Kesämuistoja menneiltä vuosilta

dsc_3155.jpg

Mietin usein, minkä takia jotkut tilanteet piirtyvät muistiimme niin tarkasti? Jotkut kummallisetkin hetket jäävät kummittelemaan ajatuksiimme, ja lopulta emme enää tiedä kuinka suuri osa muistosta on sitä, mitä itselleen on kertonut ja kuinka suuri osa on totta?

Kun muistelen elämäni kesiä, on mieleen jäänyt ihan kummallisiakin asioita. Jaan nyt muutamia kesämuistoja viimeisten 28-vuoden ajalta. Iät voivat olla hyvinkin väärin, aivan kuten koko muistotkin. 

3v. Teemme aamupalaa ja äitimme ehdottaa yhtäkkiä että menemme taloyhtiön pihaan syömään sen. Puuroon saa tuoreita mansikoita ja se maistuu ulkona paremmalta kuin mikään pitkään aikaan. 

4v. Pihallamme on apilanurmi ja siskoani pistää ampiainen jalkapohjaan. Päätän tästä viisastuneena piirtää muillekin asukkaille varoituskyltin, jossa näkyy apiloita, jalka ja juuri jalan alle jäävä ampiainen, sekä suuri X-merkki tämän kaiken päällä kieltämässä paljain jaloin nurmelle astumista. 

5v. Istumme naapuripihalla keinumassa naapurin poikien kanssa. Olen tajuttoman ihastunut muutamaa vuotta vanhempaan Artsiin. Päätämme, että menemme isona naimisiin ja olen onneni kukkuloilla. 

6v. Pelaamme kotimme pihalla sählyä Artsin ja muiden poikien kanssa. Olen juuri saanut oman mailan, jossa on neonvihreä lapa ja olen siitä tajuttoman ylpeä. Kukaan ei halua maaliin, vaan kaikki haluavat olla hyökkääjiä. Päätämme että kaikki pelaavat kaikkia paikkoja ja jengimme nimi on lentävät. 

7v. Olemme saaressa mökillä ja olen onkinut vaarini kanssa kaloja. Ne odottavat illallispöydässä, että muut tulisivat syömään. Päätän tutkia kalan silmää haarukallani ja sen sisältä paljastuu kuulapyssyn luotia muistuttava pallo. Lopulta kaivan kaikkien kalojen silmät pois ja otan pienet pallot talteen.

8v. Kävelen hevostallille ja annan hevosen nuolla kasvojani. Kieli tuntuu kummalliselta poskella, mutta siinä minä vain seison. Kun tulen kotiin, vanhempani järkyttyvät sillä koko naama on turvonnut ja punainen. Silloin opin olevani hevosille todella allerginen. 

9v. Keksimme serkkuni kanssa pelin, jossa heitämme vuorotellen lapasta puuhun. Nimeämme leikin luovasti ”lapasen heitto puuhun -leikiksi” ja leikimme sitä monta tuntia putkeen. 

10v. Olen saanut paksupohjaiset sandaalit, sillä äitini ei ole ollut mukana ostostapahtumassa. Rakastan kenkiä yli kaiken. Ystäväni kertoo, ettei sandaaleihin voi sitten laittaa sukkia. Ihmettelen, että miksi ihmeessä ei voi? Jätän sukat kuitenkin pois, ihan vain varmuuden vuoksi. 

11v. Jokainen aamu alkaa avaamalla television ja katsomalla Summerin. Klaani on kaikista jännittävin. 

13v. Istun skeittiparkilla ja katselen kun pojat skeittaa. Mukana on tietysti Juissi-purkki ja karjalanpiirakoita. Mietin tykkääköhän mun ihastus musta? Jonkun vanhassa Nokiassa on soittoäänenä Scooterin The Logical Song ja se soi päässä jatkuvasti.

14v. Pyöräilemme riparilla tapaamani pojan kanssa hellepäivän päätteeksi kotiin uimastadionilta keskuspuiston halki, kun taivas repeää ja lämmin sade kastelee meidät hetkessä. Päässä soi PMMP:n rusketusraidat. 

17v. Ystäväni on palannut Jenkeistä vaihto-oppilasvuodeltaan ja tuntuu kuin palan sydämestä olisi saanut takaisin. Vietämme juhannusta tyttöporukalla meillä ja istumme terassilla myöhään yöhön. Grillaamme ja syömme Jenkeistä tuliaisena tuotua Ranch-kastiketta ihan kaiken kanssa. 

18v. Herään neljän aikaan yöllä siihen, että ystäväni tulevat koputtamaan oveamme. Olemme menossa elämämme ensimmäisille festareille ja he eivät ole jaksaneet odottaa aamuun. Tukka nukkumisesta sekaisena kampean itseni autoon ja juhannus alkaa hyvin unisissa mutta iloisissa merkeissä.

20v. Olemme baarissa töissä ystäväni kanssa ja harmittelemme sitä, että vuoron päätyttyä tulee nukuttua koko hellepäivä ihan ohi. Päätämme käydä hakemassa uimapuvut kotoa ja suuntaamme uimastadionille nukkumaan. Kummallisen hyvin pärjää tuon ikäisenä muutaman tunnin päiväunilla. 

21v. Olemme suurella porukalla poikaystävien vanhempien pihalla syömässä. Osa porukasta ottaa aurinkoa, musiikki soi isoista kaiuttimista ja on käsittämättömän lämmin. Yhtäkkiä joku tuo muutamia vesipyssyjä ja alkaa armoton vesisota.

27v. Viime kesältä on moniakin hetkiä vielä tuoreessa muistissa, kuten Taste of Helsinki, Flow, mieletön mökkijuhannus, Ruisrock, veneilypäivä ja ulkona grillatut ja syödyt illalliset. Ihanaa, että tämän kesän tulevat muistot ovat vielä edessä. 

dsc_0083.jpgdsc_2097.jpg

dsc_9931.jpg

dsc_3060.jpg

dsc_3108.jpg

dsc_3119.jpg

dsc_4030.jpg

dsc_4605.jpgdsc_4578.jpgdsc_3147.jpg

dsc_4689.jpg

Kommentit (3)
  1. Awwws ARTSI (ps. luin eka arsi…)!! Ihania muistoja!!

  2. Ihana kirjoitus!

    1. Kiva kun luit! Ja pidit <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *