Kehun voima

DSC_3359.jpg

Tämä takki on ihan omiaan keräämään kohteliaisuuksia. En ole vielä kertaakaan ollut tämä päällä missään niin, ettei joku tuttu tai tuntematon ihminen ole tullut kehumaan sitä. Valittelin Nycissä sitä, etteivät ihmiset Helsingissä ole niin avoimia tulemaan juttelemaan tuntemattomille ja esimerkiksi kohteliaisuudet ovat aina vähissä. Nyt kuitenkin tuntuu, että täällä on ihan jokin eri ilmapiiri.

Sen takia varmaan olen itsekin jakanut helpommin kohteliaisuuksia tämän kesän aikana. Jos mietin mielessäni jostain tyypistä jotain hyvää, mietin että voin yhtä hyvin kertoa sen hänelle ääneen. Aiemmin kehuminen oli minulle jotenkin vaikeampaa, sillä siihen liittyi kummallisia pelkoja. En halunnut että minut ymmärretään väärin. Pelkäsin että kehuminen antaa minusta epäaidon kuvan, tai että ihminen kuvittelee minun esimerkiksi iskevän häntä. 

Jokin on kuitenkin Jenkkien jälkeen muuttunut, ja enää kehuminen ei pelota. Kehujen antamisesta tulee aina todella hyvälle tuulelle. Varsinkin silloin, kun ne eivät ole odotettuja. Toki on ihana kehua ystävää kauniiksi, kun hän on laittautunut juhlia varten, mutta vielä paremmalta tuntuu kehua esimerkiksi jonkun mukaansatempaisevaa naurua, uskomatonta energiaa tai sisäistä kauneutta. 

Kehun voimaa ei myöskään kannata aliarvioida. Se saattaa tulla sellaisella hetkellä, että se muuttaa jonkun elämän pysyvästi positiivisempaan suuntaan. Välttämättä sitä ei edes kuulija kehun hetkellä ymmärrä, mutta kehu saattaa jäädä muhimaan alitajuntaan ja rohkaista häntä uskomaan itseensä tai toteuttamaan unelmaansa. 

Olen puhunut sisäisestä äänestä täällä blogissa aiemminkin ja kertonut että oman pääni sisällä on varsin kannustava ja mukava tyyppi. Sellainen joka aina tsemppaa ja kannustaa, eikä takerru virheisiin. Sen takia nään myös toisissa ihmisissä enimmäkseen hyvää. Haluan myös jakaa tätä positiivisuutta ympärilleni ja auttaa muita näkemään ne hienot asiat itsessään ja muissa. 

Joten älkää pelätkö kehuja! Yksi pieni kommentti voi aiheuttaa positiivisen lumipalloefektin jonkun sisäisessä maailmassa. 

 

DSC_3367.jpg

DSC_3387.jpg

DSC_3385.jpg

DSC_3356.jpg

Dress- Nelly, Shoes – Steve Madden, Jacket – H&M

Kommentit (10)
  1. Outi Karita
    1.7.2016, 12:48

    Tunnustan tuon ajatuksen, pitävätkö muut teennäisenä tms.
    Kuitenkin olen myös vuosien varrella rohkaistunut ja kuinka hyvältä tuntunutkaan antaa kehuja ja saada toiselle hyvä mieli 🙂

  2. Asiaa!

    …Kehua voi tuskin liikaa, haha! Ainakaan suomalaiset. Kiitos jälleen positiivisesta postauksestasi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *