KYSYMYSPOSTAUKSEN VASTAUKSET

Mukavaa, että teiltä tuli niin paljon kysymyksiä. Ajattelin jakaa nämä pariin osaan, jottei tästä tule ihan kilometrin pituista.Tässä nyt ensimmäisiin kysymyksiin vastauksia.
 
Pituus? 163 cm. On hassua, miten moni blogin lukija on luullut minua paljon pidemmäksi. Minulla on teille kaikille lyhyille kanssasisarille vinkki: ottakaa kuvat vähän alempaa, niin koivet näyttää paljon pidemmiltä 😀 Minulla on myös tapana pitää aina korkokenkiä, joten niistä tulee myös hyvin lisäsenttejä. Olen silti aina viihtynyt tämän pituisena, eikä minua oikeastaan haittaisi olla lyhyempikään. 

Kuinka paljon treenaat viikossa, miten? Riippuu viikosta aikalailla, mutta 2-3 kertaa pyrin tekemään jonkinlaisen lihaskuntosetin. Sen lisäksi meillä on kavereiden kanssa vakiviuoro sulkiksesta, jossa tulee juostua kerran viikossa. Kun ulkona alkaa olla paremmat ilmat liikkumiseen, tulee treenikertoja varmaan enemmänkin viikkoon!

Millanen sun ruokavalio on, mitä syöt yleensä päivän aikana? Mulla ei ole mitään erityistä ruokavaliota, mutta aamu alkaa aina kahdella ruisleivällä, jossa on voita juustoa ja munaa. Päivällisellä ja illallisella syön yleensä kanaa/lihaa/kalaa ja kasviksia. Jos olen treenannut, pyrin syömään myös esimerkiksi riisiä. Näiden lisäksi syön välipaloja, kuten hedelmiä, jogurttia, kefiriä tai hapankorppuja. 

Oletko aina omistanut noin ihanan posiviisen luonteen? En tosiaan 😀 Olin nuorempana melko synkkä ajoittain. Mielipiteeni olivat hirmu mustavalkoisia ja kärkkäitä. Tuntui että aina riitti jotain pauhattavaa ja olen kiitollinen että tietynlainen kiistanhalu on karissut minusta iän myötä. Minulle on jäänyt jostain mieleen lause ”kritiikki ilman parannusehdotuksia on vain kiukuttelua.” Joten silloin kun jokin harmituksen aihe ilmaantuu, kannattaa ennemminkin keskittyä tämän ratkaisemiseen, kuin siitä valittamiseen. Vaikka tämä tuntuu nyt ihan itsestäänselvältä asialta, moni ei kuitenkaan aikuisenakaan käyttäydy näin. (Alla kuva minusta tuittupäisenä 17-vuotiaana)

 
Mihin asioihin miehessä kiinnität huomion? Ensimmäiseksi kiinnittän huomion persoonalliseen ulkonäköön. Koska vaatteet ovat itselleni tärkeä juttu, on mun mielestä kiva että miehellä on tyylitajua. Pelkkä ulkonäkö ei kuitenkaan kovinkaan kauaa jaksa pitää omaa mielenkiintoani yllä. Miehen viehättävimmät ominaisuudet ovat mielestäni älykkyys, keskustelutaidot, kyky ottaa muita huomioon ja huumorintaju. 

Lempi treenivaatteet/merkit? En ole kovin merkkiuskollinen, vaan pidän Pumasta, Nikesta, Reebokista ja toisaalta myös Ginan ja H&M:n sporttipuolista. Myös Stadiumilla on usein kivoja juttuja ja niissä on hyvä hintalaatusuhde. 
 

Mitkä ovat mielestäsi tärkeimpiä ruoka-aineita toimivaan keittiöön? Esim. mitä ruokia ostat useimmiten ja käytät eniten? Kaapista pitää aina löytyä voita, juustoa, ruisleipää, hapankorppua, kahvia, maitoa ja munia. Sen lisäksi yleensä tulee ostettua kanaa/jauhelihaa, kurkkua, miniluumutomaatteja, banaania, turkkilaista jogurttia, porkkanoita ja bataattia. 

Sama kysymys koskien vaatekaappia, mitkä ovat luottotuotteesi? Ensin meinasin sanoa, ettei minulla ole mitään luottotuotteita, mutta kyllä ainakin vahakankaiset pillihousut, bändipaidat, pörrötakit, nahkatakki ja erilaiset hatut taitavat olla. Meillä on kaveripiirissämme kaikilla todella erilaiset ja omintakeiset tyylit. Olemmekin puhuneet, kuinka hauskaa olisi pitää ”naamiaiset”, jossa kaikki pukeutuisivat toisikseen. Kuulemma minuksi pukeutuessa pitäisi olla nahkaa, tekoturkista, tummat silmämeikit ja joku hattu. 😀

Miten suhtaudut henkilökohtaisten haaveiden toteuttamisen (esim. ulkomailla työskentely) ja parisuhteen yhdistämiseen? Miten molemmat saadaan toimimaan? Siitä on tosi paljon apua, jos kummankin unelmat ovat suht samanlaisia. Minulla on sinänsä helppo tilanne, kun haluamme kumpikin maailmalle. Jos kuitenkin vain toinen haluaa lähteä, on kaukosuhde haastavaa mutta mahdollista. Nykyään lentäminenkin on niin halpaa, että voi vierailla toisen luona ja teknologia mahdollistaa aika monenlaisetn kanssakäymisen pidemmänkin matkan päähän. Monet asiat ovat vain järjestelykysymyksiä. Me olemme opiskelleet koko ajan eri kaupungeissa ja asuneet välillä eri maissakin. Toisen unelmien eteen ei kannata mielestäni asettua poikkiteloin, eikä toisaalta luopua omista vain parisuhteen takia. Kyllä asiat aina järjestyvät, eikä silloin toiselle tarvitse katkeroitua myöhemmin. 

Luet selkeästi paljon. Ostatko kirjoja vai lainaatko kirjastosta? Sekä että. Mielestäni on kiva kartuttaa kirjahyllyä, mutta kirjasto on yksiä hienoimpia keksintöjä. Pienestä pitäen olen rakastanut sitä fiilistä, kun on tulossa kotiin kirjastosta kassi täynnä uusia kirjoja, eikä malta odottaa että pääsee aloittamaan ensimmäisen. 

Mitkä ovat suosikkielokuviasi? Niitä on monia, esimerkiksi Notebook, The Intouchables, Lords of Dogtown, Holiday.
 

Ootko käynyt lukion? Jos olet niin: mitä kirjoitit ylppäreissä ja mitä arvosanoja sait? Olen käynyt lukion. Joudun myöntämään että en muista edes mitä aineita kirjoitin. Pohdiskelimme tätä juuri isäni kanssa ja totesin, että kirjoitin muistaakseni jotain ”missä pärjäsi yleistiedolla”. Tämä kertoo vähän siitä, että en pitänyt ylioppilaskirjoituksia mitenkään kovin vakavana asiana. Veikkaan että todistus oli jotain kasin pintaan. Äidinkielestä kirjoitin E:n ja muista M:ää ja C:tä. En kokenut, että ylioppilaskirjoitusten arvosanoilla olisi kamalasti väliä, kun suunnittelin hakevani kauppakorkeakouluun. En suosittele kuitenkaan tällaista lähestymistapaa muille, koska suunnitelmat voivat aina muuttua (niinkuin minullakin muuttui). Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka se koitos saattaa tuntua nyt elämäsi tärkeimmältä asialta, ei siitä kannata ottaa liikaa paineita. 
 
Mitä aineita luit lukioss(jos kävit)? Nyt täytyy taas valitettavasti sanoa, että en muista. Psykologiaa ja Filosofiaa kävin kaikki kurssit, mutta sen enempää ei tule mieleen. Myös äidinkielestä taisin ottaa kaikki, mitä tarjoilla oli. 

Peruskoulun päättötodistuksen keskiarvo? Vähän yli yhdeksän oli muistaakseni keskiarvo. 

Mitkä 3 kieltä haluaisit oppia? ranska, espanja ja sujuva ruotsi.
 
Ootko parisuhteessa? Olen parisuhteessa 🙂
 

Miksi asut kämppiksen kanssa etkä poikaystäväsi? Asuin viime keväänä kämppiksen kanssa, kun poikaystäväni oli ulkomailla. Nyt asun taas poikaystäväni kanssa. 
 

Kuinka tärkeää oma aika on parisuhteessa? Se riippuu parisuhteesta. Jotkut ovat sellaisia, että eivät kaipaa ollenkaan omaa aikaa. Itselleni se on taas todella tärkeää. Myös omien kavereiden kanssa vietetty aika on tärkeää. On todella kurjaa jos kaverit unohtuvat samalla sekunnilla kun se oma kullanmuru löytyy.
 
Voisitko päästää poikaystävääsi 3 viikon reissulle thaimaaseen kaverinsa kanssa? Toki voisin. 
 
Miten pärjäisit sen ajan? Pärjäisin varmasti ihan hyvin. Poikaystäväni asui tosiaan viisi kuukautta ulkomailla viime vuonna ja pärjäsin senkin ajan ihan mainiosti. Tämä liittyy mielestäni paljon tuohon aiempaan kohtaan ”kuinka tärkeää oma aika on parisuhteessa”. Jos koko elämä pyörii toisen ympärillä ja kaikki muut ystävät ovat unohtuneet rakkauden huumassa, voi olla vaikeaa erottautua toisesta näinkin pitkäksi aikaa, kun tuntuu ettei omassa elämässä ole enää mitään muuta jäljellä. Tämänkin takia omalla kohdallani on tärkeää pitää niistä omista harrastuksista, ystävistä ja omasta ajasta kiinni. 

 
Miten hoidat sun kasvojen ihoa?  Pesen sen illalla Lumenen jollain kasvojenpuhdistusaineella. Sen lisäksi rasvaan aamuin illoin ja kuorin noin kerran viikossa. 
 

Koska valmistut koulusta, mikä ammattinimikkeesi sitten on? Valmistun (toivon mukaan) tänä keväänä ja minusta tulee Vestonomi. Vestonomit ovat siis vaatetusalan asiantuntijoita. Alla vähän vielä selvemmin, mitä koulutusohjelma sisältää ja minkälaisissa työtehtävissä vestonomit voivat toimia. 

”Vaatetusalan ammattikorkeakoulutuksessa hankittu asiantuntijuus perustuu työelämässä tarvittavaan vaatetusalan prosessien kokonaishallintaan, joka omaksutaan monipuolisen työelämäyhteistyön ja oppimistehtävien kautta.

Opinnot sisältävät vaatetusalan liiketoiminnan keskeiset periaatteet, vaatetus- ja valikoimasuunnittelun, kaavoituksen, tuotekehityksen sekä laadun ja tuotannonhallinnan osa-alueet. Vestonomilla on syvällinen vaatetusalan materiaalituntemus ja valmiudet ennakoida tulevia trendejä. Hän osaa vaatteiden kansainväliseen tuotantoprosessiin liittyvää valmistuttamista ohjeistamalla ja mitoittamalla tuotteita. Tiimityöosaajana vestonomi kykenee ilmaisemaan itseään niin visuaalisesti kuin verbaalisestikin kansainvälisen työyhteisön kulttuurilliset erot huomioiden. Hän ymmärtää myös alaan liittyvän eettisen ja ekologisen vastuun, sekä palvelukonseptin merkityksen työssä.

Vestonomin toimintaympäristöjä ovat pääosin vaatekaupan kansainväliset hankintatiimit, vaateteollisuus, imago-, työ ja laitosvaateyritykset sekä vaatetusalan maahantuontiyritykset. Vaatetusalalla vestonomin tehtävänimike voi olla esimerkiksi mallimestari, mitoittaja, kaavakoordinaattori, vaatetussuunnittelija, valikoimasuunnittelija, ostaja, maahantuoja, myyntiedustaja tai markkinointiassistentti. Usein ura aloitetaan assistentin tehtävissä jollakin edellä mainitulla tehtäväalueella.” Lähde

Mitä opiskelet ja miten päädyit opsikelemaan kyseistä alaa? Tuossa ylhäällä vastasinkin siihen, mitä opiskelen. Olen aina rakastanut vaatteita ja luovia aloja. Kuitenkin lähes koko kaveripiirini on korkeakouluissa tai yliopistoissa, enkä jotenkin nähnyt itsellenikään mitään muuta vaihtoehtoa. Siskopuoleni kuitenkin kävi Vestonomi-koulutksen ja innostuin siitä todella paljon. Kuvittelin kuitenkin, että minun on turha edes hakea sinne, koska en osaa ommella. Pari vuotta mietin asiaa ja lopulta päätin, ettei hakemisesta mitään haittaakaan ole. Onnekseni pääsin heti sisään ja ymmärsin, ettei ompelutaidottomuudesta ollut juurikaan haittaa. 

Unelmaduuni? Haluan joskus tulevaisuudessa omistaa oman yrityksen ja olla niin sanotusti oma pomoni. Se voi olla agentuuri- tai maahantuontiyritys tai jotain ihan muuta. Haluan kuitenkin ensin hankkia työkokemusta alalta mahdollisimman laajasti. Tällä hetkellä eniten kiinnostaa muodin PR, jonka takia onkin tarkoitus suunnata syksyllä New Yorkiin kartuttamaan työkokemusta sen parista. 

Kuinka usein herkuttelet, millä? Jos tarkoitat karkkia ja muita ”epäterveellisiä herkkuja”, herkuttelen melko harvoin. Esimerkiksi leffassa pitää olla irtokarkkeja ja juhlissa syön hyvällä omalla tunnolla kakkua, leivoksia ja muita herkkuja. Harvoin tulee kuitenkaan arkena ostettua kotiin herkkuja. En ole kamalasti makean perään. Herkuttelen mielummin esimerkiksi viinirypäleillä, granaattiomenalla tai turkkilaisella jogurtilla, missä on hunajaa. Terveellisiä herkkuja voi kehitellä itsekin, niinkuin esimerkiksi tämä ”mustikkapiirakka”.
 
Lempi herkku? Tuossa ylempänä tulikin nuo terveelliset herkut. Jäätelö on varmaankin suosikki epäterveellisistä herkuista. Esimerkiksi Ben & Jerry’s cookie dough maistuu erityisen hyvin!

 
Mitä juomaa yleensä tilaat ravintolassa? Moscow mule, GT tai viini (yleensä punkku).

Kuinka usein juot alkoholia ja kuinka paljon, mitä alkoholia? Riippuu todella paljon. Kesällä tulee istuttua terasseilla, juotua viiniä grillibileissä ja piknikeillä. Talvella saattaa mennä montakin viikkoa, etten juo mitään. Juon yleensä punaviiniä, drinkkejä tai Coronaa/Solia. 

Oletko koskaan polttanut tupakkaa? Olen valitettavasti. 

Koska aloitit bloggaamisen, miksi? 2012 syksyllä aloitin, oikeastaan hetken mielijohteesta. Olin lukenut esimerkiksi Steffin blogia ja innostunut treenaamaan ja syömään terveellisesti. Mietin, että olisi kivaa jos voisin itsekin innostaa muita liikkumaan. 

Lempi tv-sarja? How I Met Your Mother, Frendit, Sinkkuelämää ja Moderni Perhe (en osannut päättää yhtä) 😀

Kuinka usein ostat uusia vaatteita? Todella harvoin. Pyrin välttämään kaupoissa kiertelyä, ettei tule ostettua muuten kuin tarpeeseen. Lähinnä ulkomailta tulee ostettua uusia vaatteita. Yritän myös olla hairahtumatta trendeihin, koska trendivaatteiden käyttöikä on huomattavasti lyhyempi, kuin sellaisten joista pidän vaikka ne eivät olekaan muotia. 

Onko sinulla ajokorttia? On ajokortti, mutta en ole ajanut kuuteen vuoteen, ellei lasketa pientä puolen tunnin pätkää Nevadassa motarilla viime keväänä. 

Käytkö missään bloggaajatapahtumissa? Käyn aina silloin tällöin, kun on joku mielenkiintoinen tapahtuma. 

Kommentit (7)
  1. Moi Elisa! Oli hauska lukea, että suunnittelet myös suuntaavasi syksyllä New Yorkiin! Mä nimittäin menen sinne myös. Teen muotimarkkinoinnin maisterin opinnot ja toivon myös tekeväni ainakin yhden harjoitteluni muodin PR:än parissa ;)! Olisi kiva törmätä siellä :)!

    http://addmorecolour.blogspot.de/

    1. Eikä! Ihan mahtavaa! Missä koulussa teet maisterin? Ehdottomasti törmätään siellä!! 🙂

    2. Joo, aika samanlaiset pläänit meillä :D! Teen LIM collegessa. Se on suht pieni koulu Manhattanilla, jossa ne tarjoavat vain fashion-business -alan ohjelmia. Tiedätköä jo tarkemmin, koska suuntaat sinne? Huhhuh, jännittäviä aikoja!! hahah

    3. Okei, siistiä! En tiedä vielä ollenkaan. Ikinä ei tiedä, mitä tässä muutamassa kuukaudessa ehtii tapahtua! Tarkoituksena ois varmaan kuitenkin mennä syyskuun alusta. Mites sulla? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *