Kuinka saada lasagnesta terveellisempi?

Rakastan lasagnea yli kaiken. Teen yleensä aina sen Knorrin valmispaketista, jossa tulee mukana mausteet jauhelihakastikkeeseen. Valkoista kastiketta en tee, vaan laitan päälle juustoraastetta, niin että siitä tulee rapsakka kuori lasagnen päälle. 

 

Tällaiset uuniruoat ovat sinänsä mukavan muuntelukelpoisia, että sekaan voi lisätä kasviksia ilman että maku kamalasti edes muuttuu. Alkuviikosta tein lasagnen, johon raastin ison kasan porkkanoita. Sekoitin porkkanaraasteen jauhelihakastikkeen joukkoon. Jokaisen kerroksen väliin laitoin myös tomaattisiivuja. Seuraavalla kerralla ajattelin laittaa pinaattia porkkanaraasteen kanssa. Uskon että sopii hyvin! Sillä tavalla saa helposti ujutettua mukaan niitä kasviksia, joita pitäisi puoli kiloa päivässä kuluttaa. Vielä kun tekee annoksen viereen salaatin, alkaa ruokaympyrä täyttyä hyvin. Ja käytännössähän lasagneen voi lisätä melkein mitä vain kasviksia, vain mielikuvitus on rajana. Ainakin kesäkurpitsa, munakoiso tai maissi varmasti kävisi siihen. Lasagne on vielä melko edullista ruokaa ja yhdestä satsista riittää monelle päivälle.

 

Mukavaa torstain jatkoa!

Kommentit

tiia (Ei varmistettu)

Me tehtiin mun mamman kanssa lasagnea niin että korvattiin lasagnelevyt munakoisolla ja kesäkurpitsalla. Sit laitettiin väliin vielä mozzarellaa ja muuten samoin kuin normi lasagne. Tuli muuten hyvää vaikka en nyt tiedä voiko toya enää lasagneksi kutsua. Kannattaa kokeilla :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kuulostaa hyvältä! Pitää ehdottomasti kokeilla ;)

ÄnTee (Ei varmistettu)

Meidän äiti laitto kans aina porkkanaraastetta lasagneen.. Sit ku olin jo muuttanu pois kotoa ja menin käymään, ni pikkusisaruksilta tuli joka kerta toive, et "voitko tehdä lasagnea, ku sä teet paljon parempaa, äiti laittaa aina sitä porkkanaa.." Ei kasvikset oikee maistunu tyypeille..;)

Elisa (Ei varmistettu)

Aijaa :D Mun mielestä se ei kauheasti maistu siellä.

MissEvilEve (Ei varmistettu)

Mä rakastan lasagnea yli kaiken, mutta teen aina itse. Vain hätätapauksessa tuota Knorrin valmista koska se ei ole puoliksikaan niin hyvää että duuna itse. Kun ostaa mitä tahansa lasagnelevyjä niin niiden takana on hyvät ohjeet, ne kaikki on todella hyviä. Syntisen hyviä. Hullun hyviä. Ja rasvaisia. AH IHANAA! :P~~

Mun mielestä lasagnen tärkein osa on JUUSTOKASTIKE. Ei valkokastike, se ei ole erityisen hyvää vaan juurikin JUUSTOINEN kastike. Ooh ja nam. Harmi että tuo on niin rasvaista ja kunnon kaloripommi.

Olen ajatellut että pitäisi kokeilla sitä kesäkurpitsalasagnea, se voisi olla hyvää. Eli pastalevyjen sijaan kesäkurpitsaa :)

Elisa (Ei varmistettu)

Joo voisi kokeilla tosiaan kesäkurpitsa- tai munakoisolasagnea! Mä tykkään vaan jostain syystä tosi paljon siitä Knorrin kastikkeesta :D Osaisinkohan tehdä sitä itse.

maria (Ei varmistettu)

http://monkeyfood.net/2010/11/15/eraanlainen-lasagne/
tää on ihan hullun hyvää ja terveellistä! tohon päälle voi raastaa juustoa jos voi maitotuotteita käyttää :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kuulostaa erikoiselta! Mutta ainakin ihmiset on kehuneet näköjään :D

Maria (Ei varmistettu)

Mulla oli aluksi todella paljon epäilyjä tota kohtaan, koska en tykkää kookoksen mausta yhtään. Poikaystäväni on todella ronkeli kaikkea erikoisempaa ruokaa kohtaan, mutta tää uppos ja sai paljon kehuja myös sieltä suunnalta! Kannattaa ehdottomasti joskus kokeilla, ei oo kalliit raaka-aineetkaan :)

Marja (Ei varmistettu)

Pieni vinkki, kun/jos alat lasagnea kesäkurpitsasta tai munakoisosta väsäämään: itketä ne hyvin ennen! En ole mikään kokki kolmonen, ja tämä seikka kerran jäi väliin kun kasvislasagnea tein... Melko vetistä lasagnea tuli! :-D

Elisa (Ei varmistettu)

Ouuu! Joo pitää muistaa! Hyvä kun muistutit :)

Piisku (Ei varmistettu)

Hmm, en oo varmaan ite koskaan käyttänyt knorrin valmislasagnea, eli en oo varma mitä paketti sisältää.. Mutta onko lasagnelevyt valkoisia vai täysjyvää? Täysjyväpasta on jo kuitenkin huomattavasti terveellisempää kuin se valkoinen pasta..

Kommentoi