KUN UNELMISTA TULEE TOTTA

Olen täällä kertonut omista unelmistani aina todella avoimesti ja yrittänyt samalla inspiroida teitä sanomaan omia haaveitanne ääneen ja muutenkin miettimään niitä asioita, joita haluatte joskus tulevaisuudessanne tehdä. Lueskelinkin juuri vanhoja postauksiani, missä olen kertonut haaveilevani ulkomaillemuutosta. Viikonloppuna kävimme pitkän yöllisen keskustelun siitä, kuinka jälkikäteen kaikki tuntuu loksahtaneen niin helposti paikalleen. On kaiken tämän myllerryksen seassa vähän jo unohtunut, että juuri tämä elämä mitä nyt elämme, oli suurin unelma vielä vuosi sitten. Silloin tämä kuulosti täysin utopistiselta ja sellaiselta, ettei sitä oikein edes osannut kuvitella toteutuvan. Liian isolta. 

Jos päättää sanoa ääneen haluavansa muuttaa ulkomaille kumppaninsa kanssa silloin, kun kummallakin on vielä koulut kesken, eikä mitään aavistusta siitä miten voisi tulla taloudellisesti toimeen ulkomailla asuessa, voi kohdata hiukan kummastelevia katseita. Voi myös joutua vastailemaan kysymyksiin, joihin ei tiedä vastauksia. ”Miten te aiotte elättää itsenne?” ”Mistä te saatte asunnon niin lyhyeksi aikaa?””Mitä te teette Helsingin asunnollenne?” En tiedä, mutta luotan siihen, että kaikki järjestyy. Näin tuumin ja uskoin siihen loppuun asti. 

Loppujen lopuksi kaikki oli niin monien sattumien summa, että olemme nyt tässä pisteessä, että tuntuu vähän hullulta ajatella niiden edes olevan oikeasti sattumia. Olin jostain syystä valinnut tuon alla olevan kuvan aarrekarttaani vuosi sitten ja nyt tajusin, että asun alle kilometrin päässä kyseiseltä paikalta. Melko hullua, miten monen asian täytyi käydä juuri niin kuin kävi, että olemme nyt täällä. Silti jälkikäteen on ollut sellainen olo, että tottakai nämä asiat järjestyivät juuri näin. 

Kuitenkin nyt kun huomaa saavuttaneensa sen parhaimman jutun, mistä vuosi sitten haaveili, täytyy miettiä uusi unelma. Jotkut puhuvat mielummin tavoitteista kuin unelmista, mutta itse pidän unelmoinnista terminä. Se tuntuu jotenkin mukavemmalta asialta kuin tavoite. Jokin asia, mitä voi iltaisin fiilistellä ennen nukkumaanmenoa ja nukahtaa hymy huulilla. Tänään olenkin viettänyt aikaa muistilistani kanssa kirjoitellen asioita, mitä tulevalta vuodelta toivon ja mikä asia niitä toiveita yhdistää. 

Omien unelmien esiinkaivaminen voi ajoittain olla vaikeaa, mutta olen aiemminkin kertonut näiden kysymysten olevan hyviä miettiessä niitä:

Mitä tekisit,

 • Jos ei olisi minkäänlaista epäonnistumisen riskiä?
 • Jos olisit kymmenen kertaa älykkäämpi kuin kaikki muut?
 • Jos tililläsi oli sata miljoonaa? Mikä saisi sinut innokkaimmin nousemaan uuteen päivään?

Voi kirjoittaa myös ylös seuraavat asiat:

 • yksi paikka, jossa haluat käydä
 • yksi asia, jonka haluat tehdä ennen kuolemaasi (elämäsi kohokohta)
 • yksi asia, jonka haluaisit tehdä joka päivä
 • yksi asia, jonka haluaisit tehdä joka viikko
 • yksi asia, jonka olet aina halunnut oppia

Omaa listaani mietin vielä, mutta ainakin asia minkä olen aina halunnut oppia, on espanjan kieli. Toivottavasti tulevana vuonna  saan sen ruksittua listaltani. Minkälaisia unelmia (tai tavoitteita) teillä on tällä hetkellä? 

Kommentit (16)
 1. Oi tää oli ihan mielettömän kiva postaus ja luin läpi kaikki kommentit, jotka oli kans niin inspiroivia ja voimaannuttavia! Ihana blogi sulla, oonkin täällä välillä aina vieraillut, mut nyt lisäsin Bloglovinissakin, et ei jää juttuja välistä! 😀 ihanaa marraskuuta teille Nykiin 🙂 xx

 2. Aivan upea hame!!!! Ja muutenkin tyyli.

  1. Kiitos Late! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *