Kysymyspostauksen viimeinen osa

 

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille! Tässä viimeinen osa kysymyspostauksesta. 
mitä suosittelisit mulle jos haluisim rasvaa pienemmäks lihaksia kadottamatta. tuolla piilossa on siis ihan hyvät lihakset.tällä hetkellä käyn salilla ja jumpissa ja spinningissä n.4krt.viikossa.:)

 • Suosittelisin jatkamaan samaan malliin, mutta kiinnittämään myös ruokavalioon huomiota. Jätä vaikka vaaleat leivät ja pastat pois ja lisää kasviksien määrää. Korvaa muutaman kerran viikossa liha kanalla ja juo paljon vettä! 🙂

Voitko tehdä saman tyylisin postauksen kun kesäksi kädet kuntoon treeniohjelman jalkatreenin merkeissä? vai onko semmoinen jo täällä olemassa? 🙂 ps. ihana blogi!!

 • Teen yleensä jalkatreenin salilla, joten minulla ei ole kovin hyviä vinkkejä niiden treenaamiseen kotona. Voin kyllä yrittää väsätä sellaisenkin tässä. Tässä on pyllyaiheista kotitreeniä, mistä toki on hiukan apua jaloillekin. Ps. Kiitos!! 🙂

onko mielestäsi realistista (koittaa) pudottaa 15kg 5 kuukaudessa, jos painaa 70kg ja on 165cm pitkä?

 • Onhan se ihan mahdollista. Mutta, niinkuin aiemmassa kysymyspostauksessa kerroin, en haluaisi kehottaa vain siihen painon pudotukseen. Kannattaa mielummin tarkkailla peiliä, ja vaikka sitä mittanauhaa 🙂

Oon nuori nainen ja mun kroppa on muuten ok mutta pömppö vatsa vaivaa mua. Varsinkin ruokailun jälkeen. Kuinka saisin sen pois kesäks?painan 50kg

 

 • Turvotukseen voi olla tietty monia syitä ja usein lääkäritkään eivät välttämättä löydä turvotuksen aiheuttajaa. Minulle kuitenkin on auttanut, että olen jättänyt ruokavaliostani nopeat hiilihydraatit, kuten vaalean pastan ja leivän. Ehdotan myös lisäämään jokaiselle aterialle jotain proteiinipitoista. Nämä ovat ainakin auttaneet minua. 

Sulla on niin ihanat hiukset. oletko oikeasti blondi vai värjäätkö? itse vai kampaajalla?-Anna

 • Kiitoksia. Olen oikeasti sellainen hiirenharmaa, värjään itse hiukset jollain tuhkanvaaleilla kotiväreillä.

Annoskoot? jokaisessa blogissa kun kerrotaan aina että mitä syödään, mutta ei paljasteta kovinkaan paljoa sitä määrää.

 • En käytä keittiövaakaa, joten en osaa tarkalleen arvioida kokoja. Julkaisen kuitenkin melko paljon kuvia annoksistani, joista varmaan saa jonkinlaista osviittaa. Tunnisteella ”resepti” tai ”ruokavalio”, löytyy erilaisia ruoka-aiheisia postauksia, joissa on myös kuvat mukana. 

Hei, käytätkö proteenipatukoita tai – juomia? Jos niin minkä merkkisiä?

 • Syön vain yhdenlaisia proteiinipatukoita, koska olen hiukan kranttu niiden suhteen. Tuollaisia Fastin minttusuklaa-patukoita. Juomista tykkään siitä Valion profeel- suklaajuomasta. Niiden terveellisyydestä en tosin osaa sanoa, mutta auttavat hyvin jos ruokatauko meinaa venyä liian pitkäksi. 

Ensiksi, kiitos blogistasi, se miltei hämmensi ensimmäisellä lukukerralla: järjettömän kaunis ja hyvä kuntoinen ihminen ja Niin Positiivinen tsemppi. Mietin, että oletko aina ollut perusluonteeltasi valoisa?Ja kysymys viittaa vähän tuohon jo kysellyn kotijumppa-jutun suuntaan. Mielestäni salilla paljon treenaavien elämä on hyvin omistautunutta itselle (siis neutraali asia, oma valinta) ajankäytöltään. Itse olen tehnyt erivalintoja, eli teen töitä joissa ei kiireisinä aikoina yksinkertaisesti pääse noudattamaan säännöllistä ateriarytmiä asiakkailta, omistan koiran ja elän yksin, joten liikuntani on koiran ehdoilla lenkkeilyä parit tunnit päivässä, eikä työpäivän päälle enää voi mennä salille tms. Ja osittain luovuus-postaukseesi viitaten, elin vuosia sellaista hallitsematonta elämää, ruokailu ajat venyi, oli vähäisiä tai övereitä, liikuin miten sattui, olin paljon töissä ja nukuin miten sattuu jne. kunnes joku hetki takaperin aloin miettimään, että haluanko jatkaa näin. Periaatteessa kaikki oli hyvin, painoindeksini on 19 (on ollut enemmän ja vähemmän), hyötyliikuin ja elämässä oli alamäkiä, että ylämäkiä, jotka sysäsivät aina liikkeeseen. Koin elämän kuitenkin raskaaksi ja päätin yrittää rutiineita ja rytmejä, hammasta purren olen kaikin keinoin yrittänyt pitää ateriarytmistä kiinni, olla syömättä mitään herkkuja (super vaikeaa alalla, jossa päivät niiden herkkujen kanssa työskentelee, mutta pitänyt on)ja lenkkeillä ne lenkit koiran kanssa, mutta oikeastaan näin jonkun ajan kokemuksella arki on tasaista ja päivän onnellisin hetki on aamun kofeiinipiikki, ei enää ne sokerin aikaan saamat voiman puuskat. Uskoakseni mun normaali kroppa ei tästä elintapojen parannuksesta timmiiny itsestään ja minkään ”pitkän iän” vuoksi en ala ilottomasti elämään. Eli, mietin kokoajan, että palatakko entiseen kuluttavampaan elämään ylä- ja alamäkineen, vai voinko minun elämään mahduttaa jotain sellaista kuntoilua (kotona tehtävää), joka toisi sen paremman olon ja timmimmän kropan?Joka tapauksessa, sun blogisi nimi tiivistää jo paljon, tahtoisin löytää sen oman tapani, sinä näemmä olet löytänyt omasi, mikä on mahtavaa.

 • Voi kiitos kamalasti! En ole todellakaan ollut perusluonteeltani aina valoisa. Olen vain iän myötä ymmärtänyt omien ajatuksien suuren voiman. Se, että on vihainen tai surullinen, vie hirveän paljon energiaa. Kun miettii, kuinka paljon hienoja asioita saisi aikaan, kun käyttäisi sen energian positiivisiin asioihin. Tämä kuva tiivistää mielestäni todella hyvin sen.(ehdinkin jo kirjoittaa kokonaisen postauksen tästä)


Ja tuohon kysymykseesi, hienoa, että pysähdyit miettimään, mitä haluat elämältäsi. Uskon todellakin, että kotona saa tehtyä vaikka kuinka paljon. Yritä löytää jokin mieluisa urheilumuoto, joka ei tunnu kuluttavalta, vaan nimenomaan antaa sinulle lisää energiaa. Kuuntele kehoasi, ja kokeile rohkeasti eri vaihtoehtoja, jotta löydät itsellesi sopivimman lajin. Onko se joogaa, lihaskuntoharjoittelua painoilla, vai kenties kahvakuulajumppaa tai pientä kuntopiiriä olohuoneessa? Ehkä saat kuntoilusta tehtyä sen päivän kohokohdan. Ja sen jälkeen odotatkin sitä iltaista endorfiinipiikkiä enemmän, kuin aamun kofeiinipiikkiä 
🙂Kysyisin sellaista, kun keskustelin kaverini kanssa painonpudotuksesta normaalipainon sisällä. Onko totta, jos alkoholia juo viikonloppuisin, niin se ns.mitätöi aina viikon treenaukset ja ruokavalion, tai jos ei kokonaan.. niin kuinka paljon? Entä jos juo vain joka toinen viikonloppu? Miten se sitten vaikuttaa. Nyt jos puhuttaisiin minusta 156,5/57kg (aloitin 61kg). Haittaako se painonpudotuksessa ja kiinteytyksessä, ja kuinka paljon? Kaverini on taas sitä mieltä, että jos treenaa, niin ei vaikuta vaikka juo alkoholia. Hän myös väitti, että hänen ystävänsä juo jokaviikonloppu 24 päkin kaljaa, ja silti laihtui 10kg (ja hänen ystävänsä oli normaalin kokoinen, ei ylipainoinen).Haluaisin tähän vastauksen siksi, koska asia jäi kaivertamaan. Kiitos jo etukäteen vastauksesta 🙂

 • Minä en valitettavasti ole pätevä vastaamaan tällaiseen kysymykseen. Faktahan on kuitenkin se, että alkohli sisältää todella paljon kaloreita. Sitä ei voi kiistää. Usein se verottaa vielä seuraavana päivänä, kun krapulassa tulee syötyä huonosti, eikä pysty urheilemaan (olettaen nyt, että ei ole kyse vain yhdestä viinilasillisesta). En tietenkään kehota vetämään niitä kännejä joka viikonloppu. Lasillinen tai kaksi silloin tällöin, ei mielestäni ole ollenkaan pahasta.

teetkö itse pirtelöitä/vastaavia? mikä on lemppari reseptisi?

 • Teen paljonkin (jäätelöttömiä) pirtelöitä. Lemppariresepti on varmaankin vaniljasoijajuomaa, banaania, kuningatarmarjoja, camucamua ja mysliä.

Kuinka saisin alavartaloki kesä kuntoon? Tarkoituksena olisi enemmänkin kiinteytyä ja saada hieman hoikemmat reidet (50cm) n. 45cm kokoiseksi.

 • Lenkkeily on mielestäni paras vaihtoehto alavartalon rasvanpolttoon. Erilaiset juoksuharjoitukset muutenkin, kuten spurtit, ylämäkijuoksut tai intervalliharjoitukset. Siihen vielä lisäksi kuntosalilla, reisiprässiä ja kyykkyjä.
 1. Mitä mieltä olet palautusjuomista ja käytätkö itse niitä? Minkä koet parhaaksi keinoksi palautumiseen?
 • En oikein tiedä mitä mieltä olen niistä. Monet sali-ihmiset vannovat niiden nimeen, mutta joku siinä tökkii. Kai se on se, kun yrittää normaalisti syödä niin puhtaasti, niin ne ainesosien määrät kauhistuttavat. Aion kyllä perehtyä enemmän niihin kevään aikana, kun tavoittenani on kasvattaa hiukan lihasta lisää, enkä tiedä riittääkö se pelkkä kana siihen 😀 Normaalisti, pidän parhaana sitä, että syö ihan kunnon aterian hyvin pian treenin jälkeen.

 1. Ensinnäkin siulla on todella mielenkiintonen blogi joka on täynnä hyviä vinkkejä!! En hirveesti seuraa blogeja mut tää on yks niistä joita jaksaa aina lukea:) kysymys, puhut paljon terveellisestä ruokavaliosta ja tunnut kans oikeesti tietävän siitä. Ootko käyny jotain kurssia tai luentoa tai vastaavaa vai mistä tää kaikki tieto tulee? Oon ite yrittäny ehtii netistä vaikka mitä mut eniten on auttanut miun kaveri joka on ollut puoli vuotta ravintoterapeutin kans tekemisisssä.. Kiinnitätkö ruuassa paljon huomiota siihen miten ja missä se on valmistettu, siis käytätkö paljon luomu/kotimaisia tuotteita?
 • Kiitos paljon. En ole käynyt mitään kurssia, olen vain oppinut kantapään kautta, sekä ollut aina todella kiinnostunut ravinnosta ja ruoasta noin ylipäänsä. Kiinnitän jonkin verran huomiota siihen, missä se on valmistettu, mutta jos hintaero on kovin suuri, valitsen sen halvemman vaihtoehdon. En ole mitenkään fanaattinen noiden asioiden suhteen. Tärkeintä on mielestäni se, että tekee ruoat aina alusta loppuun itse, ja jättää valmisruoat hyllyyn. Sillä pääsee jo pitkälle!

Miten kannattaisi treenata ja syödä, kun haluaa päästä mallimittoihin? Eli ei kauheasti näkyviä lihaksia (eikä tietenkään rasvaa nimeksikään) ja pitäisi päästä mahdollisimman pieneksi lantiosta yms? Onko ns. ”terveellistä” tapaa toteuttaa tämä lievä alipaino, vai täytyykö vain olla syömättä? Kiinnostaa varsinkin, että millainen treeni polttaisi paljon rasvaa, mutta ei kasvattaisi lihaksia. Kiitos jo etukäteen vastauksestas 🙂

 • Mielestäni alipainoa on ihan turha tavoitella. Tietysti ymmärrän, että kaikilla meillä on eri kauneuskäsitykset, enkä voi kertoa sinulle, miten sinun tulisi mielestäni ajatella. Ihmiset ovat eri kokoisia luonnostaan. Mallit ovat pitkiä (et itse maininnut pituuttasi), joten heidän on usein helpompi pysyä hoikkana, kun jonkun lyhyemmän henkilön. Omasta mielestäni paras tapa muokata vartaloa on lihaskuntoharjoittelulla. Saat aika kauan nostella isojakin painoja, ennen kuin lihakset alkavat kunnolla näkymään. 
esimerkiksi tämän kropan eteen on tehty selkeästi paljon  lihaskuntoaharjoittelua
Kommentit (15)
 1. piti vielä lisätä, että sitähän saa myös neutraalin makuisena jos suklaa ei inspaa 🙂

 2. Hei!Kiitos inspiroivasta blogista- löysin sattumalta, mutta tätä on erittäin ilo lukea ja oon saanut useita hyviä vinkkejä omaan treenaamiseen 🙂 Palautusjuomista puheenollen: en itekään pitänyt niistä aiemmin, etenkin niistä herapohjaisista tuli tosi äklö olo. Nyt oon kuukauden testannu Sun Warriorin suklaan makuista raakaproteiinia ja voin lämpimästi suositella! Se proteiini siinä on puhdasta, laadukasta ja raakaa kasviproteiinia. Googlailemalla löytyy lisätietoa. Proteiinipatukoissakin suosin luomua, koska ne on yleensä kyllästetty melkoisilla lisäainemäärillä..

  1. Hei kiitos todella paljon vinkistä!! Menenkin heti googlailemaan, kuulostaa erittäin hyvältä! 🙂 ja kiva kuulla että oot tykännyt!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *