INSPIRAATION LÄHTEITÄ

Puhuimme toissapäivänä eri kaupungeista ja siitä, miksi jotkut vievät sydämen mennessään ja toisiin taas pettyy? Miksi tietty kaupunki on toiselle loputon inspiraation lähde ja toinen pitää sitä taas tylsänä? Pohdiskelimme myös sitä, minkä kaupungin tunnemme eniten omaksi. Itselleni ykköspaikka on ehdottomasti New York ja kun yrittää selittää jollekin toiselle, mikä siitä tekee niin hienon, ei sitä pysty sanoin kuvailemaan. Mietimme myös sitä, kuinka eri ihmisillä on niin eri rytmi tehdä asioita. Siinä missä ystäväni haluaa aina ottaa oman aikansa asioille, tehdä ne hitaasti ja nautiskella hetkistä, minä sykin mielelläni jutut heti valmiiksi ja olen kaikissa asioissa todella nopea. Sen taki varmasti hektinen New York onkin makuuni, se sopii minun rytmiini. 

 

Pariisi on kuitenkin itselleni maailman inspiroivin kaupunki. Joka kulman takaa löytyy jotain kaunista ja sydämen pysäyttävää. Välillä huomaa vain seisovansa suu auki ihmetellen, miten upea maisema edessä avautuu. Parhaimmillaan Pariisi on mielestäni aamulla kaupungin vasta heräillessä, auringon noustessa ja iltaisin sen laskiessa, kun valo on lempeä ja värjää talot ihanan värisiksi. Kiinnostaisi kuulla myös teidän lempikaupungeista ja varsinkin mikä siitä tekee juuri teille sopivan?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (20)
  1. Aikoinaan oman sydämeni sai sykkimään New York. Olin silloin suuria unelmoiva fashionista tyttönen, joten Nyci vei parilla visiitillä sydämeni. Nyt on kuitenkin rakkauden liekki sammunut, kun olen muuttunut ihmisenä. Nykyään lemppari kaupunkini on ehdottomasti toinen kotini Amsterdam – suurimmaksi osaksi johtuneen siitä, että rakkauteni asuu siellä. Mutta pidän kyllä kaupungista noin muutenkin! Se on ”suurkaupunki”, joka tuntuu kuitenkin mukavan rennolta, kotoisalta kyläpahaselta. Ja oi, se on niin tavattoman kaunis! Rrrrakastan sitä arkkitehtuuria ja kanaaleja. Ah. Muutan sinne pian takaisin. En malttaisi millään odottaa. <3

  2. Amsterdam on oma lempparini. Siellä on jotenkin ihanan kiireetön tunnelma ja on ihanaa vain vaellella kanavien viertä ja ylitellä pieniä siltoja, poiketa mukavassa putiikissa, taidegalleriassa tai kahvilassa ja pysähtyä kuuntelemaan katusoittajaa. Hollantilaiset ovat myös ihanan rentoja, mukavia ja suvaitsevaisia ihmisiä. Tunnelmaltaan samantyyppinen ja toinen lempparikaupunkini on Kööpenhamina.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *