Innokkuutta ilmassa

Rakastan tätä takkia ja sitä fiilistä, minkä väristä saankaan. Olen ollut muutenkin poikkeuksellisen innokkaalla fiiliksellä lähipäivät. Ehkäpä kevät tekee jo tuloaan mielessäni. Innokkuus tuntuu eri paikassa kuin onnellisuus. Se valtaa koko kehon, saa energiseksi, mielen hiukan valppaammaksi, silmät hiukan avonaisemmiksi ja ryhdin paremmaksi. Viime päivinä innokkuutta on lisänneet muun muassa seuraavat asiat:

Meiltä veloitettiin 50 euroa kun palautimme Ruotsissa vuokra-auton tankkaamatta sitä täyteen. Olimme saaneet auton vajaalla tankilla ja olisin selittänyt tämän palautuksen yhteydessä. Kuitenkaan ketään ei ollut silloin paikalla ja jouduimme vain tiputtamaan avaimet postiluukkuun. Odotetusti tästä tuli kuitenkin lasku myöhemmin ja laitoin perään lyhyen sähköpostin aiheesta ja liitin kännykkäkuvan vajaasta tankista. Seuraavana päivänä olikin jo pahoittelumaili tullut ja rahat palautettu tilille, vaikka olin jo ehtinyt olettaa ettei rahoja tulla koskaan saamaan takaisin. Pieni asia, suuri ilo!

Uuden kämpän remonttisuunnitelmat alkavat pikkuhiljaa selkiintyä ja Pinterest-tili olla täynnä fiiliskuvia. Samalla kaupanteko päivä lähenee ja kohta olemme varmuudella yhteisen kodin omistajia. Rempan suunnittelu on ollut yllättävän hauskaa, kun ei ole vielä mikään kiire toteutuksen kanssa. On voinut rauhassa pallotella erilaisia ideoita ja ehtinyt innostua monista ratkaisuista. En meinaa pysyä housuissani! 

Sain postissa viime viikolla tilaamani kirjan sijoittamsiesta ja olen ahminut sen jo melkein parissa päivässä. Todella helppolukuinen ja asiat on selitetty todella yksinkertaisesti. Sen jälkeen on lukenut talousuutisiakin ihan eri silmällä. Välillä tosin jotkut kohdat on ärsyttäneet sillä on tullut vähän sellainen naisia aliarvioiva fiilis (vaikka kirjoittajatkin toki ovat naisia), esimerkiksi puhuttaessa siitä ettei merkkilaukku ole sijoitus. Mietin, että ajatteleeko oikeasti joku sen sitten olevan? Tästä huolimatta suosittelen ehdottomasti kirjaa muillekin. 

Olen ollut innostunut myös ruoanlaitosta, tai tarkemmin ottaen Julian törkeän hyvän meksikolaisen kanakeiton valmistamisesta. Miksi, oi miksi, testasin tätä vasta nyt, vaikka kaikki ovat sitä minulle hehkuttaneet?! Toivoisin Julialta omaa keittokirjaa, sillä jokainen kokeilemamme resepti on jäänyt perheemme vakkariruoiksi. Olen myös fiilistellyt sitä, että vihdoin vuosien jälkeen alan pikkuhiljaa sietää hiukan tulisia makuja. Ajattelin tällä viikolla kokeilla tätä kasvisversiona. Kanan voisi korvata vaikka pannulla paistetuilla ja maustetuilla kikherneillä!

Olemme alkaneet tehdä iltapalaksi vihersmoothieta ja lukuisten allergioideni takia sitä on ollut vaikea saada hyvän makuiseksi. Laitamme yleensä banaania, tyrniä (pakasteena), pinaattia, lehtikaalia, selleriä, ja mangokuutioita tai -melbaa. Mango yleensä pelastaa juoman, mutta toisinaan tuloksena on melko nurmikolta maistuva juoma. Siitä huolimatta fiilis on aina todella ravittu tämän satsin jälkeen!

Mitäs teidän (alku)kevääseen kuuluu?

Jeans - Monki , Shirt - Nelly (here*), Coat - River Island (here*), Bag - borrowed from a friend

Kommentit

rar (Ei varmistettu)

Mun mielestä tietyistä laukuista (esim. Chanel 2.55 ja varmasti myös Boy) voi puhua sijoituksina. Tietysti niitä hankitaan ensisijaisesti kulutustavaroiksi, mutta jos tuotteen arvo nousee vuosien mittaan, on se mielestäni sijoitus. Chanelin hinnannoususta johtuen myös käytetystä, tietyn mallisesta Chanelista saa usein muutamien vuosien päästä enemmän kuin siitä on maksanut. Tietysti arvonnousu realisoituu vasta myytäessä, mutta niinhän se tekee muiden sijoitusten kanssa, joista ei makseta osinkoja. Mun mielestä on naisia aliarvioivampaa väittää yksioikoisesti, ettei laukku voi olla sijoitus. Mutta tästä voi olla montaa mieltä. :)

Ja mua jotenkin aina huvittaa, kun heti vuoden vaihtuessa ja valon vähän lisääntyessä monessa blogissa hehkutetaan kevään alkamista (en tarkoita tätä siis mitenkään pahalla, tää vaan on vähän tällainen bloggaajastereotypia). :D Millä mittarilla koet, että nyt on alkukevät? Keväthän alkaa vasta maaliskuussa. :)

Elisa Lepistö

Mun mielestä on tosi kummallinen ajatus, että käyttötavarassa (joka toki myös kuluu ja likaantuu vuosien saatossa) voisi tosiaan nousta hinta yli inflaation. Toki ehkä olen tässä itse väärässä, sillä en ole perehtynyt asiaan tarpeeksi. Tarkoitukseni ei suinkaan ollut aliarvioida ketään, joka merkkilaukun ostaa. Kukin tehköön rahoillaan mitä haluaa. Sanoisin kuitenkin, että tällainen tuotto on enemmän poikkeus kuin sääntö. Voin toki tässäkin olla väärässä ja saa perustella toisin :)

Ja kevääseen, mun kevät alkaa tammikuussa ja syksy kestää marraskuun loppuun :D 

rar (Ei varmistettu)

Chanelien hinnannoususta esimerkki (taulukosta näkee helposti): https://baghunter.com/pages/chanel-bag-values-research-study

En siis itse omista kalliimpia merkkilaukkuja, mutta sanoisin, että tiettyjen kalliimpien merkkien klassikkomalleissa säilyy arvo hyvin (jos onnistuu pitämään ne hyvässä kunnossa). Ja jos on hyvään aikaan ostanut, niin tuottokin voi olla aikamoinen, jos niistä ikinä raaskii luopua. Mutta kuten sanoit, varmasti enemmänkin poikkeus kuin sääntö, ja aika rajoittuneissa laukkumalleissa mahdollista. :)

Elisa Lepistö

Kiitos taulukosta! Ymmärsin, että se kuitenkin kuvaa laukun hintaa uutena (jota ei voi tietenkään verrata käytettyyn) eikä hinnoissa tosiaan ole otettu mukaan inflaatiota. Samanlaisen taulukon saisi aikaan siis lähes mistä tahansa hyödykkeestä. Laskin nopeasti, että jos miettii että inflaatio olisi vuodessa vaikka vain 0.8 %, ei laukku olisi edes pysynyt sen mukana vuosina 2013-2016. Tällöin varsinainen arvo olisi siis jo laskenut tässä ajassa. Vaikka sitä olisi pitänyt koko ajan pakkauksessaan uuden veroisena.

Ja siis edelleenkään, en väitä vastaan etteikö joskus tuottoa olisi mahdollista saada. En usko, että sitä saisi kuitenkaan sellaisesta mallista jota edelleen myydään kaupassa. Vai minkä takia joku ostaisi samalla hinnalla käytetyn version? Harvinaisemmissa erissä toki ymmärrän tämän, ja joku yksilö saattaa ikoniseksi ja siitä ollaan valmiita maksamaan moninkertaista hintaa. Näitä on kuitenkin vaikea etukäteen ennustaa, joten ainakaan luotettavin "sijoitus" tämä ei ole. Eikä tarkoituksenani ollut moittia merkkilaukun ostajia. Omistan itsekin yhden ja olen sitä mieltä että sen jälleenmyyntiarvo on varmasti korkeampi kuin merkittömillä. En kuitenkaan ajattele sitä sijoituksena :) 

Noora12345 (Ei varmistettu)

Veikkaan että suurin osa jotka kutsuu laukkuja sijoituksiksi ei ota juurikin tuota inflaatiota huomioon vaan laskee ihan vaan tuotteen hinnan muutoksen kaupassa sen jo ostetun laukun arvonnousuna. Lisäksi pitää huomioida se, että hinnan nousu kaupassa ei varsinaisesti liity siihen paljonko laukusta käytettynä maksetaan. Aika epätodennäköistä, että laukun saisi pidettyä niin virheettömässä kunnossa että siitä saisi joskus myydessään enempää kuin alkuperäinen hinta + rahan arvon muutos

JokiJohanna (Ei varmistettu) http://nouw.com/jokijohanna

Vitsi kuin kiva postaus taas on kiva kuulla kuulumisia tälleen näin! Ja aivan ihana asu rakastuin tuohon takkiin ihan täböllä ja noihin farkkuihin ja tuohon paitaan ai kamala ihania kaikki! <3

http://nouw.com/jokijohanna

Elisa Lepistö

Hahha ihana! Ja kiva kuulla että upposi :) <3 Kiitos!

Ninni12 (Ei varmistettu)

Tuo takki ja paita on &lt;3

Elisa Lepistö

Väriä lumimyrskyn keskelle <3 :)

Missa (Ei varmistettu)

Aivan ihanan värinen toi sun takkis! Pitäis ehkä itsekin hommata joju pirtee yksilö, kaikki vaan mustaa tai harmaata. Kiva lueskella teidän kämppäsuunnittelmia, siitä tulee varmasti upea koti. Itse en ymmärrä mitään sijoittamisesta, voisi olla paikallaan lukea joku kirja. Asuntosijoittaminen kiinnostais ehkä eniten sijoitusmuotona, mutta ei ehkä ole nyt ajankohtainen. Me vietetään meidän alkuvuotta Etelä-Ranskassa. Muutama viikko jo oltu ja kolmisen viikkoa vielä edessä. On niin ihanaa kun on valoisaa ja suhteellisen lämmintäkin. Kiva heittää joka päivä lenkkiä vähän eri paikoissa ja oon jaksanut paneutua taas valokuvaukseen. Jotenkin Suomessa oli niin pimeetä silloin kun lähdettiin, että hyvä kun jaksoi tsempata päivän kunnialla maaliin.

Elisa Lepistö

OOOh, Etelä-Ranska kuulostaa aivan ihanalta! Täällä on tällä hetkellä tää lumi-inferno :D Ja alan jo vähän katua sitä että toivoin viikko sitten lunta. Nyt sitä nimittäin piisaa polven korkeudelle asti. Nauttikaa siis Ranskasta! <3 Ja suosittelen tota kirjaa kyllä ehdottomasti, mikäli yhtään aihe kiinnostaa :)

LauLa (Ei varmistettu)

Haha, mä yritin kuumeisesti muistella miten omat vihersmoothiekokeilut alko ja oliko suhtautuminen makuihin toisenlaista sillon. Nykyään mä nimittäin teen joka aamu vihersmoothien, johon tulee kauramaito/ kookosvesi pohjaksi ja perään menee selleri, lehtikaalia, inkivääriä, raaka kananmuna ja sitten pientä makeutta tuomaan vajaa puolikas banaani. Ja mun mielestä se on niin sairaan hyvää, eikä yhtään liian ”vihreää” :D toi sun smoothie kuulostaa ihan jo liian herkulliselta kaikkine hedelmineen :D Ehkä kaikkeen tottuu siis. Ainakin inkivääriä ja selleriä tekee mieli jatkuvasti lisätä, koska ne antaa kivaa potkua siihen smoothieen ja tuntuu että niihin makuihin tottuu tosi nopeesti. Tsemppiä hyvän makuyhdistelmän löytämiseen! :)

Elisa Lepistö

EIkä! :D toivottavasti omakin maku tottuu pikkuhiljaa. Toi selleri puskee ainakin niin voimalla läpi tosta joka kerta, että oon anonu sen määrän pienentämistä poikaystävältä. Haha, toivottavasti tähän tottuisi pian! Meilläkin on välillä ollut kananmunaa ja inkivääriä. Se inkivääri antaa kyllä kivasti potkua. 

Kommentoi