Kasviksilla täytetyt uunibataatit

DSC_2656.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Becel

Olen aiemminkin puhunut siitä, kuinka terveellisyys tai hyvinvointi tarkoittavat eri asioita eri ihmisille. Ravinto näyttelee tietysti suurta roolia hyvinvoinnissamme. Joillekin se tarkoittaa mahdollisimman rentoa ruokailua, jossa herkuillekin on tilaa jokaisessa päivässä. Toisilla saattaa vatsavaivat, allergiat tai eettiset syyt rajoittaa syömistä tietynlaiseksi. Ja tämän lisäksi on tietysti liikkeellä kaikenlaista mutu-tuntumaa siitä, mikä on meille hyväksi ja mikä ei. 

Haluaisin olla se huoleton tyyppi, joka voi laittaa suuhunsa mitä tahansa, ilman että vatsa turpoaa, paino nousee tai olo on muuten vain tukala. Haluaisin myös suhtautua ruokaan sellaisella ”maalaisjärki”-asenteella. Kuitenkin maalaisjärki on monta kertaa pettänyt näissä hommissa. Esimerkiksi rasvan suhteen. Olin ennen juuri se tyyppi, joka kauhisteli pähkinöiden, kalan tai avokadon rasvaisuutta. En niinkään kiinnittänyt huomiota siihen, mitä rasvaa jossain on, vain pelkästään sen määrään.

Omalla logiikallani rasva oli aina pahasta, oli se sitten mitä tahansa rasvaa. No näistä ajoista olen kuitenkin jo vähän viisastunut ja ymmärtänyt sen, että sitä rasvaa tarvitsee aina. Vaikka olisi pudottamassa painoa. Nykyään yritän myös syödä mahdollisimman vähän lihaa, joka on vaikuttanut omaan olooni todella positiivisesti. Parasta on sellainen ruoka, jonka jälkeen on välittömästi hiukan energisempi ja elinvoimaisempi olo.

Usein olemme niin tottuneita siihen raskaaseen ja väsyneeseen oloon, joka seuraa esimerkiksi lounaasta, ettemme tajua edes että olo voisi olla todella erilainen. Omalla kohdallani kevyin olo on värikkään kasvisruoan jälkeen. Becel on lanseerannut tänään kolme vegaanista levitettä. On maustamaton Becel luomu, joka on markkinoiden ensimmäinen 100 % kasvipohjainen luomumargariini ja kaikenlisäksi vielä säilöntäaineeton. Sen lisäksi on kaksi makulevitettä: Avokado & Limeöljy ja Saksanpähkinäöljy. Ne sisältävät paljon hyvää, eli pehmeää rasvaa, ja omega 3- & 6-rasvahappoja. 

Uudet Becelit sopivat leivän päälle, mutta myös leivontaan ja paistamiseen. Koska kasvisruoka on muutenkin vähärasvaista, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota rasvojen saantiin. Itse lisäsin uunibataatteihin vain lusikallisen avokado & limeöljyä kaiken muun alle.

Uunibataatit:

3 bataattia

kikherneitä

3 punajuurta

kevätsipulia

maissia

soijapapuja

yrttejä/salaattia

chiliä

limeä

avokadoa

retiisiä

Becel luomua uunibataatteihin

Becel avokado & limeöljyä valmiisiin bataatteihin

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja pese bataatit. Leikkaa niihin pystysuunnassa viilto ja töki haarukalla reikiä. Voitele kevyesti luomu Becelillä. Laita uuniin 40-60 minuutiksi koosta riippuen. Pilko sillä aikaa muut ainekset ja halutessasi surauta punajuuret suolan kanssa blenderissä kastikkeeksi. Jos haluaa lisää makua, voi sekaan lisätä myös fetaa. 

DSC_2607.jpg

DSC_2611.jpg

DSC_2625.jpg

DSC_2644.jpgDSC_2637.jpg

Kommentit (5)
  1. Miten becel voi saada luomumerkinnän, jos tuotteesta on 5% luomua ja tuote kokonaan kemiallisesti valmistettu? Tämä on yksi suurimmista kusetuksista, ja becelin tuotteethan on kaukana terveellisistä.

    1. Luomutuotteet valmistetaan luomuraaka-aineista ja niiden valmistuksessa noudatetaan EU:n luomusäädöksiä. Luomuelintarvikkeiden raaka-aineista vähintään 95 % on oltava luonnonmukaisesti tuotettuja. Joten en tiedä, mistä olet tällaisen käsityksen saanut? 🙂 Becel on ainakin oman ruokafilosofiani mukaan hyvinkin terveellistä. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *