Kvinoakakkuja ja tahinia

DSC_1013.jpg

Innostuin New Yorkissa riisikakuista ja aloin syömään niitä aamiaiseksi. Nyt Suomeen palattua ei ruisleipä ole enää tehnyt paluuta kunnolla aamiaispöytääni. Riisikakkujen lisäksi lähes jokapäiväisessä ruokavaliossa on ollut kvinoa. Voitte vain arvata kuinka paljon innostuin, kun näin että nyt on tullut myös KVINOAKAKKUJA! 

Päälliset vaihtelevat päivästä toiseen, riippuen sitä mitä kaapista löytyy. Periaatteessa vain mielikuvitus on rajana. Tällä kertaa laitoin päälle vain tahinia ja löysäksi keitetyn munan. Tahini on muuten jännä juttu, sillä olen ihastunut siihen vasta aikuisiällä. Muistan kuinka äitini ja siskoni joivat aina tahinipirtelöitä silloin kun olin lapsi, eikä se maistunut minusta yhtään hyvältä. Sen jälkeen meni monta vuotta, ennen kuin uskaltauduin maistamaan sitä uudelleen. 

Nyt olen kuitenkin ihan tahini-fani ja varsinkin esimerkiksi leivän päällä se toimii todella hyvin. Tahini on käytännössä seesamitahnaa ja on  koostumukseltaan vähän kuin maapähkinävoita. Olen pähkinöille allerginen, joten senkin takia olen ihan hullaantunut tähän maapähkinävoin haastajaan. 

DSC_0997.jpg

DSC_1003.jpg

DSC_1005.jpg

DSC_1006.jpg

DSC_1008.jpg

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Kommentit (4)
  1. Moikka,

    Löysitkö kvinoariisikakkuja ihan normi kaupasta?

  2. Nam! Näitä täytyy kokeilla 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *