Irti kaavoista

DSC_6511.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Samsung

Samsung haastoi minut, Saran ja Mariannan kokeilemaan uusia juttuja reissussa ja irtaantumaan hiukan niistä omista kaavoista ja rutiineista. Tehtävänäni oli viettää reissua kokemukset edellä, murehtimatta siitä, pysyykö teknologia perässä. Saimme kaikki tähän välineiksi Samsungin uuden Galaxy S8 -älypuhelimen. 

Reissussa ollessa on ihana ottaa kuvia ja snäppäillä oikein olan takaa. En ole koskaan kokenut kuvien ottamisen häiritsevän reissua tai vievän nautintoa pois joistain hetkistä. Sen sijaan rakastan palata niihin hetkiin uudelleen ja uudelleen ja saatan muistaa tilanteita paljon yksityiskohtaisemmin silloin, kun niistä on muistona kuva. Ainoa mikä valokuvaamisessa välillä ärsyttää on järjestelmäkameran raahaaminen paikasta toiseen. En halua ottaa sitä esimerkiksi rannalle mukaan, sillä pelkään että hiekkaa tai hiekkapölyä menee objektiivin väliin. Sama pelko on ollut yhtälailla älypuhelimen kanssa. 

Nyt tuntuu kuitenkin, että ongelma on selätetty lopullisesti. Samsungin Galaxy S8 on nimittäin saanut IP68-luokituksen. Se tarkoittaa sitä, että puhelin on pölytiivis ja selviää 1,5 metrin syvyisessä vedessä puoli tuntia. Vaikka uuden karheaa puhelinta jännittikin aluksi ottaa uima-altaalle mukaan, tottui pian ajatukseen ja lopulta se kulki matkassa mukana jopa keskellä merta olevalle riippukeinulle pulikoidessa (Suolavettä ja klooria ei mikään laite kuitenkaan kestä, joten jos puhelin pulahtaa mereen tai altaaseen, kannattaa se huuhdella vedellä hanan alla). Olen melko huoleton luonteeltani ja oli ihanaa, kun ei yhtäkkiä rankkasateen sattuessa ei tarvinnutkaan miettiä mihin tunkisi luurin, jotta se olisi parhaassa mahdollisessa suojassa. 

Puhelin toimi todella hyvänä reissukumppanina ja tuntui että hetkistä sai enemmän irti kun ei tarvinnut katsella niitä etsimen läpi. Valokuvan onnistumisessa on myös paljon kiinni oikeasta hetkestä, ja usein se ehtii mennä ohi silloin kun alkaa kaivaa järkkäriä laukusta ja säätää asetuksia oikeaksi. Silloin kun haluaa hifistellä, löytyy puhelimesta myös järkkärin tapaan säädöt ISO-luvuille ja aukoille sun muille. 

Hyvän kameran lisäksi puhelimessa on kaikkia muitakin hienouksia, kuten esimerkiksi se, että näytön lukituksen voi poistaa iiristunnistuksella. Se on jotenkin niin scifiä, että kuvittelen aina olevani jossain lähitulevaisuuteen sijoittuvassa elokuvassa kun avaan puhelimen. Sen lisäksi se on ihan käsittämättömän nopea tapa ja jopa 200 kertaa varmempi kuin sormenjälkitunnistus. 

Toinen kätevä asia puhelimessa on kello, joka näkyy ruudulla myös puhelimen ollessa lukittuna. Keskiverto puhelimenkäyttäjä katsoo kuulemma puhelinta 150 kertaa päivässä. Se on ihan järkyttävän suuri määrä, ja itselleni ainakin moni näistä kerroista on vain kellon katsomista. Samsung Galaxy S8:n kohdalla tällaisia ”turhia” puhelimen avauksia ei tule tehtyä niin paljon, sillä kello ja esimerkiksi tulleet puhelut näkyvät aina näytöllä. Aluksi kuvittelin, että tämä kuluttaisi akkua jotenkin erityisen paljon, mutta akunkesto on ainakin tähän mennessä ollut ihan omaa luokkaansa. Yhdellä latauksella pärjää koko viikonlopun, vaikka puhelin olisi aktiivisessa käytössä.

Kuvailin Malediiveilla tällaisen päivä kanssani -postauksen, sillä puhelin oli muutenkin koko päivän matkassa mukana. 

7:30 Avaan silmät ja hapuilen puhelimen käteeni. Aurinko paistaa verhojen pienestä raosta sängylle. Selaan hetken puhelinta ja nousen ylös. 

DSC_7649.jpg

7:45 Olemme jo ulkona mökistä ja matkaamme aamiaiselle. Lautasille valikoituu hedelmiä, mysliä, pannukakkuja ja vohveleita. 

DSC_6215.jpg

9:00 Päivä alkaa olla jo niin kuuma, että päätän käydä puhaltamassa meressä. 

20170421_115630.jpg

9:30 Pulikoin riippumatolle makoilemaan ja nään ihania värikkäitä kaloja.

20170421_122922.jpg

11:30 Nälkä alkaa jo hiipiä kaikille, ja päätämme tilata miniburgereita kalapihveillä. Niiiiin hyvää!

20170423_123856.jpg

12:30 Jäämme vielä terassille nauttimaan hedelmistä ja muutamasta kahvikupista.

20170423_130338.jpg

13:00 Tekee mieli ottaa kuvia jokaisesta paikasta.

DSC_2531.jpg

20170426_124537.jpg

13:15 Varjoisan paikan metsästystä.

20170424_133112.jpg

14:00 Vaihdan taas uimapuvun päälle, nappaan kirjan kainaloon ja suuntaan uima-altaalle. 

DSC_6411.jpg

15:10 Iltapäiväaurinko ja infinity pool. 

20170423_110601.jpg

15:30 Mailien lukemista ja Instagramin päivitystä altaalla.

DSC_6537.jpg

16:00 Käydään katsomassa Spa, ja tytöt varailevat ajat hierontoihin. 

20170425_101430.jpg

17:15 Siirrymme työskentelemään rantabaariin ja ihailemme samalla auringonlaskua.

20170425_180638.jpg

18:15 Matka jatkuu illalliselle. Kävelemme rantaviivaa pitkin ravintolle.

20170425_181136.jpg

23:00 Luomet painaa jo niin paljon, että nukahdan Saran ja Mariannan vielä höpötellessä vieressä. 

Galaxy S8 toimi ihan loistavasti reissussa ja on korvannut myös paljon kameran roolia nyt kotona. Ihastuin siihen, että voin tehdä yhdellä laitteella nyt niin monta asiaa. Latailin puhelimeen kuvanmuokkausta varten Snapseed-sovelluksen, jolla on mahdollista tehdä kaikki säädöt mitä normaalisti Lightroomissa teen. Tämä vapauttaa paljon aikaa, kun ei tarvitse siirtää kuvia kamerasta ensin koneelle ja muokkauksen jälkeen lähettää taas puhelimeen. Olen ihastunut siihen, että Instagramissa on mahdollista jakaa niitä käsillä olevia hetkiä, ilman että laatu kuitenkaan kärsii. 

Olen todella iloinen, että vanhoja rutiineita tuli haastettua, sillä uudella tavalla vapautuu aikaa niin paljon kaikkeen muuhun!

Kommentit (10)
 1. Moi Elisa!

  Aivan ihania kuvia, niin kuin kaikki Malediivien kuvat ovat olleet.

  Mietin kuitenkin sitä, olitteko te omakustanteisesti tuolla reissussa, vai sponsorimatkalla? Toivon että et pahastu kysymyksestä – mietityttää vaan kun useampaa mainosta on tuolta reissusta tullut. Mullehan sillä ei ole mitään merkitystä, mutta huomaan kiinnittäväni tämän kaltaisiin asioihin enemmän nykyään kun mainokset ja yhteistyöt kasvavat.

  Ihanaa kesän alkua! 🙂

  1. Moi! En tietenkään pahastu. Hyvä vaan että kysyt niin ei tule epäselvyyksiä. Matkan kustansimme itse, mutta ja yhteistyöpostauksista laskutan erikseen korvauksen. Ei siis ollut minkään brändin järjestämä reissu. Selvensikö? 🙂

 2. Wau! Uskomattoman upeita kuvia ja vieläpä kännykällä! Olen nyt muutaman vuoden ollut tunnollinen omenan kannattaja, mutta ehkä ensi kerralla täytyy kokeilla tätä…:D

  Vitsi miten upea hierontapaikka! Me käytiin poikaystävän kanssa viime jouluna Malediiveilla, oltiin tosin eri saarella. Päädyttiin myös hierontaan, mutta se oli ennemminkin sellainen sademetsämäinen paikka – upea kyllä sekin <3

  1. Oooh, kuulostaa ihanalta! Nyt kelpais tollanen paikka 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *