Kuminauhatreeniä

Suhtauduin vähintäänkin skeptisesti tähän kuminauhaan, jonka poikaystäväni osti viime syksynä. Se on kuitenkin osoittautunut todella monipuoliseksi kuntoiluvälineeksi. Parasta tässä on mielestäni edullinen hinta. Näitä saa useimmista urheiluvälinekaupoista, esimerkiksi Stadiumista 20€ 

 

Youtube on pullollaan erilaisia treenivideoita, joista voi katsoa liikkeitä, tai keksiä itse uusia. Vain mielikuvitus on rajana. Kuvailin kuitenkin puhelimella muutamat perusjutut, mitkä voi helposti toteuttaa vaikka tällaisella ulkotreenipaikalla. Kuminauha ei paina juuri mitään, joten se on helppo ottaa mukaan.

 

Tämän treenin voi vetää esimerkiksi niin, että tekee jokaista liikettä tietyn aikaa kovalla temmolla ja vaihtaa suoraan seuraavaan. Tai tekemällä kutakin liikettä esimerkiksi 20 toistoa ja käymällä liikkeet 2-4 kertaa läpi. Alkulämmöksi sopii hölkkä tai pyöräily treenipaikalle.

 

1. Rintalihakset

 

Pujota kuminauha leuanvetotangon ympäri ja astu eteenpäin sellaiselle etäisyydelle, missä tunnet tarpeeksi vastusta. Aloita kädet sivuilla ja työnnä niitä samaan aikaan eteen. Tuo hitaasti takaisin sivulle. 

 

2. Hauis

 

Laita kuminauha mahdollisemman matalalta kiinni. Kotona tässä voi olla vaikka sohvapöydän jalka. Astu taas taakse niin kauas, että vastus on tuntuva. Tee hauiskääntöjä vuorokäsin, samalla tavalla kuin käsipainoilla. Voit vaihdella nopeutta ja tehdä vaikka puoli minuuttia todella nopeita kääntöjä ja sen jälkeen pitää pienen tauon. 

 

3. Selkä

 

Pujota kuminauha melko ylhäältä (leuanvetotankokin käy tähän). Aloita sellaisesta asennosta, että kätesi ovat suorina edessäsi. Vedä kuminauhaa kummallakin kädellä samaan aikaan taakse ja kohdista liike selkään. 

 

4. Ojentajat

 

Laita kuminauha jälleen mahdollisimman ylös. Astu lantion levyiseen haaraan ja aloita asennosta, jossa kätesi ovat ylhäällä, kyynärpäistä alaspäin. Paina kuminauhan kummatkin päät alas samaan aikaan. Pidä selkä mahdollisimman suorana, ja kyynärpäät kokoajan samassa asennossa kehon molemmin puolin. 

 

5. Olkapäät

 

Pujota kuminauha mahdollisimman alhaalta, tai astu sen päälle kummallakin jalalla jalat haarassa. Aloita kädet sivulla ja nosta niitä sivulle yhtä aikaa. 

 

Toinen liike olkapäille, tapahtuu tuomalla kädet sivujen sijasta suoraan eteen.

 

 

Kommentit (17)
  1. Alkaliparisto
    7.8.2013, 23:42

    Juotko sä muuten yhtään alkoholia? Mikä sun suhtautuminen siihen yleensäkin on? 🙂 Ihania postauksia sulla, vaikka joissakin vähän piilomainonta haiskahtaakin 🙂 Harmi että vaihdoit bloggerilta pois, ei pysty enää tilaamaan sun päivityksiä niin helposti.

    1. Olen kirjoittanut mietteitäni alkoholista täällä: http://startlivingyourbestlife.fitfashion.fi/2012/10/14/kuningas-alkoholi/ kesällä olen ollut hiukan hövelimpi alkoholin suhteen:) Tätä blogia pystyy edelleen seuraamaan bloggerin kautta 🙂

  2. Hei loistavaa! Mulla on kans tollanen kuminauha ja oon lähinnä kahta liikettä sillä osannut tehdä – harmi kun en oo aiemmin tajunnu ottaa sitä mukaan ulos! Huippu idea ja iso kiiiiiiitos Elisa tästä oli oikeesti hyötyä 🙂

    1. Jess! Hyvä! Nyt vaan ulkojumppailemaan 😉 Kiva kuulla että oli hyötyä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *