Kaupunkien top vitonen

Istuimme kaksikerroksisen bussin ensimmäisillä penkeillä lauantai-iltana ja ihailimme edessä vaihtuvia Lontoon katuja. Kysyin poikaystävältä, meneeko Lontoo hänen top 5 kaupunkeihin? Tämän jälkeen aloimmekin miettiä, minkälaisilta nämä listat näyttäisi. Loppujen lopuksi olin jopa hiukan yllättynyt, kuinka kliseinen oma topvitonen onkaan. 

1. New York. Loppujen lopuksi tämä oli aika selkeä valinta, vaikka Helsinkiä mietinkin ensin ykköseksi. Kyllä Nycissä vain on se joku tietty taika, mitä en ole muualta vielä löytänyt. Edelleen kaupunkia ajatellessani sydän jättää pari lyöntiä välistä. 

2. Helsinki. Vaikka rakastan suurkaupunkeja, ei Helsinkiä moni kyllä voita. Aina reissuilta palatessa on ihana tulla kotiin. 

3. Pariisi. Tähän kaupunkiin liittyy paljon sellaista romatisointia kuin New Yorkiinkin. Voisin kävellä päiväkaudet katuja pitkin ja välillä istahtaa kahville tai punaviinille ohikulkijoita ihmettelemään tylsistymättä. 

4. Barcelona. Neljännen kaupungin kohdalla oli jo melko vaikea valita lempparia. Loppujen lopuksi päädyin ehkä vähän kummalliseenkin valintaan. Olen nimittäin aina ihmetellyt, miksi niin monet käyvät kerta toisensa jälkeen vain Barcelonassa. Tiedän todella monia porukoita, jotka käyvät siellä ainakin kerran vuodessa. Mutta onhan se ihana paikka. Sopivasti rantaa, keskustaa, vanhaa kaupunkia, hyvää ruokaa ja mutkaton tunnelma. 

5. Lontoo. Pääsipä se Lontookin listalle, vaikka valinta ei ollut helppo. Siinä yhdistyy niin moni hyvä juttu, kuten loistava ja toimiva julkinen liikenne, todella erilaiset kaupunginosat joista jokaiselle löytyy varmasti omat paikkansa. 

Miltä teidän listat näyttäisivät?

 

Kommentit

Erica Karppinen (Ei varmistettu) http://ericakarppinen.blogspot.fi

Tosi vaikeaa, kaikissa on niin oma viehätyksensä. En millään pystyisi tekemään tätä listaa :)

Elisa Lepistö

Se on just näin! Yllättävän kauan piti itsekin miettiä. Ja se on jännä, miten nämä varmaan tulee vielä muuttumaan vuosien saatossa melko paljonkin! :)

Vilma V. (Ei varmistettu)

1)Lyon
2)Vancouver
3)Seattle
4)Amsterdam
5)Kööpenhamina

Elisa Lepistö

Olipa ihanan erilainen lista! Lyoniin haluan käymään ehdottomasti! :) 

-H (Ei varmistettu)

Olen monesti miettinyt omia lempikaupunkejani ja Pariisi oli pitkään ykkönen, mutta nyt viimeistään, kun menimme naimisiin kesällä Nycissä, niin se kiilasi toiselta paikalta kärkeen ;) Rakastan Nyciä ja voisin hyvin muuttaa sinne edes lyhyeksi aikaa. Pariisin lähellä olen asunut ja sen myötä Pariisista tuli rakas kaupunki, joten se tulee hyvänä kakkosena. Rakastan myös Tukholmaa ja tuntuu, että sinne on päästävä tasaisin väliajoin. Lontooseen olen kaivannut takaisin, sillä olen käynyt siellä vain parin päivän reissulla monta vuotta sitten, joten ehkä ensi vuonna voisi suunnata sinne. Myös Barcelona ja Dubai ovat jääneet mieleen erittäin positiivisesti!!

Elisa Lepistö

Tiedän mistä puhut <3 <3 <3 se on vaan niin ykkönen! Ja Pariisi myös! 

Chirppu (Ei varmistettu)

1) Soul
2) Helsinki
3) Chiang Mai
4) Turku &lt;3
5) Firenze

Elisa Lepistö

TURKU <3 ihana lista! Vitsi näitä on kiva lukea! :D

MaryPoppins

1. Lontoo

2. New York

3. York (UK)

4. Edinburgh

5. Barcelona

Ensi viikolla eka kertaa Hong Kongiin, saas nähdä pääseekö listalle...

Elisa Lepistö

Uuuu, ihanaa reissua honkkareihin! :)) 

Jensaay (Ei varmistettu)

1) Lyon
2) Amsterdam
3) Wien
4) Berliini
5) Kööpenhamina

Elisa Lepistö

Jo toinen ykköspaikka Lyonilla!! Sinne on nyt päästävä :D 

Jensaay (Ei varmistettu)

Asuin vuoden Lyonissa, joten paikasta tuli erityisen rakas ja kiilasi heti kärkisijoille! Ihana kaupunki! :--))

Heidi S (Ei varmistettu)

1) Barcelona

2) Helsinki

3) Tukholma

4) München

5) Shanghai

Vaikea pistää monia ihania paikkoja järjestykseen! Ja varmasti tulossa on vielä monia kohteita, jotka kiilaavat listalle, ainakin toivottavasti. :)

Elisa Lepistö

Sanopa muuta! Ja kun kaikki kaupungit ovat niin erilaisia, niin vaikea valita että mitä arvostaa enemmän kuin toista! :)

-Sara (Ei varmistettu)

1. New York
2. Helsinki
3. Lontoo
4. Praha
5. Pariisi

Tää oli hauska tehtävä ja yllättävän vaikea päättää järjestys! :)

Elisa Lepistö

No niinpä! Ja ai vitsi, Prahaan haluan päästä pian :) 

Taru kk (Ei varmistettu) http://www.kktaru.blogspot.com

Monta kaupunkia on nähty ja monta näkemättä, joten vaikea kysymys. :) Tähän astisista lemppareita on ehkäpä seuraavat viisi, tosin pienellä puolueellisuudella Itävaltaa kohtaan, sillä se on vaan jotenkin tosi kotoisan tuntuinen maa mulle. Kaikissa muissa näistä oon käynyt kaksi kertaa tai useammankin kerran, paitsi New Yorkissa vain kerran, mutta siitä jäi sellainen fiilis että sinne on päästävä uudestaan.

1. Barcelona
2. Innsbruck (Itävalta)
3. New York
4. Zell am See (Itävalta)
5. Tukholma

Elisa Lepistö

Joo Nyci usein saa rakastumaan ihan ensisilmäyksellä. Ja kaupungeissa on kiva vierailla aina uudestaan kun pikku hiljaa alkaa tuntemaan sitä paremmin. :)

Meri F (Ei varmistettu)

Hassua Elisa - meillä on sama lista!!

EHKÄ Barcelonan kanssa kilpailee Madrid, mutta muuten....(ja tokihan täällä Nykissä tulee niitä "antaisin mitä vaan päästäkseni Helsinkiin"-hetkiä, mutta silti se ykköspaikkaa pitää :D)

Elisa Lepistö

Eikä!! :D hauskaa! Mäkin muuten mietin Madridia, mutta ranta vei lopulta voiton ;)

1. Lontoo

2. Helsinki

3. New York

4. Tokio 

5. Berliini

Aika kliseinen täälläkin! Top 10 toisaalta jatkuisi;

6. Nairobi

7. Seoul

8. Shanghai

9. Taipei

10. Hong Kong

 

Neljässä edellämainitusta asuneena :-)

Elisa Lepistö

No loppu ei ainakaan ole kliseinen! ;) Ja oivoi, Tokioon haluan päästä pian!! Niin mielenkiintoinen kaupunki :)

Norppu (Ei varmistettu)

Ah vitsit, mulla on krooninen matkakuume ja reissujen suunnittelu päällä, ja tykkään tentata mieheltä joko lempparikohteita tai unelmakohteita varmaan vähintään kerran kuussa. Tän listan miettiminen oli kuitenkin suht haastavaa!

1) Helsinki. Oon ylpeä kotikaupungistani, jossa tapahtuu paljon mutta joka on kuitenkin juuri sopivan kokoinen. On ihanaa voida kehua ulkkarikavereilleen Helsinkiä ylpeydellä!

2) Lissabon. Olin halunnut kaupunkiin pienen ikuisuuden, ja viimein tänä kesänä mentiin sinne samantien häiden jälkeen mini-moonille. Juuri niin romanttisen rosoinen kuin ajattelinkin. Mun mielestä kaupungista aisti hyvin sen miten sieltä on aina lähdetty ja miten sinne saapuu uusia ihmisiä kaikkialta, juurikin sijaintinsa takia.

3) Sarajevo. Vaikka oltiin Sarajevossa reilillä vain muutama päivä, teki kaupungin kontrastit, historia ja selviytymismentaliteetti todella suuren vaikutuksen.

4) Pariisi. Eihän sitä tarvitse selitellä?

5) Cartagena, Kolumbia. Ihmismäärästä huolimatta (paljon paikallisia turisteja) kaupunki on varmasti kaunein ja värikkäin mitä olen koskaan nähnyt. Katusalsa ja hyvät ravintolat, muuta ei tarvita!

Toki laittaisin listalle vielä Köpiksen, Edinburgin, Singaporen, Barcelonan, Turun, ja Exeterin (UK), jälkimmäisen tosin siksi että olin siellä itse vaihdossa 5 vuotta sitten.

Nää matkapostaukset on muuten yksiä mun lemppareista, ja olis kiva kuulla taas teidän suunnitelmista jos sellaisia on! Nicaraguasta innostuin viime talvena todenteolla ja sinne pitää varmaan päästä vielä puolen vuoden sisällä. Kohteista lukee paljon mielummin jonkun samanhenkisen ihmisen suosituksia kuin geneerisiä lonelyplaneteja :-) plus reissujen fiilistely on vaan parasta!

Elisa Lepistö

Oon ihan samaa mieltä, että on paljon kivempaa kuulla jonkun tyypin suusta vinkkejä kuin esimerkiksi matkaopuksista :D Vaikka ne olisikin sitten ihan samoja juttuja! Jotenkin on helpompi samaistua niihin. 

Ja yhdyn myös krooniseen matkakuumeeseen! :D Se fiilistely on jo puolet matkasta! 

celine
journey

Onpa vaikea kysymys...mutta tätä oli tosi kiva pohtia!

1) Rooma

2) Pietari

3) New York

4) Palermo

5) Ateena

Elisa Lepistö

Mä mietin kans Roomaa, mutta totesin että mulla jäi varmasti vähän liian ruusuinen kuva siitä koska olin off seasonilla ja oli vaan maailman paras reissu muutenkin. :D Ehkä pitää tehdä sinne vielä uusi reissu johonkin toiseen vuodenaikaan!

Pienimies (Ei varmistettu)

1. Ljubljana - ihanan pieni, ei turisteja, berliinin parhaat puolet
2. Berliini, tätä ei edes selitellä
3. Malaga, mutta ei siis nämä fuengirolat vaan ihan Malaga, vanha kaupunki on vain niiin kaunis
4. Tarifa - pieni hipsterkylä eteläisessä Espanjassa
5. Helsinki - tätäkään ei selitellä :)

Elisa Lepistö

Ihanan erilainen lista! :) Tarifa alkoi heti kiinnostelemaan :D

Linda (Ei varmistettu)

1. Soul
2. Praha
3. Rooma
4. Tokio
5. New York

Kaksi vikaa oli tosi vaikeita, olisin yhtä hyvin voinut valita myös Lontoon, Taipein tai Tukholman. Seuraavaksi pitää kyllä taas suunnata Euroopan (pikku) kaupunkeihin!

Elisa Lepistö

Joo siis niin ihanaa että Euroopassa on niin sikana kaikkea tutkittavaa :) 

Iina Tukiainen (Ei varmistettu)

1) Amsterdam
2) NYC
3) Montreal
4) Berliini
5) Boston

Tää oli hauska!! :)

Elisa Lepistö

Ah dami on kyllä ihana! Vois melkeinpä munkin listalla olla :) ainakin top kympissä aivan varmasti! 

Kommentoi