Köyhän miehen kotisali

 

Teen tällä hetkellä suurimman osan liikunnasta kotona. Opiskelijana ja asuntovelallisena minulla ei ole ollut yksinkertaisesti varaa 80 euron arvoiseen salikorttiin. En ole antanut kuitenkaan sen olla tekosyynä urheilemiselle. Monilla voi olla samanlainen tilanne, mutta ei hätää, kotona voi tehdä yllättävän paljon. Esittelen nyt omat kotijumppavehkeeni. Ylhäältä alas:0,5kg käsipainot,kahvakuula, 3 kg käsipainot, vatsalihasrulla, säädettävät käsipainot ja lisäpainoja, TRX-nauhat

Jos haluaa tehdä vain yhden hankinnan, suosittelen kahvakuulaa. Sain omani siskolta joululahjaksi, ja mukana tuli myös DVD. Tunnin kahvakuulatreeni on jo ihan mielettömän rankka, kun taukoja ei pidä ollenkaan. DVD:tä katsoessa saa hyvää lisäpotkua tekemiseen, vähän kuin olisi jollain ohjatulla tunnilla.
Kahvakuula on myös loistava väline nostattamaan sykettä, sitä voi heilutella jonkin aikaa ennen muun treenin aloittamista.

Jos meinaat ostaa käsipainot, suosittelen todella lämpimästi noita säädettäviä. 0,5 kg painoilla en tee oikeastaan mitään, ne on niin pienet. 3 kg painotkin sopii vaan joihinkin liikkeisiin, useimpiin ne ovat käyneet pieniksi. Säädettävät eivät jää ikinä pieneksi, vaan tehoa voi lisätä oman kehittymisen mukaan.

Vatsalihasrulla sopii vähän edistyneemmälle kuntoilijalle. Itse en jaksa vieläkään kovin montaa rullausta tehdä putkeen, mutta todella tehokas se on. Vatsalihaksia ja keskikehon muita lihaksia voi vahvistaa monella muullakin tavalla, joten rulla on ehkä jo vähän hifistelyä.

Jumppamatto on myös hyvä hankinta, sen päällä voi joogata, lankuttaa, tehdä vatsalihaksia, punnerruksia, lista on loputon. Omastani kummipoika on vähän haukannut palasia, mutta se ei menoa haittaa :D

TRX-nauhat ovat jo lyhyessä ajassa tulleet minulle erittäin rakkaiksi, niinkuin täällä jo kerroin. Tuosta videosta näkyykin mun lemppariliikkeet. Aloitin kesällä poikaystäväni kanssa tekemään 150 vatsaa päivässä (muutaman kerran toki jäi tekemättä :D ), mutta jossain vaiheessa tuntui ettei niistä ole enää mitään tehoa. Tein muutamat vatsarutistukset TRX-nauhoilla ja seuraavana päivänä pystyin tuskin nauramaan kipeiltä lihaksiltani. Kiinnitän nauhat alla olevaan leuanvetotankoon aina harjoitusten ajaksi.

Tanko on sinänsä todella näppärä, ettei sitä ruuvata mihinkään kiinni. En oikeastaan itsekään ymmärrä tätä logiikkaa, mutta jotenkin se siinä oviaukossa pysyy. Tämän ominaisuutensa ansiosta se onkin loistava vaihtoehto myös vuokra-asuntoon. Pääasiassa käytän tankoa leuanvetoon, mutta toimii se maassakin esimerkiksi dippien tekemiseen.

Näiden lisäksi on tietysti todella paljon omalla painolla tehtäviä liikkeitä, kuten erilaiset punnerrukset. Voin erilaisiin harjoituksiin palata toisessa postauksessa. Tässä kuitenkin tätä varustepuolta. Ja muistakaa, kekseliäisyydellä voi säästää paljon rahaa. Tässä seuraakin kuva-arvoitus:

 

Kuka arvaa mitä kehittelin viime viikolla? ;) ^^

Kommentit

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Tais olla intersportista! Mun mielestä niitä saa aika monesta urheiluliikkeestä, suosittelen :)

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Hei, Mun poikaystävä osti ne Stockmannilta, mun muistaakseni. Käytiin muutamassa paikassa katsomassa, ja aikalailla samanhintaisia oli jokapaikassa. Joku viikko sen jälkeen tosin siskoni oli löytänyt Stadiumista 30€:lla aivan samat nauhat! Joten kannattaa pitää silmät auki, ja etsiskellä tarjouksia. Jouluun on vielä hyvin aikaa ;) Ja tosi hyvä lahjaidea mun mielestä!

suppu (Ei varmistettu)

Heeeii ihanaa onks näistä TRX-nauhoista on siis jotkut "halpis"versiot? Kun ne aidot maksaa jopa 200e :O

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Joo! Joku 70 € korkeintaan! :) mä en edes tiennyt että ne oikeat on noin kalliit. :O noi mun on mun mielestä ihan samanlaiset kun salilla.

Pinja Inomaa (Ei varmistettu)

Kerran löyty myös Lidl kaupast :D Ostin (;

Bobby Jean (Ei varmistettu)

Vatsarullailu on minusta aivan loistavaa. Siinä kun pystyy sen vaikeustason säätelemään itse sillä, miten alas annat kropan mennä ja mistä pääset vielä ylös. Itse kosketan melkein lattiaa ja kolmisenkymmentä toistoa saan tehtyä (kertaa kaksi tai kolme, mitä tahdonkin) ja silloinkin periksi alkaa antaa kädet, kun olen yhdistänyt tuon hauistreenin päätteeksi. :D Olenkin ponderoinut, jos sen siirtäisi johonkin toiseen kohtaan, kun hauikset on siinä vaiheessa ihan rikki.. :')

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Toi on aivan totta, mutta vaikkei menisi noin alas, on se rankka liike. Tehokas tosin myös :) mutta jos joku vasta aloittelee vatsalihaksien treenaamista, ei tää ole ehkä se helpoin tapa aloittaa.

Anonymous (Ei varmistettu)

Itse teen "vatsarullaa" jumppapallolla. Helpompi aloittaa kuin tuolla ihan oikealla rullalla, mutta tuntuu kuitenkin tosi hyvin. -Anna-

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Täytyypä kokeilla joskus, jos osaan :D

Anna A (Ei varmistettu)
Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Ihan loistava! Täytyy kokeilla heti seuraavalla kerralla salilla ;)

msbottom (Ei varmistettu)

Mistä oot ton tangon hankkinu? Ollaan funtsittu tota niin pitkään, et ois aika näppärä! :)

Tahra (Ei varmistettu)

Vatsalihasrulla on jotakin minkä kuvittelisin vastaavan aika hyvin sellaisessa sijainnissa kuin helvetti oleskelua (mikäli sellainen paikka on olemassa). Itselleni riittää tässä vaiheessa elämää vielä ihan tavalliset vanhanaikaiset vatsalihasten suhteen. En mene vannomaan etten tuollaista hanki jos lisähaaste joskus tulee tarpeeseen mutta epäilenpä että rysähtäisin sinne lattianpintaan aika vauhdilla ja rulla rullailisi omia menojaan jonnekin toispuolelle huonetta. On tää lihaskorsetti vähän hakusessa :D

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Haha, juu on se aika raju liike. Mutta jokut tykkää :) itse oon siinä mielessä kummallinen että tykkään ihan peinteisistä vatsalihasliikkeistä tosi paljon. Kaikkein parasta on mun mielestä tehdä kuitenkin mahdollisimman monipuolisesti ja erilaisia liikkeitä. Sillä tavalla kehittyy parhaiten.

suppu (Ei varmistettu)

Mistä ootte hankkinu TRX-nauhat? Katoin ite netistä niitä mut kustantaa aikas paljon. Poikaystävälle ois kyl hyvä joululahja noi nauhat :)

Kommentoi