osaksi se on ihan varmasti sun blogisi avulla. Kiitän myös ahkerasta postausvälistä, sun kirjoituksia on aina kiva lukea!Sit mun on pakko heittää, että oot tosi kaunis! Moni ihminen joka on tosi kaunis, niin näyttää jollain tavalla "tyhmältä" mut sä näytät sillein kauniilta ja fiksulta. :D

Elisa (Ei varmistettu)

Voi apua, ihana Sofia! Kiitos suloisesta kommentista! Tulinpas hyvälle tuulelle heti aamusta :) Niin kiva kuulla, että olet saanut inspiraatiota täältä! Ihanaa uutta viikkoa sulle!

Jenna (Ei varmistettu)

Oi miten ihania kuvia, kyllä se kevät näemmä sieltä tulee:--)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos :) kyllä! Hitaasti mutta varmasti :)

CandyontheRun/Karoliina (Ei varmistettu)

Ihana blogi sulla! :) Mulla meni viikonloppu taas töissä, jossa sai juosta kuin pieni eläin, joten hyötyliikunnat tuli sieltä! ;) Töiden jälkeen en jaksanut muuta kuin syödä ja levätä! :D Onneksi olin kuitenkin aikatauluttanut viikon treenit arkipäiville, joten vkonlopun lepo oli ihan hyvä juttu. Aurinkoista maanantaita! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos kovasti Karoliina! :) Lepoviikonloppu kuulostaa varsin hyvältä! Itsekin tykkään liikkua viikolla ja viikonloput pitää rennompina. Jos energiaa löytyy, voi tehdä ylimääräisen salitreenin tai lenkin!

Anonymous (Ei varmistettu)

Täälläkin yksi lukija jota kiinnostaisi kuulla miten sait muutettua rytmisi niin että muutuit aamuvirkuksi. Oliko syömisesi silloin erilaista? Miten sait tsempattua itsesi muutokseen? Olisi hienoa jos voisit tehdä tästä postauksen :)T. Sokeririippuvainen ja aina väsynyt :D

Elisa (Ei varmistettu)

Hei! Yritän ehtiä heti tänään tekemään siitä postauksen :) En tiedä onko mulla mitään hyviä vinkkejä, mutta ehkä jotain :D

wenla (Ei varmistettu)

Mikään ei ole parempaa kun juosta/kävellä aurinkoisella kelillä. Ja minä ainakin olen hyvällä omalla tunnolla jättänyt saleja ja mennyt sen sijaan ulos liikkumaan. Hyvää keväänjatkoa sinne! :)Ja hei, niitä ruokapäiväkirjoja on tosiaan kiva lukea, niistä saa inspistä omiinkin aterioihin- ei aina niitä samoja tylsiä ruokia mitä itse on tottunut tekemään.

Elisa (Ei varmistettu)

Niinpä!! :) Kiitos ja samaa myös sinulle! :) Ruokapäiväkirjat ovat haasteellisia, kun syön niin monta kertaa päivässä niin tuntuu että pitää olla kokoajan kirjaamaassa niitä ylös :D Yritän aina silloin tällöin niitä laitella ja reseptejä on tulossa jatkossakin :)

Kommentoi