KIRJAIHASTUKSIA

Olen monesti aiemminkin kertonut pitäväni paljon lukemisesta. Välillä tulee kausia, että ei tule luettua ollenkaan ja toisinaan saattaa ahmia monta romaania viikossa. Ystäväni vinkkasi minulle muutama päivä sitten Patti Smithin kirjasta ”Ihan kakaroita”. Muistan hipelöineeni kirjaa, kun kävin katsomassa Kiasmassa Robert Mapplethorpen näyttelyn kesällä. Jostain syystä se jäi silloin ostamatta, mutta nyt luin kirjan esittelytekstin ja innostuin siitä kunnolla. 

Päätin heti lauantaina heti herättyäni lähteä metsästämään kirjaa. Muistelin nähneeni suloisen kirjakaupan ihan lähellämme, ja ajattelin kokeilla ensin sieltä. Kirjakaupan nimi on Bluestockings ja siitä tuli heti ensivierailulla ihan lempikirjakauppani. Mieleeni tuli vähän sellaiset vaateliikkeet, jotka ostavat valikoiden eri brändien tuotteita ja huomaat makusi menevän täysin yksi yhteen sisäänostajan kanssa. 

Kauppa oli täynnä mielenkiintoisen kuuloisia kirjoja ja teki mieli jäädä selailemaan tarjontaa vaikka kuinka pitkäksi aikaa.  Vaikka kauppa on pieni, löytyi onnekseni etsimäni kirja heti ensimmäiseltä pöydältä. Ihana tunne kun on uutta luettavaa pitkästä aikaa. 

Kirjakaupasta löytyy myös kahvia ja teetä, sekä muutama pöytä johon voi istahtaa lukemaan kirjoja tai lehtiä samalla kun nauttii juomaansa. Paikassa järjestetään myös paljon tapahtumia, kuten paneelikeskusteluita ja iltoja, joissa voi tavata kirjailijoita. Oli myös mahdollista ostaa kirja ”sokkona”, ilman kirjan tai kirjailijan nimeä. Mielestäni tämä oli ihan hauska idea. Kauppa myy myös vanhoja kirjoja edullisin hinnoin. 

Lue myös omat kirjavinkkini ja lukijoiden vinkit tästä postauksesta. 

Kommentit (5)
  1. Aivan älyttömän ihanan näkönen kirjakauppa! Voi kun pääsis itekin käymään tollasessa! 😀 Oon muutenki nii kirjafriikki, että tuolla menis oikeesti monta tuntia ihan huomaamatta!

  2. Kuolen! Sen näköinen kirjakauppa, että olisin mennyttä kalua astuessani kynnyksen yli, kun olen henkitoreissani täällä jo pelkkiä kuvia katsellessani. Toi kahvilalisä on niiiin symppis! Tyttären kanssa oli yhteen aikaan tapana unelmoida omasta kirjakahvilasta Lontoossa, kun kaikki täällä alkoi oikein nyppiä 😀
    Kiinnostuin myös Patti Smithin kirjasta. Näköjään nimi on aika tarkkaan suomennettu, kun alkuperäinen on ”Just Kids”. Pitänee laittaa lukulistalle.

    1. Kirjakahvila Lontoossa kuulostaa oikein hyvältä! Joo, joku voisi mun mielestä perustaa Suomeenkin tällaisen 🙂 veikkaan, että kiinnostuneita kyllä löytyisi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *