Kotitreeniä

Nyt olisi vaihteeksi taas treenijuttuja niin kuin eilen lupailin. Tässä muutamia liikkeitä, joita voi kotona hyvin tehdä jos omistaa kahvakuulan ja käsipainot.

 1. Kahvakuula pään ympäri. Teen tätä yleensä alkuun lämmittelyksi. Muista vaihtaa suuntaa puolessa välissä.     Vartalo pysyy paikallaan, vaikka tuossa animaatiossa näyttääkin siltä että se liikkuisi.  2. Kahvakuula vartalon ympäri. Sama juttu kuin edellisessä, nostattaa myös hyvin sykettä jos tekee tarpeeksi isolla kuulalla. Kannattaa varoa, ettei kuula lipsahda kädestä vaihdon aikana. Mietin sitä aina itse kun heittelen sitä tuossa tv:n edessä.  3. Monipuolinen käsipainoliike. Teen näitä yleensä 4 x 8 tai 4 x 10.   4. Loppuun vielä pari ojentajaliikettä, joita teen yleensä 3 x 10 tai 4 x 8 hauissarjojen väleissä.   En osannut päättää kumpi olisi selkeämpi tapa esittää liikkeet, joten laitoin kumpiakin.  Mitä mieltä muuten olette tällaisista treenijutuista? Huomenna on vihdoin tulossa treenijuttua vatsalihaksista. En ole mikään ekspertti tällä alueella, joten suhtautukaa näihin sen mukaan.Nämä ovat vain liikkeitä joita itse tykkään tehdä, eivätkä vie kamalasti aikaa 🙂 

EDIT: tällainen kommentti tuli kahvakuulasta : Yksi korjaus: tossa kuulan heittelyssä kropan ympäri niin kädet kuuluisivat olla rennon suorina:) Koska sen on tarkoitettu lämmittävän koko kroppaa, kuuluu sitä kuulaa heiluttaa enemmänkin koko kropan voimalla eikä lähes ollenkaan käsien. Tämä on yleisin moka kahvakuulaliikkeissä, joita sitten aina oppilailta korjaillaan. Eli kädet rennosti suorina jolloin kuula liikkuu omalla painollaa, sitä ei kuulu ollenkaan nostaa käsillä.

Kommentit (16)
  1. Kiitos samoin! 🙂

  2. juuri tuota tarkoitin, että 3×10 jompaa kumpaa molemmille käsille:) kiitos! itse olen aloitteleva ”kotitreenaaja” ja siksi toistojen määrä olisi kiva tietää, jotta ppystyy sitten miettimään itselleen sopivia painoja. Hyvää syksyä ja treenausta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *