Köyhän miehen kotisali

 

Teen tällä hetkellä suurimman osan liikunnasta kotona. Opiskelijana ja asuntovelallisena minulla ei ole ollut yksinkertaisesti varaa 80 euron arvoiseen salikorttiin. En ole antanut kuitenkaan sen olla tekosyynä urheilemiselle. Monilla voi olla samanlainen tilanne, mutta ei hätää, kotona voi tehdä yllättävän paljon. Esittelen nyt omat kotijumppavehkeeni. 

Ylhäältä alas:0,5kg käsipainot,kahvakuula, 3 kg käsipainot, vatsalihasrulla, säädettävät käsipainot ja lisäpainoja, TRX-nauhat

Jos haluaa tehdä vain yhden hankinnan, suosittelen kahvakuulaa. Sain omani siskolta joululahjaksi, ja mukana tuli myös DVD. Tunnin kahvakuulatreeni on jo ihan mielettömän rankka, kun taukoja ei pidä ollenkaan. DVD:tä katsoessa saa hyvää lisäpotkua tekemiseen, vähän kuin olisi jollain ohjatulla tunnilla.
Kahvakuula on myös loistava väline nostattamaan sykettä, sitä voi heilutella jonkin aikaa ennen muun treenin aloittamista.

Jos meinaat ostaa käsipainot, suosittelen todella lämpimästi noita säädettäviä. 0,5 kg painoilla en tee oikeastaan mitään, ne on niin pienet. 3 kg painotkin sopii vaan joihinkin liikkeisiin, useimpiin ne ovat käyneet pieniksi. Säädettävät eivät jää ikinä pieneksi, vaan tehoa voi lisätä oman kehittymisen mukaan.

Vatsalihasrulla sopii vähän edistyneemmälle kuntoilijalle. Itse en jaksa vieläkään kovin montaa rullausta tehdä putkeen, mutta todella tehokas se on. Vatsalihaksia ja keskikehon muita lihaksia voi vahvistaa monella muullakin tavalla, joten rulla on ehkä jo vähän hifistelyä.

Jumppamatto on myös hyvä hankinta, sen päällä voi joogata, lankuttaa, tehdä vatsalihaksia, punnerruksia, lista on loputon. Omastani kummipoika on vähän haukannut palasia, mutta se ei menoa haittaa 😀

TRX-nauhat ovat jo lyhyessä ajassa tulleet minulle erittäin rakkaiksi, niinkuin täällä jo kerroin. Tuosta videosta näkyykin mun lemppariliikkeet. Aloitin kesällä poikaystäväni kanssa tekemään 150 vatsaa päivässä (muutaman kerran toki jäi tekemättä 😀 ), mutta jossain vaiheessa tuntui ettei niistä ole enää mitään tehoa. Tein muutamat vatsarutistukset TRX-nauhoilla ja seuraavana päivänä pystyin tuskin nauramaan kipeiltä lihaksiltani. Kiinnitän nauhat alla olevaan leuanvetotankoon aina harjoitusten ajaksi.

Tanko on sinänsä todella näppärä, ettei sitä ruuvata mihinkään kiinni. En oikeastaan itsekään ymmärrä tätä logiikkaa, mutta jotenkin se siinä oviaukossa pysyy. Tämän ominaisuutensa ansiosta se onkin loistava vaihtoehto myös vuokra-asuntoon. Pääasiassa käytän tankoa leuanvetoon, mutta toimii se maassakin esimerkiksi dippien tekemiseen.

Näiden lisäksi on tietysti todella paljon omalla painolla tehtäviä liikkeitä, kuten erilaiset punnerrukset. Voin erilaisiin harjoituksiin palata toisessa postauksessa. Tässä kuitenkin tätä varustepuolta. Ja muistakaa, kekseliäisyydellä voi säästää paljon rahaa. Tässä seuraakin kuva-arvoitus:

 

Kuka arvaa mitä kehittelin viime viikolla? 😉 ^^

Kommentit (15)
  1. Pinja Inomaa
    20.3.2013, 15:54

    Kerran löyty myös Lidl kaupast 😀 Ostin (;

  2. Ihan loistava! Täytyy kokeilla heti seuraavalla kerralla salilla 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *