Ihmissuhteista

Tässä ikävuosien karttuessa olen huomannut, kuinka paljon enemmän ihmissuhteiden hoito vaatii energiaa kuin ennen. Lukioaikoina oli se ydinporukka, joka aina kokoontui viikonloppuna, eikä siitä tarvinnut edes oikeastaan erikseen sopia- se oli itsestäänselvyys. Nykyään kaikilla on niin erilaiset elämänrytmit, että yhteistä aikaa on todella vaikea löytää. 

 

Tänään saan pitkästä aikaa vanhan tyttöporukan kokonaisuudessaan viettämään iltaa luokseni. Se vaati hurjan paljon suunnittelua ja fiksailua, mutta vihdoin saimme aikataulut sopimaan. Olen niin innoissani tästä, että sitä on vaikea selittää. 

 

Myös ystävyyssuhteet vaativat panostusta ja hoitamista, samalla tavalla kuin parisuhdekin. Tässä aikuisuuden kynnyksellä usein vanhat ystävät jäävät vähemmälle huomiolle, kun painetaan uraputkessa eteenpäin tai hautaudutaan kotiin uuden tyttö- tai poikaystävän kainaloon. Tai sitten ei yksinkertaisesti jakseta nähdä sitä suunnittelun vaivaa, eikä yhteistä aikaa tunnu löytyvän.

 

Päätimme juuri tyttöjen kanssa, että alamme sopimaan tapaamisemme aina vähintään kuukauden etukäteen. Kuulostaa hullulta, mutta se on ainoa tapa varmistua siitä että näitä iltoja on. 

 

Älkää siis pitäkö ystäviänne itsestäänselvyytenä ja hyväksykää se, että aikuisena yhteydenpito ja ystävyyssuhteet vaativat hiukan enemmän viitsimistä. Kuitenkaan mikään ei ole niin ihanaa kun viettää aikaa ihmisten kanssa, jotka ovat jakaneet kanssasi niin paljon unohtumattomia hetkiä. 

 

 

Nyt taidan lähteä ostamaan kukkia tähän hämyiseen luolaani ja virittelemään illan playlistiä. Viettäkää tekin ihana viikonloppu ja soittakaa vaikka vanhalle ystävälle, josta ei ole kuulunut hetkeen! <3 

 

”Rare as is true love, true friendship is rarer.” -Jean de La Fontaine

Kommentit (16)
  1. Kommentoinkohan mä tähän jo? No juuri itsekin näin pitkästä aikaa vanhoja ystäviäni ja puhuimme siitä, että miksi näemme niin harvoin. Asumme toki eri kaupungeissa mutta 200km välimatka ei ole mahdottomuus. Ja siis toisen ystäväni kanssa asumme Helsingissä. Olemme vain saamattomia varmaankin. Mutta kyllä se ystävien kanssa vietetty aika on parasta!

    1. Niinhän se usein on! Mutta ihaninta ystävissä on se, että vaikka ei hetkeen näkisi, on se fiilis aina ihan sama näkiessä. Ihan kuin ei päivääkään olisi kulunut!:)

  2. Tässä ihan random kysymys avokadosta! Eikös yks avokado sisällä noin 200kcal ja rasvojaki on kai aika paljon? Mietim vain, että jos yhdellä välipalalla joinakin urheilupäivinä söisin avokadon, tarvisin meinaan kipeesti rasvoja ruokavalioon lisää. Hormonitoiminta ei pelitä laisinkaan. Muitakin vinkkejä saa mahdoliset kanssaihmiset kertoa 😉
    Ja postauskin on ihan täyttä asiaa! Ollaankim nyt vanhan kaveriporukan kanssa sovittu näkevämme kunnolla aina viikottain vähintään, onneksi asutaan meinaan edelleen melko lähekäin 🙂 omat kiireet ja opiskelut kaikilla tietenkin, mutta on toiminut tosi kivana piristyksenä.

    1. Avokadossa on hyviä rasvoja, joten ihan huoletta söisin vaikka joka päivä yhden avokadon. Itse joudun ainakin lisäämään öljyä ja hyviä rasvoja melko paljon ruokavalioon, koska syön muuten niin vähärasvaisesti. Varsinkin nyt kasvisruoalla ollessani on pitänyt huomioida rasvan saanti ihan uudella tavalla. Äläkä niihin kaloreihin keskity 🙂 En usko että yksikään ihminen lihoaa sen takia, että syö avokadoja.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *