Kesälukemisia

 

Viimeksi kuin kirjoitin kirjoista, monet kehuivat Khaled Hosseinin tuotantoa. Seuraavalla kirjastokäynnillä lainasinkin heti Tuhat loistavaa aurinkoa-kirjan. Hehkutuksistanne huolimatta se ylitti odotukseni! Kirja oli ihan loistava. Ahmin sen kahdessa päivässä. Voin lämpimästi suositella sitä kaikille. Tarina on erittäin mukaansatempaava ja se avartaa omaa maailmankuvaa. Kirjan jälkeen menee monta päivää, kun vaan ihmettelee omaa osaansa tässä maailmassa ja sitä, kuinka onnekas onkaan.

 

 

Sain ilokseni mahdollisuuden tilata Otavalta jotain heidän uutuskirjoistaan, joten valitsin tuon Hosseinin Ja vuoret kaikuvat-kirjan. Odotukseni ovat nyt todella korkealla. Kesäkuun lopulla luin myös tuon Barbara Kingsolverin Täyttymysten kesän. Se oli todella kauniisti kirjoitettu, mutta jostain syystä tarina ei niinkään puhutellut minua. Pidin kuitenkin niin paljon kirjoitustyylistä, että luin kirjan loppuun asti.

 

 

 

 

Yöpöydälläni on ollut jo pidemmän aikaa myös Marianne Faitfullista kertova kirja, jonka löysin mummini kirjahyllystä. Ajattelin saattaa sen myös loppuun nyt lomani aikana. Se on jostain syystä jäänyt aina vähän kesken, varmaan koska se on englanninkielinen ja lukeminen on hiukan hitaampaa. Lukupiirissämme luemme tässä kuussa vapaavalintaista Coelhoa ja valitsin itselleni tuon Zahirin. 

 

Zahir saa kuitenkin odottaa hetken, koska kaipasin melko rankan Hosseinin teoksen jälkeen jotain kevyempää ja aloin lukea Kjell Westön Älä käy yöhön yksin- teosta. Pidän siitä, kuinka Westön kirjoissa mennään henkilöhahmoihin todella syvälle ja siitä, kuinka kotikaupunkini on niin suuressa osassa hänen kirjoissaan. 

 

Tässä taitaa olla oman kesälomani kirjat. Mitä te luette parhaillaan?

Kommentit

Jaana (Ei varmistettu)

Anna Kareninaa! :) nelisensataa sivua jäljellä vielä, jaksaa jaksaa! Odottamassa vuoroaan ikkunalaudalla on vaatimaton 13 kirjan pino :) ..pitääkö rohmuta..

Mulla on myös tuo Tuhat loistavaa aurinkoa, oli aika ajatuksia herättävä kirja kyllä.

Elisa (Ei varmistettu)

No, kesällä on aikaa ;) Hyviä lukuhetkiä!

(Ei varmistettu)

Mä luen tällä hetkellä Camilla Läckbergin Jääprinsessaa. Kesällä tulee jostain syystä luettua paljon dekkareita, vaikka dekkarit eivät normaalisti kuulukaan lempikirjoihini. Jääprinsessa on ollut tähän asti koukuttava ja helppo luettava, eikä loppuratkaisu ainakaan vielä kirjan puolivälissä tunnu ollenkaan selvältä.

Itsellänikin on Ja vuoret kaikuvat lukulistalla. Odotukset ovat korkealla, koska Leijapoika ja Tuhat loistavaa aurinkoa olivat ihan uskomattoman hienoja kirjoja.

Paulo Coelhon kirjallisuudesta en sen sijaan oikein välitä. Zahir, Alkemisti ja Veronika päättää kuolla ovat luettuna, mutta Coelhon tyyli ei iske muhun.

Elisa (Ei varmistettu)

Mun pitää myös lukea tuo leijapoika! Puhuttiin juuri hetki sitten lukupiirin kanssa siitä, että tuntuu että monet Coelhon kirjat kolahtaa silloin kun on omassa elämässä tietynlainen hetki meneillään. Esimerkiksi Alkemisti, silloin kun on jossain oman elämänsä käännekohdassa. Muuten ne saattavat jäädä vähän vaisuiksi. :)

h (Ei varmistettu)

Mää luen tällä hetkellä Leena Landerin kirjaa Käsky. se vaikuttaa ihan hyvältä, vaikka lähti mielestäni liian hitaasti käyntiin. Edellinen lukemani kirja oli kauko röyhkän miss farkku-suomi, josta tykkäsin ihan hulluna! :) mukavia lukuhetkiä sulle :)

Elisa (Ei varmistettu)

Mulla on myös tuo Röyhkän kirja lukulistalla. Olen kuullut paljon kehuja! Tuntuu, että nyt on sellainen lukuhimo että haluaisi vain kokoajan maata jossain ulkona kirja kädessä :D Kiitos samoin sinulle!

Anna (Ei varmistettu)

vielä parempi kuin Tuhat loistavaa aurinkoa on saman kirjailijan The Kite Runner, jos et ole lukenut vielä! Ja yhdyn ensimmäiseen kommentoijaan, Anna Karenina on kyl myös aika helmi! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Juu se on myös lukulistalla! Liikaa kirjoja, liian vähän aikaa ;)

senja (Ei varmistettu)

kiitos kirjavinkeistä! itellä loppukin juuri kesälukeminen, kun vihdoin sain luettua paikka vapaana. se oli kyllä hyvä kirja, vaikka alku olikin vähän tylsä ja hidas. oon kuullut ennenkin tosta tuhat loistavaa aurinkoa -kirjasta ja ehkä sen sitten seuraavaksi lainaan!=)

Elisa (Ei varmistettu)

Suosittelen Senja! Ihan mieletön. Ja ilmeisesti myös tuo Leijapoika on yhtä hyvä:)

äntee (Ei varmistettu)

Jens Lapiduksen luksuselämää. Seuraavaks meen pelastaa kirjat äitini jäämistöistä. Sain eilen kuulla, et 7 kokonaista kirjahyllyllistä lähtee roskiin, jos me lapset ei haluta niitä..:/ kai se sit helpottaa muuttamista ku on vähemmän kannettavaa, mut silti en oikee ymmärrä.. kirjat oottakaa vaan, pelastaja on tulossa..:D

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana! :D Hyvä että menet pelastamaan!

Mummu (Ei varmistettu)

Luin juuri Tove Ahl-joku kirjoittaman kirjan Kadonneet, joka käsitteli ihmiskauppaa! TOsi hyvä, suosittelen. Sitä ennen lopetin John Verdonin toisen kirjan, sokkoleikki. Kannattaa ehdottomasti lukee John Verdonin kaksi kirjaa:) Ensimmäinen ekana ;)

Elisa (Ei varmistettu)

Okei, kiitos vinkeistä! ;)

Herminica (Ei varmistettu)

Hosseinilta kannattaa lukea myös se Leijapoika! :) Mulla menossa juuri tuo Ja vuoret kaikuivat sekä JOnathan Safran Foerin Eläinten syömisestä... uudestaan :D

http://lolimte.blogspot.com

Elisa (Ei varmistettu)

Joo kyllä pakko lukea, kun on niin paljon hehkutusta kuullut ;)

Essi (Ei varmistettu)

Oon myös lukenut tuon Tuhat loistavaa aurinkoa. Niin käsittämätön ja koukuttava, mutta samalla todella inhottava. Just viime viikolla kävin Suomalaisessa ja silmiin osu tuo Ja vuoret kaikuivat. Olis heti lähteny matkaan, jos olis löytyny englanninkielisenä pokkarina.

Luen mieluiten kaunokirjallisuuden englanniksi, kun jotenkin sanat on paljo kiehtovampia.

Isa (Ei varmistettu)

Itse luin tuon Tuhat loistavaa aurinkoa yhdessä päivässä - oli urakka, mutta ei vain voinut lopettaa lukemista. Sen verran koukuttava kirja oli! Tosissaan alkoi itsekin ajattelemaan omaa asemaa tässä maailmassa ja sitä, että kuinka hyvin omat asiat on tällä hetkellä. Ihan välillä pisti vihaks kaikki se väkivalta ja huono onni, mutta se on vaan fakta, mikä maailmassa on oikeesti olemassa. :/

Isa (Ei varmistettu)

Ja ups, kommentti lähtikin Essin kommenttiin vastauksena eikä tähän itse postaukseen... :D

Elisa (Ei varmistettu)

Essi: Mä tykkään myös lukea yleensä alkuperäiskielellä, silloin kun se on englanti, koska välillä mulla menee koko kirja siihen että käännän sitä mielessäni takas englanniksi ja mietin että mitäköhän tässä on yritetty sanoa :D Ja oon ihan samaa mieltä tossa, että kirja oli inhottava, mutta hyvällä tavalla. Se toivo pysyi kokoajan mukana vaikka ihan kamalia asioita tapahtui.

Elisa (Ei varmistettu)

Ja Isa: Mulla tuli ihan sama fiilis. Ja tosiaan ei pystynyt lopettaa lukemista. Se on hyvän kirjan merkki!

Helmi (Ei varmistettu)

Tuo Khaled Hosseinin Ja vuoret kaikuivat on loistava kirja! Tosi koukuttava! Suosittelen lämpimästi :)

Elisa (Ei varmistettu)

Jess! Se onkin mulla seuraavana vuorossa! :)

mimmu (Ei varmistettu)

Voiko mielestäsi tavallisen kanan, kalan ja jauhelihan korvata myös tofulla =) ? eikö siinä kuitenkin ole proteiinia ihan kunnolla?

Elisa (Ei varmistettu)

Voi korvata! Tofussa on proteiinia:) Hiukan vähemmän kuin esimerkiksi kanassa, mutta on kuitenkin!

A (Ei varmistettu)

Hyvä postaus! Luin just Kari Hotakaisen Juoksuhaudantien loppuun, en oo vielä alottanu uutta kirjaa. Mulla on muuten just tuo Tuhat loistavaa aurinkoa varauksessa kirjastosta! :) Sitä ootellessa siis :)

Elisa (Ei varmistettu)

Jee! Toivottavasti saat kirjan pian :) Hyviä lukuhetkiä!

Johanna (Ei varmistettu)

Aloitin heti loman alettua lukemaan "jo kauan lukulistalla olleita" Harry Pottereita ja jäin heti koukkuun - siitäkin huolimatta, että olen aina vannonut olevani ei-fantasiaa-missään-nimessä-ihmisiä. Jotenkin noiden paksujen romaanien läpikäyminen on aina tuntunut niin työläältä, mutta kouluhommien helpotettua päätin vihdoin yrittää, ja onneksi yritinkin! Tarina on todella upea ja vie lukijan mukanaan. Ja tämän kirjasarjan myötä todella ymmärtää, miksi kirjat ovat paljon parempia kuin elokuvat!

Minulla on vielä viimeinen kirja menossa, enkä todellakaan tiedä, mitä sen jälkeen lukisin. Näistä sinun vinkkaamista kirjoista voisin kyllä jonkin valita. (:

Elisa (Ei varmistettu)

Vitsi mä olen varmaan ainut ihminen maailmassa kenelle noi ei ole uponneet :D Jouduin jossain vaiheessa vaan tyytymään siihen, että fantasiakirjallisuus ei ole mun juttu. Mutta lue ihmeessä tuo Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa seuraavaksi :)

Erika (Ei varmistettu)

Luin just Arto Paasilinnan Hurmaavan joukkoitsemurhan, ja nimestään huolimatta kirja oli todella mukavaa ja piristävää luettavaa :D Kirjoitustyylissä oli jotain samaa kuin Erlend Loessa, joka on yks mun lempparikirjailijoista. Supernaiviin voisin taas lukea pitkästä aikaa jälleen kerran :) Mullakin on ollut Tuhat loistavaa aurinkoa lukulistalla jo pitkään, pitääkin ens kerralla lainata se mukaan kirjastosta.

Elisa (Ei varmistettu)

Hei kiitos lukuvinkeistä! Oonkin kuullut monesta aikaisemminkin hyvää :)

Salla (Ei varmistettu)

Mulla on tällä hetkellä menossa Haruki Murakamin Mistä puhun kun puhun juoksemisesta. Oon lukenut sen jo kaksi kertaa aikaisemmin ja vielä kerran halusin palata siihen. Kirja on monilta osin kuin omia ajatuksiaan lukisi, ja aivan mielettömän koukuttava. Sitä lukiessa alkaa aina tehdä mieli lenkille :D

Elisa (Ei varmistettu)

Kuulostaa jotenkin kaukaisesti tutulta! Pitää varmaan googlettaa:)

Mini (Ei varmistettu)

Itsekin luin juuri Hosseinin Leijapojan ja tuon Tuhat loistavaa aurinkoa. Jotain kirjoista ehka kertoo, etta etenkin Leijapoikaa lukiessani itkin vuolaasti..eli siis tunteita nostattava teos. Sen jalkeen, kun on saanut omia lapsia, fiktiokirjallisuuskin tuntuu jotenkin erityisen koskettavalta, jos siina kasitellaan huono-osaisia lapsia :( Mutta oli tuo Tuhat loistavaa aurinkoakin erittain hyva. Seuraavaksi tartun sitten siihen uusimpaan!

Reetta (Ei varmistettu)

Sain juuri päätökseen tämän Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa romaanin ja voi kyllä, kerrassaan aivan loistava teos! Niin realistisesti kuvattu, koskettava, tarina. Kehuit kirjaa niin hyväksi, etten voinut vastustaa sen lukemista. Hyvän kirjan lukeminen on ihanaa!

Kommentoi