Kivatkin asiat vaativat välillä aikataulutusta

Eilen kävin lähes kolmen tunnin kävelyllä kun oli niin ihana ilma. Huomaa kyllä, ettei ole kauheesti lähiaikoina kävellyt, kun oli paikat ihan hajalla loppusuoralla. Sen jälkeen on tosin niin ihana fiilis, ettei sellaista saa mielestäni oikein muulla liikunnalla. Puhuin jo aiemmin siitä, että minun pitäisi lisätä tämän kaltaista liikuntaa päiviini, koska elämä on tällä hetkellä melko stressaavaa. Tuolla luonnon helmassa oikein tuntee, kuinka sielu lepää ja on taas hiukan helpompi hengittää.Nykyään viikot tuntuvat vain hujahtavan niin nopeasti ohitse, että sunnuntaina tulee aina mietittyä kuinka ei tullut tehneeksi taaskaan niitä asioita, mitä olisi halunnut. Olenkin päättänyt alkaa suunnittelemaan etukäteen aina seuraavan viikon puuhastelut. Ensin listaan kaikki asiat, joita haluan tehdä (pakollisten velvotteiden lisäksi) ja sitten varaan niille oman aikansa kalenterista. Usein huijaamme itseämme uskomaan, ettei meillä ole aikaa tehdä tiettyjä asioita. Joskus onkin näin. Välillä kyseessä on kuitenkin vain priorisointikysymys. En halua valuttaa kallisarvoista aikaa hukkaan istumalla television edessä, joten tarvitsen hiukan suunnittelua. Kun tietää, että tänään on luvassa vaikka kävelylenkki, ei tule edes rojahdettua siihen sohvalle. Kivatkin jutut saattaa jäädä tekemättä, kun niitä ei ole päättänyt etukäteen.

Vaikka tämä kuulostaa ehkä ensiksi kamalalta, että vapaa-aikaakin pitäisi alkaa käyttämään jollain tavalla "tehokkaasti", ei se ole suinkaan perimmäinen tarkoitukseni. Enemmän olen huolissani omasta jaksamisesta ja siitä, tuleeko vapaa-ajalla tehtyä tarpeeksi asioita, jotka niitä omia voimavaroja kerryttää. Olenkin suunnitellut nyt omat aikansa itsensä kehittämiselle, hemmotelulle, pienelle kotipuuhastelulle sekä urheilulle. Voit miettiä, mitä itse tarvitsisit seuraavaan viikkoon, jotta voisit parhaalla mahdollisella tavalla.Joku saattaa kaivata viikkoonsa kunnon kokkaussession jota seuraa pitkän kaavan illallinen, toiselle saman tyydytyksen tuo kunnon hikilenkki. Joku taas haluaisi aloittaa lukemisharrastuksen, muttei ole vain saanut aikaiseksi avata kirjaa. Tai ehkä kaipaatkin saunailtaa ja rentouttavia kauneudenhoitopuuhia. Mitä ikinä haluatkin tehdä, pidä siitä kiinni. Liian usein ilman suunnittelua illat alkavat muistuttaa toisiaan ja päivä toisensa jälkeen vain lipuu ohitse.

Aurinkoista ja iloista viikon alkua kaikille! Voikaa hyvin!

Kommentit

Marja (Ei varmistettu)

Huh, kylläpäs osuit naulan kantaan, taas kerran! Minua masentaa se, etten tehnyt kesällä käytännössä katsoen MITÄÄN, mitä olin suunnitellut. On sellainen tunne, että ihana kesä meni aivan sivu suun. Huoh. Ensi kesän suunnittelen valmiiksi :D nytkin opinnäytetyön loppusuoralla olen ajatellut, että tämän valmistuttua aion käyttää vapaa-aikani vain mukavien asioiden pariss hetken aikaa, muu saa jäädä. :)

Elisa (Ei varmistettu)

Noin se harmillisen usein menee. Sen takia pakko alkaa miettimään valmiiksi niitä iltapuuhia :D Inhoan itse sitä, että kuvittelen "rentoutuvani" ja sitten huomaan että olenkin jumittanut netissä tai tv:n edessä toista tuntia. Ei ole yhtään relampi olo sen jälkeen. Saa nähdä miten hyvin tämä uusi aikataulutus toimii! :D

Katja (Ei varmistettu)

Olen aivan samaa mieltä kanssasi tästä, todella hyvä teksti! Usein ajatellaan, että ihmisen on oltava spontaani ja jätettävä turha asioiden suunnittelu ja organisointi vähemmälle, mutta tässä tapauksessa se usein juuri menee siihen, että asiat jää tekemättä. Kivojen asioiden suunnittelu on melkein yhtä kivaa kuin itse asia! :) Itse suunnittelin viettäväni perjantai-illan sohvalla jonkin hyvän elokuvan äärellä ja kenties voisi avata myös glögikauden. Ja kyllä, tämä lukee kalenterissani :D

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana! <3 :D Samoja olen ajatellut minäkin joskus. Toisaalta olen huomannut, ettei se spontaanius mihinkään häviä vaikka olisikin suunnitellut asioita valmiiksi. Itse ainakin huomaan että jos alan vaikka maalaamaan tai soittamaan pianoa kun tulen kotiin, poikii se yleensä jotain luovaa puuhaa myös myöhemmälle illalle. Samalla tapaa jos menen lenkille suoraan kotiin tullessa, saatankin energian puuskissani alkaa siivoomaan kaappeja tai sisustamaan kämppää uuteen uskoon :D JA, jos nyt on suunnitellut vaikka jalkakylvyn torstai-illalle, mutta kaveri soittaa ja ehdottaa kävelylenkkiä, voi aina suunnitelmia vaihtaa!

A (Ei varmistettu)

"Voit miettiä, mitä itse tarvitsisit seuraavaan viikkoon, jotta voisit parhaalla mahdollisella tavalla."
Ihanasti sanottu! Joskus ylä-asteaikoina elin tyyliin viikonlopusta viikonloppuun ja ajattelin arjen pakollisena tylsänä "väliaikana" viikonloppujen välissä. Myöemmin olen alkanut ymmärtää, että myös arjessa pitää viihtyä, koska sitähän elämä kuitenkin suurimmaksi osaksi on. :) On kiva laittaa vaikka maanantai-iltana kynttilöitä palamaan ja tehdä hyvää ruokaa lempimusiikkia kuunnellen. :)

Elisa (Ei varmistettu)

Juuri näin! Tulipa hyvä fiilis sun kommentista. Jospa sitä itsekin tekisi tänään jotain herkkuruokaa :) Ja tosiaan, itsekin olen joskus tuohon viikonloppuina elämiseen sortunut, se on kamalaa! :D

Myyrä (Ei varmistettu)

Kiitos aluksi ihanasta blogistasi! Olen seurannut jo jonkin aikaa, ja tämähän muuttuu paremmaksi ja paremmaksi koko ajan! Olen lukenut vinkkejesi perusteella muutaman kirjan, jotka osaltaan ovat oikeasti muuttaneet elämääni! Eikö olekin hullua? :D

Postaukseen liittyen piti kommentoida, että olet aivan oikeassa tuosta asioiden suunnittelusta. Itse ajattelin nyt vapaa-ajan vähentyessä budjetoida kalenteriini (urheilujen ja ystävien lisäksi) yhden illan, jolloin olen kotona ja erityisesti luen ja kirjoitan päiväkirjaa. Pelkään, että muuten unohdan taas "henkisen kehittymisen" ja asioiden pohdiskelun arjen jalkoihin.

Ihanaa syksyä Sinulle ja yritetään muistaa olla hyviä itsellemme ja nauttia elämästä <3

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kiitos ihan hirmuisesti kommentista! Ihana kuulla, että kirjavinkit ovat menneet oikeeseen osoitteeseen:) Ja tuo kuulostaa loistavalta illalta. Pitäisi itsekin kaivaa taas päiväkirja jostain pölyttymästä. Harmittaa kun sitä tulee kirjoitettua aina vain silloin kun on murheita. Nyt on jäänytkin jo parilta vuodelta kokonaan kirjoittamatta kun elämä on hymyillyt. Sun inspiroimana aion nyt tällä viikolla raapustaa taas jotain <3 kiitos muistutuksesta!
Ihanaa syksyn jatkoa myös sinulle!

Kipsu (Ei varmistettu)

Hyvä postaus!

Minun pitäisi aikatauluttaa elämäni kokonaan uudestaan. Kesän jälkeen (niin millos se kesä loppui...) jäänyt päälle sellanen, en tee mitään-asenne. Urheilu on jäänyt lähes kokonaan, ja kavereiden näkeminenkin tuntuu työläältä. Kivempi vaan maata kaikki ylimääräinen aika sohvalla ja katsoa telkkaria ja tsätätä koneella. Kuinka karulta tää kuulostaakaan.

Viime talvena kirjotin etukäteen kalenteriin esimerkiksi noita liikuntoja, ja siten tuli paljon helpommin lähdettyä liikkumaan. Pitääpä ottaa itseä nyt kunnolla niskasta kiinni. Oikeesti toi kavereiden näkemisen ongelma on kamala, koska jälkikäteen on tosi hyvä fiilis kun on ollut just juoruamassa jonkun kanssa monta tuntia putkeen ja kun on nauranut mahansa kipeäksi.

Tässä kommentissa ei ollut kyllä mitään pointtia:D. Paitsi joo, hyvä postaus oli!:)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Kipsu!

Noin se todella helposti ajatutuu menemään! Sitten kun ne on valmiiksi suunniteltu, ei tarvi käydä mielessään sitä kamppailua että "pitäiskö mennä vai jäädä vaan lepäilemään". Koska ainahan siitä hyvä olo tulee ja ikinä ei jälkeenpäin ole kaduttanut ;)

Ida (Ei varmistettu)

Olipa hyvä postaus! Ja mulle ainakin ajankohtanen, tuntuu että nimenomaan syksyllä yleensä vaan juuttuu vapaa-ajalla läppärin tai telkkarin ääreen ja valittaa tekemisen puutetta, kun ei oikeasti vaan tajua tehdä niitä kivoja asioita. Tosi hyvä idea esim. just sauna/hemmotteluillan varaaminen itselleen. Omaan kalenteriini ilmestyy ainakin myös portugalin alkeiden opettelu ja terveysherkkujen leipominen :D ja kunhan tulis lunta niin laskettelemaan pitää kans ehtiä! Oijoi on tää blogi vaan mahtava, kiitos Elisa !!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos kovasti Ida! Ja portugalia Wau! Just tollaset jutut on niitä, mitä on ihana tehdä pelkän joutenolon sijaan. Kiitos itsellesi!:)

Venla (Ei varmistettu)

Mä en tiedä muistatko mua, kun aikaa sitten tulin sun johonkin postaukseesi angstaamaan miten mun on mahdoton syödä terveellisesti suuressa perheessä ja miten oksentaminen on ollut lähellä ja niin edelleen. Halusin antaa sun nyt tietää että blogis lukeminen on ollut ehkä paras asia mitä oon tässä 17-vuoden iässä alkanut tekemään, koska oon ny saanut vähän aikaa sitten satsille jäsenyyden ja alkanut käymään megahertsissä treenaamassa, olen syönyt terveellisemmin (lopettanut kaikki päihteiden kanssa pelleilyn) ja mulla on nyt todella hyvä olo ollut jo pitkän aikaa. Kiitos oikeesti kuuluu sulle. :)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kuinka ihana kuulla! Ihan herkistyin kun luin kommenttiasi. Juuri tuollaisten tarinoiden takia tämä blogin pitäminen on niin siistiä<3 Mahtavaa että sulla on hyvä olo, jatka samaan malliin! :) Kiitos hirmuisesti, että tulit kommentoimaan.

Mette (Ei varmistettu)

Moikka!
Lähetään nyt vaikka siitä liikenteeseen että en yleensä _koskaan_ kommentoi näihin blogi kirjotuksiin..nyt on pakko! Oot tuonu semmosta motivaatiota mulle tähän syksyn pimeeseen aikaan urheilun ja miks ei ton lihattoman lokakuunkin kannalta. Sulla on hieno tasapaino tässä blogissa niin muodin, sporttailun, ruokajuttujen ja muiden lifestyle hommien kanssa. TYKKÄÄN! Jatka samaan malliin :) tälläsiä aitoja blogaajia tarvitaan lisää!

Elisa (Ei varmistettu)

Voi että, KIITOS Mette! :) Ja ihanaa, että kommentoit! Mä saan ihan hurjasti voimaa ja energiaa teiltä lukijoilta, joten ihana kuulla että te saatte motivaatiota myös multa! Jatkan samaan malliin :) Ihanaa syksyn jatkoa sulle!

Kommentoi