KIITOLLISUUSPROJEKTI #2

A talent you have

Nyt pitäisi kertoa, mistä lahjakkuudesta olen kiitollinen. Tätä ei ehkä lasketa siihen kategoriaan, mutta varmasti tietynlainen kyky tämäkin on. Osaan nimittäin nauraa itselleni, enkä ota asioita turhan vakavasti. Välillä tekee hyvää asettaa itsensä naurunalaiseksi. Jo pienenä tykkäsin naurattaa muita ja toiveammattini olikin pelle. Joten jollain tavalla synnynnäistä tämä varmasti on. 

A failure

Kaikista kohtaamistamme epäonnistumisista voi oppia jotain, aina emme anna sille vain mahdollisuutta. Kun valmistuin lukiosta, en oikein tiennyt mitä haluan tehdä seuraavaksi. Pahin pelkoni oli jostain syystä se, että jos en heti hakisi kouluun, en välttämättä menisikään opiskelemaan. En jotenkin ymmärtänyt, että kaikki on lopulta vain minusta itsestäni kiinni ja jos jokin asia on minulle tärkeää, teen sen kyllä. Päätin kuitenkin hakea kauppakorkeakouluun, koska ajattelin sen sulkevan vähiten ovia tulevaisuuden suhteen. En päässyt sisään kouluun ja se tuntui silloin todella pahalta. Koin epäonnistuneeni täysin. Myöhemmin kun olen miettinyt tätä, olen ollut todella kiitollinen siitä, etten päässyt silloin sisään. Välivuodet kasvattivat minua suurina harppauksina ihmisenä. Ehdin matkustella, tehdä töitä ja löytää oman juttuni. Uskon että nykyinen koulutusohjelmani sopii minulle miljoona kertaa paremmin, enkä olisi ikinä päätynyt tähän missä nyt olen, ellen olisi epäonnistunut ensimmäisissä pääsykokeissani. 

A job

Ensimmäinen työni oli jäätelökioskin myyjä. Tein työtä toukokuusta elokuuhun säävarauksella. Lähes joka päivä menin töihin ja tunnin jälkeen omistaja soitti ja sanoi että voin lähteä kotiin sään ollessa niin huono. Koin olleeni koko kesän töissä ja palkkaa taisi kaikilta kuukausilta tulla noin 900 euroa. Silti se oli ensimmäistä kertaa minun omaa rahaani. Sain tehdä sillä mitä halusin. Lähdimme tyttöporukalla ensimmäiselle ulkomaanmatkalle ilman vanhempia ja silloin ymmärsin sen, minkä eteen olin paiskinut töitä minimipalkalla ja kuluttanut koko kesäni matkustaakseni työpaikan ja kodin välillä. Päätin myös, että haluan tulevaisuudessa aina tienata omat rahani, enkä elää esimerkiksi miehen varoilla. Se tuntui niin hienolta, kun oli itsetienatut setelit lompakossa.

Words

Sanoilla on ihan hurjan iso merkitys elämäämme. Joskus pieni kohteliaisuus pelastaa jonkun päivän tai toisella kerralla huolimattomuuksissa töksäytetty asia jää kummittelemaan toisen mieleen vuosikausiksi. Aina sen ei tarvitse olla sen ihmeellisempi lause, tehdäkseen kuulijalleen hyvän mielen. ”Oon ihan pirun ilonen et ollaan tutustuttu.” Tämä lause tuli viestinä juuri oikealla hetkellä yhdeltä ihanalta ihmiseltä, johon olen tutustunut tämän kesän aikana kunnolla. Istuin juuri silloin surullisena yksin puiston penkillä, mutta en voinut olla hymyilemättä lukiessani nuo sanat. 

Kommentit (3)
  1. Jännä juttu että mullekin tuli tosta epäonnistuminen -kohdasta ekana mieleen pääsykokeet heti lukion jälkeen. Mä tosin en missään vaiheessa kokenut sitä yksinomaan kamalana asiana, vaan ajattelin jo tulokset saatuani sillä olevan joku hyvä tarkoitus. Ja olin enemmän oikeassa kuin olisin osannut uskoa! Vaikka en tiedä mitä olisi ollut jos olisin sisään päässyt, niin kuitenkin uskon että elämäni on nyt paljon rikkaampaa mitä siitä olisi tullut. Olen saanut kokea niin paljon, oppia tärkeitä asioita, tavata mahtavia tyyppejä, ja ennen kaikkea elää. Ja löytää elämäni rakkauden <3

  2. Yleensä tällaset haasteet on vähän tylsiä, mutta tää on ihana. Näitä lukiessa olen tehnyt tämän itsekin mielessäni ja tullut hyvälle mielelle.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *