Kivatkin asiat vaativat välillä aikataulutusta

Eilen kävin lähes kolmen tunnin kävelyllä kun oli niin ihana ilma. Huomaa kyllä, ettei ole kauheesti lähiaikoina kävellyt, kun oli paikat ihan hajalla loppusuoralla. Sen jälkeen on tosin niin ihana fiilis, ettei sellaista saa mielestäni oikein muulla liikunnalla. Puhuin jo aiemmin siitä, että minun pitäisi lisätä tämän kaltaista liikuntaa päiviini, koska elämä on tällä hetkellä melko stressaavaa. Tuolla luonnon helmassa oikein tuntee, kuinka sielu lepää ja on taas hiukan helpompi hengittää.Nykyään viikot tuntuvat vain hujahtavan niin nopeasti ohitse, että sunnuntaina tulee aina mietittyä kuinka ei tullut tehneeksi taaskaan niitä asioita, mitä olisi halunnut. Olenkin päättänyt alkaa suunnittelemaan etukäteen aina seuraavan viikon puuhastelut. Ensin listaan kaikki asiat, joita haluan tehdä (pakollisten velvotteiden lisäksi) ja sitten varaan niille oman aikansa kalenterista. Usein huijaamme itseämme uskomaan, ettei meillä ole aikaa tehdä tiettyjä asioita. Joskus onkin näin. Välillä kyseessä on kuitenkin vain priorisointikysymys. En halua valuttaa kallisarvoista aikaa hukkaan istumalla television edessä, joten tarvitsen hiukan suunnittelua. Kun tietää, että tänään on luvassa vaikka kävelylenkki, ei tule edes rojahdettua siihen sohvalle. Kivatkin jutut saattaa jäädä tekemättä, kun niitä ei ole päättänyt etukäteen.

Vaikka tämä kuulostaa ehkä ensiksi kamalalta, että vapaa-aikaakin pitäisi alkaa käyttämään jollain tavalla ”tehokkaasti”, ei se ole suinkaan perimmäinen tarkoitukseni. Enemmän olen huolissani omasta jaksamisesta ja siitä, tuleeko vapaa-ajalla tehtyä tarpeeksi asioita, jotka niitä omia voimavaroja kerryttää. Olenkin suunnitellut nyt omat aikansa itsensä kehittämiselle, hemmotelulle, pienelle kotipuuhastelulle sekä urheilulle. Voit miettiä, mitä itse tarvitsisit seuraavaan viikkoon, jotta voisit parhaalla mahdollisella tavalla.Joku saattaa kaivata viikkoonsa kunnon kokkaussession jota seuraa pitkän kaavan illallinen, toiselle saman tyydytyksen tuo kunnon hikilenkki. Joku taas haluaisi aloittaa lukemisharrastuksen, muttei ole vain saanut aikaiseksi avata kirjaa. Tai ehkä kaipaatkin saunailtaa ja rentouttavia kauneudenhoitopuuhia. Mitä ikinä haluatkin tehdä, pidä siitä kiinni. Liian usein ilman suunnittelua illat alkavat muistuttaa toisiaan ja päivä toisensa jälkeen vain lipuu ohitse.

Aurinkoista ja iloista viikon alkua kaikille! Voikaa hyvin!

Kommentit (16)
  1. Moikka!
    Lähetään nyt vaikka siitä liikenteeseen että en yleensä _koskaan_ kommentoi näihin blogi kirjotuksiin..nyt on pakko! Oot tuonu semmosta motivaatiota mulle tähän syksyn pimeeseen aikaan urheilun ja miks ei ton lihattoman lokakuunkin kannalta. Sulla on hieno tasapaino tässä blogissa niin muodin, sporttailun, ruokajuttujen ja muiden lifestyle hommien kanssa. TYKKÄÄN! Jatka samaan malliin 🙂 tälläsiä aitoja blogaajia tarvitaan lisää!

    1. Voi että, KIITOS Mette! 🙂 Ja ihanaa, että kommentoit! Mä saan ihan hurjasti voimaa ja energiaa teiltä lukijoilta, joten ihana kuulla että te saatte motivaatiota myös multa! Jatkan samaan malliin 🙂 Ihanaa syksyn jatkoa sulle!

  2. Mä en tiedä muistatko mua, kun aikaa sitten tulin sun johonkin postaukseesi angstaamaan miten mun on mahdoton syödä terveellisesti suuressa perheessä ja miten oksentaminen on ollut lähellä ja niin edelleen. Halusin antaa sun nyt tietää että blogis lukeminen on ollut ehkä paras asia mitä oon tässä 17-vuoden iässä alkanut tekemään, koska oon ny saanut vähän aikaa sitten satsille jäsenyyden ja alkanut käymään megahertsissä treenaamassa, olen syönyt terveellisemmin (lopettanut kaikki päihteiden kanssa pelleilyn) ja mulla on nyt todella hyvä olo ollut jo pitkän aikaa. Kiitos oikeesti kuuluu sulle. 🙂

    1. Voi kuinka ihana kuulla! Ihan herkistyin kun luin kommenttiasi. Juuri tuollaisten tarinoiden takia tämä blogin pitäminen on niin siistiä<3 Mahtavaa että sulla on hyvä olo, jatka samaan malliin! 🙂 Kiitos hirmuisesti, että tulit kommentoimaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *