Kanaa ja parsaa

Jälleen ruokavinkkejä tänään vuorossa. Suosikkini kana ja vuohenjuusto näyttelivät pääosaa tässäkin illallisessa. Pidän uuniruoista, siksi että ne valmistuvat kuin itsestään.  Ostoslistalle:

  • Ohuita kanan rintafileitä
  • Kasviksia uuniin, itsellä 2 punasipulia ja 2 tomaattia
  • Vuohenjuustoa
  • Pestoa
  • Parsaa

 

  Mausta kanat mielesi mukaan ja asettele ne pellille. Itse käytin vain hiukan suolaa. Viipaloi vuohenjuusto ja asettele kanojen päälle. Leikkaa kasvikset pienemmiksi ja heitä mukaan pellille.Lisää pippuria koko komeuden päälle, ja laita uuniin n.225 astetta ja puolisen tuntia(?), olen todella huono kellottamaan. Katsokaa kuitenkin vaikka veitsellä, että kana on kypsää jokapuolelta. Tällä välin voikin keittää parsat. Keitin vedessä, jossa oli liraus öljyä ja muutama valkosipulin kynsi. Ilmeisesti tähän tarvitsisi jonkin sortin parsankeittokattilan, mutta ihan hyviä niistä tuli noinkin. :)

 

 Sitten vain lautaselle koko komeus, ja pestoa sivuun. Oikeasti söin 2 pihviä :D Huomenna tulossa vähän ajatuksia "ahmimisesta", ja sen syistä, sekä litteän masun salaisuus ;)

EDIT: en tiedä miksi,mutta uusi teksti tuli tämän alle! Tarvitsen ehkä apua joltain vähän kokeneemmalta bloggaajalta :D

Kommentit

Stay with me evelyn (Ei varmistettu)

Miks kaikki kasvikset pitää kypsentää? Ei pysty ymmärtämään:)

Elisa (Ei varmistettu)

Vähän vaihtelua saa sillä makuun :) täällä tulee ainakin syötyä tomaattia tosi paljon, ja kypsänä maistuu taas freshille :D

Anna A (Ei varmistettu)

Ainakin tomaatin lykopeeni (kuulemma) on paremmin hyödynnettävissä kypsennetyistä tomaateista. Siksipä lapsiltakaan ei kannata kieltää ketsupin laittamista joka ruokaan :). (Tietenkin vähäsokerista ja lisäaineetonta ketsuppia, öhöm... mielellään tietenkin itsetehtyä... öhöm...)Itsekkin pidän kypsennetyn tomaatin mausta. Esimerkiksi lämmitetty jälkiuunileipä, jonka päällä on juustoa, tomaattia ja oreganoa on tämän tytön lohturuokaa. Samoten sipulin maku on paljon lempeämpi kypsennettynä (ja vähemmän hajuhaittoja suuhun).Tuota vuohenjuustoa pitääkin kanafileiden päällä testata. Tähän mennessä olen käyttänyt niitä valion tuorejuustoja, mustapekkaa, pikkusiskoa ja sit sitä uutta sweet chiliä. Uunilohen päälle laitettiin kerran sitä yrttijuustoa, oli tosi hyvää.-Anna-

Elisa (Ei varmistettu)

Ihanaa kun mulla on näin fiksuja lukijoita :) siinä tulikin paljon parempi vastaus kysymykseen!Ja ihanalta kuulostaa tuo tuorejuusto, pitääpä heti kokeilla jos niitä vain löytyy hyla-versioina:)

Anna A (Ei varmistettu)

Niitä tuskin on hyla-versioita, mutta niissä näytti olevan laktoosia 1g/100g, vähemmän verrattuna esim. Olympiaan, jossa on 3,1g laktoosia, tai kevytmaitoon, jossa on 4g. Ilmeisesti Hyla-tuotteiden raja on just tuo 1g, joten voiko tuota tuotetta jo vähälaktoosiseksi sanoa? Mutta kokeilemallahan se selviää, että kestääkö vatsa.-Anna-

Elisa (Ei varmistettu)

Melko vähältä kuulostaa. Täytyy kokeilla miten masu kestää! :)

Marika (Ei varmistettu)

Kiva ohje! Ostin juuri kanan rintafileitä ja taidan kokeilla tätä :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kun tykkäsit :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Oi näyttää hyvälle! Nää on tosi kivoja nää ruokapostaukset, lisää vaan tälläsii! Jos siulla on myös jotain hyvii ja nopeita välipala vinkkejä ni kelpais:) Oon päättäny sulatella nimittäi kesään menessä pari kiloo ja ruuvista se on oikeestaa kiinni, liikunta on kunnossa ja sen takii oon tosi ilonen et löysin tän siun blogin ni täältä saa hyviä vinkkejä:) ja tää kuuluu kyllä ehottomasti parhaimpiin seuraamiini blogeihin!

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kiitos kamalasti ! :) voisin tehdä jonkun välipalapostauksen, hyvä idea!Ja ruokajuttuja tulossa jatkossakin, kiva että tykkäät!

Anonymous (Ei varmistettu)

En malta odottaa postausta litteän mahan salaisuudesta! Sulla on ihana blogi!:)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiiitos hirmuisesti! :)

Ida (Ei varmistettu)

Parsankeittokattila :D

Elisa (Ei varmistettu)

Haha, eikö oo joku sellanen? :D

Anonymous (Ei varmistettu)

Ja kyllä vain, parsan keittämiselle on oma kattilansa olemassa ;) Tosin ei sen kummempi kuin tavis kattilakaan :D

Kommentoi