KYSYMYKSIIN VASTAUKSIA

Tein jonkin aikaa sitten kysymyspostauksen ja nyt olisi luvassa vastauksia niihin. Jaottelin tämän muutamaan osaan, ettei tästä tule mitään romaania. Ensimmäisellä kerralla opiskeluun, blogiin ja uraan liittyvät kysymykset.

Minkälainen olisi unelmaduunisi?

Jokin sellainen, mikä haastaa aina uudelleen ja vaatii kehittymään. Sellainen missä saisin olla luova ja jokainen päivä olisi erilainen. Tietysti haluan myös, että liittyy jotenkin vaatteisiin ja muotiin, koska sitä alaa opiskelen. Joskus tulevaisuudessa haluan tehdä töitä itselleni omassa firmassa. Sen aika ei ole kuitenkaan ihan vielä. 

millaisia tavoitteita sinulla on unelmiesi suhteen?

Lähitulevaisuuden tavoitteisiin kuuluu koulusta valmistuminen. Olen alkanut myös miettiä jatkokoulutusmahdollisuuksia. Pidän varmaan ainakin vuoden taukoa opinnoista, mutta sen jälkeen saatan hakea vielä taiteen maisterikoulutukseen Aalto-yliopistoon.

milloin ja mikä oli ensimmäinen merkittävä saavutus tai tapahtuma blogisi menestyksen suhteen?

Voi apua, en osaa sanoa. Silloin kun aloitin, hyvnvointiblogit olivat todella pieni joukko. Sen takia varmaan sainkin heti paljon lukijoita. 

Missä olet töissä? Viihdytkö työssäsi?

Tällä hetkellä kirjoitan pääsääntöisesti tätä blogia ja teen Cosmolle töitä. Olen myös satunnaisesti lentokentällä töissä ja viihdyn todella hyvin kaikkia näitä töitä tehden. 

Oletko siis vielä koulussa?

Olen koulussa. Opiskelen Metropolian kulttuuripuolella vaatetusalaa. Minulla on kolmas vuosi menossa, eli näillä näkymin valmistun ensi keväänä. 

Jos käyt koulua ja teet töitä samalla, miten se onnistuu? Onko se rankkaa? Onko sinulla silti vapaa-aikaa?

Ennen tein viikonloput töitä ja viikolla opiskelin. Se toimi minulla parhaiten. Silloin sain arkipäivien illat itselleni ja voin nähdä ystäviäni ja rentoutua. Viikonloppuisin taas tein pitkiä päiviä, mutta se ei haitannut sillä pidin kovasti työstäni lentokentällä. En kokenut, että se olisi ollut kovinkaan rankkaa. Joskus tietysti tuli sellaisia hetkiä, kun halusin vain yhden päivän ettei olisi mitään sovittuna. Nykyään tämä blogikin on minulle työ, niin on vaikeampi tehdä eroa työskentelyn ja vapaa-ajan välillä.  
                                                                                    

kuinka paljon teet töitä ja opiskelet normaalisti? Esim. ”viikkoaikataulu” ois havainnollistava-Mistä sait idean perustaa blogin?

Opiskelun työmäärät vaihtelevat todella paljon. Meidän koulutusohjelmassa ei ole kauhean paljon tenttejä (ehkä 2-3 vuodessa), mutta kursseihin liittyy usein isotöisiä projekteja, kuten malliston suunnittelu tai portfolion kokoaminen jostain aiheesta. Silloin kun jokin tällainen dead-line on edessä, saattaa opiskelu haukata  todella ison osan aikataulusta. Muulloin siihen menee muutama päivä viikosta. Työkysymykseen vastaus ylempänä. 

Blogiin sain idean ollessani kipeänä kotona ja selaillessani urheilublogeja. Mietin, kuinka paljon saan itse motivaatiota ja energiaa niistä, joten halusin kokeilla kirjoittamista myös itse. 

Minkälaisia tehtäviä työhösi kuuluu muotilehdessä? Onko sinulla ollut aina varmaa se mille alalle lähdet? Mitä kouluja olet käynyt aikaisemmin? 

En ole enää muotilehdessä töissä, mutta tein työharjoitteluni Ellessä. Tein esimerkiksi muotivinkkejä heidän nettisivuilleen ja kokosin palstoja lehteen. Siihen kuului paljon catwalk kuvien selaamista ja eri pressitoimistoissa juoksua kuvauksia varten. Normaalisti kuvaukset olivat tuotekuvauksia, mutta avustin myös editorialeissa ja välillä päivät venyivät todella pitkiksi. Pidin työstä kuitenkin todella paljon ja olin todella tyytyväinen että hain juuri lehteen töihin. 

On tämä ala aika pitkään ollut minulla mielessä, mutta en oikein tiennyt mitä kautta sitä lähtisin opiskelemaan. Olen kuitenkin ollut todella tyytyväinen valitessani hiukan luovemman koulutusohjelman, kuin esimerkiksi kauppiksen. Tämä tuntuu sopivan minulle parhaiten. Ennen tätä koulua kävin lukion. 

Kommentit (7)
  1. Heippa, haluaisitko valaista hieman tarkemmin millaista työtä teit lentokentällä ja miten pääsit sinne? Olisin itsekin kiinnostunut siellä työskentelystä:)

  2. Thank youu! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *