Ihmissuhteista

Tässä ikävuosien karttuessa olen huomannut, kuinka paljon enemmän ihmissuhteiden hoito vaatii energiaa kuin ennen. Lukioaikoina oli se ydinporukka, joka aina kokoontui viikonloppuna, eikä siitä tarvinnut edes oikeastaan erikseen sopia- se oli itsestäänselvyys. Nykyään kaikilla on niin erilaiset elämänrytmit, että yhteistä aikaa on todella vaikea löytää. 

 

Tänään saan pitkästä aikaa vanhan tyttöporukan kokonaisuudessaan viettämään iltaa luokseni. Se vaati hurjan paljon suunnittelua ja fiksailua, mutta vihdoin saimme aikataulut sopimaan. Olen niin innoissani tästä, että sitä on vaikea selittää. 

 

Myös ystävyyssuhteet vaativat panostusta ja hoitamista, samalla tavalla kuin parisuhdekin. Tässä aikuisuuden kynnyksellä usein vanhat ystävät jäävät vähemmälle huomiolle, kun painetaan uraputkessa eteenpäin tai hautaudutaan kotiin uuden tyttö- tai poikaystävän kainaloon. Tai sitten ei yksinkertaisesti jakseta nähdä sitä suunnittelun vaivaa, eikä yhteistä aikaa tunnu löytyvän.

 

Päätimme juuri tyttöjen kanssa, että alamme sopimaan tapaamisemme aina vähintään kuukauden etukäteen. Kuulostaa hullulta, mutta se on ainoa tapa varmistua siitä että näitä iltoja on. 

 

Älkää siis pitäkö ystäviänne itsestäänselvyytenä ja hyväksykää se, että aikuisena yhteydenpito ja ystävyyssuhteet vaativat hiukan enemmän viitsimistä. Kuitenkaan mikään ei ole niin ihanaa kun viettää aikaa ihmisten kanssa, jotka ovat jakaneet kanssasi niin paljon unohtumattomia hetkiä. 

 

 

Nyt taidan lähteä ostamaan kukkia tähän hämyiseen luolaani ja virittelemään illan playlistiä. Viettäkää tekin ihana viikonloppu ja soittakaa vaikka vanhalle ystävälle, josta ei ole kuulunut hetkeen! <3 

 

"Rare as is true love, true friendship is rarer." -Jean de La Fontaine

Kommentit

(Ei varmistettu)

Me järjestettiin ystävieni kanssa leikkimielinen kisa "neljän tähden illallinen"-teemalla. Tämän kisan myötä näimme yhden tai kahden viikon välein koko porukalla ja yksi meistä kokkasi kolmen ruokalajin illallisen. Näistä illoista jäi aivan mahtavat muistot ja me kaikki saimme viisi mahtavaa illallista. Samalla myös säästettiin rutosti rahaa ja toisin kuin ravintolassa meillä oli lupa santsata! Suosittelen ehdottomasti kaikille, me ainakin ystävien kanssa aiotaan järjestää samanlainen kisa uudelleen!

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana idea! Puhuinkin tuosta jo ystävilleni ja varmasti järjestetään samanlainen:) ystäväni pikkusisko oli myös ollut mukana tällaisessa ja he olivat myös arponeet "teeman" jokaiselle illalle. Esim. Italiainen ruoka/thaimaalainen jne. :)

Sara (Ei varmistettu)

Tää postaus tuli ihanasti just tänään kun itsekin juuri näin ihanaa ystävääni, jota en taas ole hetkeen nähnyt. Lisäksi muutama tyttökävare tulee vielä kohta kylään, täyttä asiaa tää postaus! :) Lisäksi hei yllä olevan kommentoijan vinkki on loistava, täytyypä ehdottaa ystäville!! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Toivottavasti oli ihana ilta! :) ja tosiaan ihan mahtava idea! Pitää laittaa toteutukseen!

Tuuli (Ei varmistettu)

Ihana olisi järkätä vanhalle tai uudemmallekin kaveripoppoolle illanistujaiset ja monesti olen yrittänyt ja ehdottanutkin (vaikka ihan perus leffailtaa, tms.), mutta jokaisella tuntuu olevan "omat jutut" niin tärkeitä ja muut elämän osa-alueet ensisijaisia, että liian usein on joutunut pettymään suunnitelmien toteutumattomuuteen :/ Mielestäni nykyisin arvostetaan liian vähän tällaisia istujaisia ja vanhojen kavereiden tapaamista. Harmi, koska ystävät ja sosiaalisen suhteet ovat jaksamisen kannalta todella tärkeitä.

Elisa (Ei varmistettu)

Tosi ikävä kuulla:/ toisaalta välillä saattaa tulla sellaisia kausia, varsinkin tähän aikaan vuodesta, että ihmiset on niin väsyneitä, ettei löydy energiaa tällaisiin. Oletko yrittänyt laittaa vaikka facebookissa jotain yhteisviestiä koko porukalle? Joskus se on siitäkin kiinni, että porukka kaipaa vain sen päivämäärän lukkoon lyömisen. Jos koitat ehdottaa vaikka jotain peli-iltaa tai vastaavaa? Toivottavasti saat järjestettyä illanistujaiset<3

Tuuli (Ei varmistettu)

Mielestäni melkein kaikki keinot kokelltu. Kerran tein jopa fb -tapahtuman sille, ett kerran kuukaudessa aina vuorotelleen järjestettäisiin illanistujaiset, raflakokeiluja, joku kulttuurijuttu tms., mutta kertaakaan ei saatu järjestettyä :/ Tosi ikävää. Yleensä liika suunnitelmien tekeminen ja yrittäminen tuo vain itselle lopulta todella pahan pettymyksen, joten enää ei edes oikein jaksa yrittää järkätä mitään vastaavia. Ehkä omasta "kaveri"piiristä vain löytyy sitten sellaisia ihmisiä, jotka eivät juuri arvosta tämän tapaisia juttuja ja keskittyvät mielummin omien asioiden tekemiseen.

Elisa (Ei varmistettu)

Tosi tylsä juttu!:( Ja varmasti tulee kurja fiilis. Toivottavasti löydät sellaisia ihmisiä, jotka haluavat tehdä kanssasi kaikenlaista:)

rita (Ei varmistettu)

Juuri tällainen illanistujaiskulttuuri puuttuu allekirjoittaneen kaveriseurasta! :( Pitänee alkaa viljellä tätä.. Kaikilla on vaan niin kiire. Toki itsekin viihdyn töissä, opiskeluissa, salilla ja ihan kotonakin poikaystävän kanssa, mutta silti - välillä kaipaisi ihan niitä ystäviä vierelle konkreettisesti eikä vaaan fabossa tai whatsappissa!

Lihattomalle haasteellesi vinkki: kasvsislasagne. Täytteeksi porkkanaraaste-tomaattimurska-sipuli-valkosipuli-aurinkokuivattutomaatti-linssi-paprika -mössöä hunajalla (kypsennä mössö kattilassa), juustokastikkeeseen emmental- ja mozzarellaraastetta, parmesania, kermaa, voita ja kasvislientä. Tortillalettuja tai lasagnepastalevyjä. Pinoo ja 30min 200 asteessa - niiiin hyvää!! Päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja erikseen vielä parmesania. Nammm.

Elisa (Ei varmistettu)

Kyllä siitä kiireestäkin pääsee, kun vain ajoissa sopii:) meilläkin tämä tosiaan vaati jo yli kk etukäteen sopimisen :D ja kuulostaa todella hyvältä tuo lasagne! Pitää ehdottomasti kokeilla. Kiitos vinkistä!

mia (Ei varmistettu)

Olen pahoillani ettei tämä kommentti nyt varsinaisesti liity tähän postaukseen, mutta olisiko mitenkään mahdollista että kirjoittaisit jutun missä kertoisit omista motivaation lähteistä ja ehkä haasteista joita sinulla on kuntoilun suhteen yms. Tulin itse hiljattain jätetyksi sen takia että lihoin. Haluaisin aloittaa urheilun ja huolehtia muutenkin hyvinvoinnistani mutta eksän kommentit kaivelee ja minua pelottaa kun ajattelen että kuitenkin epäonnistun ja etten ole (kalliimman) terveellisen ruuan arvoinen ):

Anteeksi tämä on nyt ehkä vähän liian henkilökohtaista (: Löysin blogisi hiljattain ja olen todella inspiroitunut. Vaikutat niin postiiviselta, haluaisin itsekkin osata joskus suhtautua elämään kuten sinä.

Elisa (Ei varmistettu)

Tosi kurja kuulla, että poikaystäväsi on toiminut noin tahdittomasti. Ja varsinkin se, että se on saanut sinut epäilemään, oletko terveellisen ruoan arvoinen. Olen itse huomannut, että vaikka se ruoka tosiaan maksaa enemmän, on se sen extrahinnan arvoista. Olo on parempi niin henkisesti kuin fyysisestikin, kun syö kunnon ruokaa. Jokainen ihminen on sen arvoinen!
Haluat aloittaa urheilun, mutta haluatko tehdä sen itsesi takia vai tuntuunko sinusta, että teet sen vain entisen poikaystäväsi mielipiteen takia? Haluan tsempata kaikkia urheilemaan ja pitämään itsestään huolta, mutta tärkeämpää on oppia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. Muuten vaikka urheilisi kuinka paljon ja saisi maailman timmeimmän kropan, ei välttämättä koe itseään yhtään paremmaksi kuin ennenkään. Voin kirjoittaa postauksen toivomastas aiheesta! Kiva, että olet löytänyt tänne ja kiitos kauniista sanostasi:)

avokado (Ei varmistettu)

Tässä ihan random kysymys avokadosta! Eikös yks avokado sisällä noin 200kcal ja rasvojaki on kai aika paljon? Mietim vain, että jos yhdellä välipalalla joinakin urheilupäivinä söisin avokadon, tarvisin meinaan kipeesti rasvoja ruokavalioon lisää. Hormonitoiminta ei pelitä laisinkaan. Muitakin vinkkejä saa mahdoliset kanssaihmiset kertoa ;)
Ja postauskin on ihan täyttä asiaa! Ollaankim nyt vanhan kaveriporukan kanssa sovittu näkevämme kunnolla aina viikottain vähintään, onneksi asutaan meinaan edelleen melko lähekäin :) omat kiireet ja opiskelut kaikilla tietenkin, mutta on toiminut tosi kivana piristyksenä.

Elisa (Ei varmistettu)

Avokadossa on hyviä rasvoja, joten ihan huoletta söisin vaikka joka päivä yhden avokadon. Itse joudun ainakin lisäämään öljyä ja hyviä rasvoja melko paljon ruokavalioon, koska syön muuten niin vähärasvaisesti. Varsinkin nyt kasvisruoalla ollessani on pitänyt huomioida rasvan saanti ihan uudella tavalla. Äläkä niihin kaloreihin keskity :) En usko että yksikään ihminen lihoaa sen takia, että syö avokadoja.

Sari (Ei varmistettu)

Kommentoinkohan mä tähän jo? No juuri itsekin näin pitkästä aikaa vanhoja ystäviäni ja puhuimme siitä, että miksi näemme niin harvoin. Asumme toki eri kaupungeissa mutta 200km välimatka ei ole mahdottomuus. Ja siis toisen ystäväni kanssa asumme Helsingissä. Olemme vain saamattomia varmaankin. Mutta kyllä se ystävien kanssa vietetty aika on parasta!

Elisa (Ei varmistettu)

Niinhän se usein on! Mutta ihaninta ystävissä on se, että vaikka ei hetkeen näkisi, on se fiilis aina ihan sama näkiessä. Ihan kuin ei päivääkään olisi kulunut!:)

Kommentoi