Kaupunkien top vitonen

img_5198.jpg

Istuimme kaksikerroksisen bussin ensimmäisillä penkeillä lauantai-iltana ja ihailimme edessä vaihtuvia Lontoon katuja. Kysyin poikaystävältä, meneeko Lontoo hänen top 5 kaupunkeihin? Tämän jälkeen aloimmekin miettiä, minkälaisilta nämä listat näyttäisi. Loppujen lopuksi olin jopa hiukan yllättynyt, kuinka kliseinen oma topvitonen onkaan. 

1. New York. Loppujen lopuksi tämä oli aika selkeä valinta, vaikka Helsinkiä mietinkin ensin ykköseksi. Kyllä Nycissä vain on se joku tietty taika, mitä en ole muualta vielä löytänyt. Edelleen kaupunkia ajatellessani sydän jättää pari lyöntiä välistä. 

2. Helsinki. Vaikka rakastan suurkaupunkeja, ei Helsinkiä moni kyllä voita. Aina reissuilta palatessa on ihana tulla kotiin. 

3. Pariisi. Tähän kaupunkiin liittyy paljon sellaista romatisointia kuin New Yorkiinkin. Voisin kävellä päiväkaudet katuja pitkin ja välillä istahtaa kahville tai punaviinille ohikulkijoita ihmettelemään tylsistymättä. 

4. Barcelona. Neljännen kaupungin kohdalla oli jo melko vaikea valita lempparia. Loppujen lopuksi päädyin ehkä vähän kummalliseenkin valintaan. Olen nimittäin aina ihmetellyt, miksi niin monet käyvät kerta toisensa jälkeen vain Barcelonassa. Tiedän todella monia porukoita, jotka käyvät siellä ainakin kerran vuodessa. Mutta onhan se ihana paikka. Sopivasti rantaa, keskustaa, vanhaa kaupunkia, hyvää ruokaa ja mutkaton tunnelma. 

5. Lontoo. Pääsipä se Lontookin listalle, vaikka valinta ei ollut helppo. Siinä yhdistyy niin moni hyvä juttu, kuten loistava ja toimiva julkinen liikenne, todella erilaiset kaupunginosat joista jokaiselle löytyy varmasti omat paikkansa. 

Miltä teidän listat näyttäisivät?

kuva1-1024x768.jpg

8dsc0864.jpg

dsc02143-1024x680.jpg

DSC_3749.jpg

 

Kommentit (33)
 1. Iina Tukiainen
  3.10.2016, 16:21

  1) Amsterdam
  2) NYC
  3) Montreal
  4) Berliini
  5) Boston

  Tää oli hauska!! 🙂

  1. Ah dami on kyllä ihana! Vois melkeinpä munkin listalla olla 🙂 ainakin top kympissä aivan varmasti! 

 2. 1. Soul
  2. Praha
  3. Rooma
  4. Tokio
  5. New York

  Kaksi vikaa oli tosi vaikeita, olisin yhtä hyvin voinut valita myös Lontoon, Taipein tai Tukholman. Seuraavaksi pitää kyllä taas suunnata Euroopan (pikku) kaupunkeihin!

  1. Joo siis niin ihanaa että Euroopassa on niin sikana kaikkea tutkittavaa 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *