Kirppariaarteet

vintage.jpg

Sain vihdoin aikaiseksi viedä Diorin vintage-laukkuni suutarille vetoketjun vaihtoon. Se on ollut minulla yläasteikäisestä asti, jolloin ostin sen muistaakseni 7 eurolla eräältä rouvalta hietsun kirppikseltä rikkinäisellä vetoketjulla. Se on palvellut kaikki nämä vodet loistavasti, mutta vetoketju on ollut taas muutaman vuoden rikki vaikka aikoinaan kävin sen korjauttamassa. Kuosi on taas varsin ajankohtainen. Muistan että samoihin aikoihin ostimme ystäväni kanssa puoliksi punaisen Diorin saddle bagin samalla kuosilla myös kirpputorilta. Se oli muutaman kympin hintainen, joten meillä oli varaa siihen vain kimpassa. Sitten vaihtelimme sitä vuoroviikoin.

Harmittaa että se on jossain vaiheessa luultavasti myyty, sillä sitä ei ole enää kummallakaan. Nyt se olisi taas kuumaa kamaa! Toinen kuvissa näkyvä kirpparibongaus yli 15 vuoden takaa on Yves Saint Laurentin aurinkolasit. Niitä tulee pidettyä ihan liian harvoin, mutta ne sopivat tällaiseen 70-luvun tyyliin mielestäni ihan loistavasti. 

Hattu on viime talven Australian matkan kirppisostos ja neule puolestaan Nycin lemppari 2nd hand kaupasta Beacons closet. Suomessa olen käynyt huonosti viimevuosina kirppiksillä, sillä tuntuu että aina petyn tarjontaan. Rakastin aikoinaan makasiinien kirppistä ja hietsun ulkokirppistä. Nykyään makasiineja ei tietenkään enää ole ja hietsu on tuntunut muuttuneen ihan täysin. Kaikesta pyydetään ihan käisttämättömiä hintoja ja jotenkin mielestäni se alkuperäinen kirppiksen idea vähän menee siinä. Sama vika on itsepalvelukirppiksillä ja UFFilla, jonka hinnat ovat ihan omissa sfääreissään. 

Konepajan Brunosta olen pitänyt, mutta siellä on melko vähän pöytiä aina, joten vielä ei ole löytynyt kunnon korvaajaa entisille lemppareille. Tällä hetkellä ostan eniten käytettyjä juttuja Kallio kierrättää Facebook-ryhmästä. Kaipaisin silti jotain sellaista, johon voi sunnuntaina mennä haahuilemaan rauhassa ja hypistelemään materiaaleja. Kirppisostoksista tulee niin hyvä mieli, kun yleensä tulee bongattua jotain aikaa kestävää ja annettua uusi koti ja elämä jollekin toisen kaapissa vaille käyttöä jääneelle vaatteelle tai asusteelle. 

Onko teillä lempparikirppareita Helsingissä??

DSC_2367.jpg

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit (4)
  1. Kattilahallin kirppikselle kannattaa ehdottomasti mennä 🙂

    1. MITEN MÄ EN TIENNYT TÄSTÄ?!! ahhh, kiiiiitos vinkistä! Oon ihan fiilareissa 🙂 <3 pitää mennä heti sunnuntaina!!

  2. Ihanatlöydöt. Kirpparit on ihania paikkoja 🙂

    1. Niin on! Kunnon aarteenetsintää 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *