KYSYMYSPOSTAUS PART 2

Mikä on suurin viisaus jonka olet saanut kuulla? Tähän on todella vaikea sanoa vain yhtä ja tämä saattaa siten tuntua hiukan kliseeltä. Mutta ehkä eniten minulle on jäänyt mieleen Henry Fordin lause ”Whether you think you can, or you think you can’t–you’re right.” Sitä mietin aina eipäilyksen kynnyksellä. Yritän olla aina oman itseni kovin cheerleader, koska jos lähtee tavoittelemaan jotain asiaa sillä mentaliteetilla, ettei kuitenkaan onnistu, on todella vaikea ikinä päästä maaliin asti. 
 

Mikä on tulevaisuuden ammattisi? Millä alalla ja millaisissa tehtävissä? Tästä olikin hiukan jo puhetta edellisessä kysymyspostauksessa. Valmistun vestonomiksi, mikä tarkoittaa sitä että voin tulevaisuudessa työskennellä melkein missä tahansa vaatetusalaan liittyvässä työssä. Pitkän ajan tähtäimellä on oma yritys ja sitä ennen kiinnostaa varsinkin muodin PR. 
 

Millainen ote sinulla on ruokaan? Koetko olevasi rento? Koetko huonoa omaatuntoa, jos olet syönyt vaikkapa kokonaisen viikon huonosti? Missä menee hyvän ja huonon ruokailun raja? Vai oletko päässyt kokonaan anoreksiaan liittyvistä syömiseen liittyvistä suorittamisista eroon? Mulla on tosi rento ote ruokaan. Ainoa, mistä yritän pitää kiinni, on säännölliset ruokailurytmit. Niissäkin tulee usein toki silti lipsahduksia. En koe huonoa omaatuntoa jos olen syönyt viikon huonosti, mutta yleensä olo alkaa olla niin vetämätön ja huono, että sen takia haluan tehdä jonkinlaisen ryhtiliikkeen aina tällaisten putkien jälkeen. Hyvän ja huonon ruokailun raja menee mielestäni omassa olossa. Jos mieli on maassa, kroppa väsynyt tai pinna kireällä, voi olla hyvä tarkastella syömistottumuksiaan. Silloin kun olo on energinen, nälkä ei vaivaa ja mieli pysyy korkealla, on ruokailutottumuksetkin varmasti kunnossa. 
 

Mihin haluaisit matkustaa seuraavina vuosina? Australiaan, Uuteen Seelantiin ja Etelä-Afrikkaan 
 
Oletko tyytyväinen ammatinvalintaasi? Tällä hetkellä ainakin olen. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Voi olla, että lopulta päädyn johonkin ihan muuhun ammattiin tai kouluttaudun lisää. Näillä näkymin vaatetusala tuntuu kuitenkin oikealta. 
 
Mitä koulutuksiaammatteja sinulla oli vaihtoehtona? Ala- ja Yläasteella halusin juristiksi ja lukiossa vaihdoin kuitenkin oikiksen kauppikseen. Päätin, että koska tulevaisuuden haaveet ovat vähän sumuisia, on parempi valita koulutus joka pitää mahdollisimman monta ovea auki. 
 
Ketä ihailet? Vahvoja, rohkeita naisia, jotka ovat menestyneet ja inspiroivat samalla meitä muita. Esimerkiksi, Sophia Amoruso, Arianna Huffington, Beyonce, Diane Von Furstenberg, Ellen DeGeneres. 
 
Mistä unelmoit? Urasta vaatetusalalla, New Yorkissa asumisesta, unelmieni asunnosta, ja ulkomaanreissuista.
 

Mikä on suosikki vaatemerkkisi/kauppasi? En ole ollenkaan merkkiuskollinen, joten todella vaikea sanoa. Ehkä All Saints on sellainen kauppa, jossa on pakko käydä aina ulkomailla käydessä. Sieltä voisin ostaa melkein kaikki vaatteet! 

Millaista musiikkia kuuntelet? Eniten tulee kuunneltua tällaista musiikkia kotona. Kuitenkin eniten sytyn rokista ja siinä kategoriassa uppookin sitten melkein kaikki aina Led Zeppelinistä Children of Bodomiin. Kun olen ulkona, mut saa tanssilattialle vanhalla räpillä ja huonolla listahittimusalla. Musiikkimakuni on todella laaja, mutta ehkä sellainen hc konemusa on ainoa, mikä ei uppoa ollenkaan. 
 

Unelmien lomakohde? Tällä hetkellä kiinnostaa eniten varmaankin Australia ja Uusi-Seelanti

Lempi kahvila Helsingissä? Regatta, Linnunlaulu tai Torpanranta. 
 
Käytkö koulun ohella töissä, missä? Tällä hetkellä tämä blogi on ainut työni. Olin monta vuotta lentokentällä lähtöselvitysvirkailijana, mutta nykyään aika ei enää riitä siihen. Odotan kyllä innolla sitä, että saan koulun pakettiin ja pääsen taas takaisin työelämään. 
 

Kiinnitätkö paljon huomiota vaatteiden alkuperään ja siihen, missä ja miten ne on tuotettu? Kiinnitän, mutta pitäisi kiinnittää vielä enemmän. Kulutajilla on kuitenkin melko paljon vastuuta tässäkin suhteessa. Kannustaisin ylipätäään siihen, että ihmiset eivät ostaisi ihan joka tilanteeseen aina uutta vaatetta, oli se sitten tuotettu missä tahansa. Ja jos kuluttaa paljon, kannattaa tutustua lempimerkkinsä yhteiskuntavastuuseen. Kun on itse opiskellut vaatetusalaa, huomaa että monilla on mielipiteitä eri brändien eettisyydestä, jotka perustuvat pelkästään mutu-tuntumaan. Esimerkiksi Benettonista monilla on todella puhtoinen kuva ja monissa tutkimuksissa he ovat suoriutuneet kaikista heikoimmin. Ja vielä jos puhutaan ekologisuudesta, voidaan miettiä myös vähän laajemmin tuotteen elinkaarianalyysiä. Voisin kirjoittaa tästä vaikka ihan oman postauksen. 
 

Mikä pitää sut niin motivoituneena ja kunnianhimoisena? Ei minullakaan aina ole sitä motivaatiota, mutta juuri kuulin Nicole Wilkinsiltä hyvän vinkin tähän. Motivaatiohan on yleensä sellainen asia, että se tulee ja menee. Silloin kun se on päällä, mikään ei pysty pysäyttämään sinua ja teet kaikkesi unelmiesi eteen. Kuitenkin tulee taas niitä aikoja, kun mikään ei kiinnosta. Silloin kun motivaatiota ei ole, kannattaa vaan purra hammasta ja puskea eteenpäin. Sillä kun motivaatio taas palaa, huomaat olevasi paljon lähempänä tavoitettasi! 

Millaisia ihmisiä ihailet? Itsevarmoja, fiksuja, määrätietoisia, sanavalmiita ja rohkeita tyyppejä. Sellaisia, jotka eivät pelkää erottua joukosta tai kokeilla jotain uutta. 

Vinkkejä hyvään itsetuntoon? Ei kannata vertailla itseään muihin, vaan keskittyä olemaan paras versio itsestään. Kannattaa opetella myönteistä sisäistä puhetta, joka kannustaa ja tsemppaa sinua eri tilanteissa.  Tässä postauksessa olen kirjoittanut enemmän itsetunnosta.

Miten hoidat sydänsuruja? Olemalla ystävien kanssa ja keskittymällä olemaan itseni paras kaveri. Teen sellaisia asioita, josta minulle tulee hyvä mieli ja minkä tekemisestä nautin. Pikku hiljaa huomaa, että pystyy taas olemaan onnellinen ilman sitä toistakin. 

Tämän hetken lempparibiisi? Apua niitä on monta, eri tilanteisiin. Mutta tällaiseen sunnuntaiaamuun sopii loistavasti Angus & Julia Stone – Yellow Brick Road
 
Monelta menet yleensä nukkumaan? Arkisin yritän mennä 22-23 välillä nukkumaan ja viikonloppuisin myöhempään jos on jotain menoa. Olen aina ollut iltavirkku ja valvoisin mieluiten vaikka kuinka myöhään. Aamut ovat kuitenkin itselleni niin kamalia, että yritän pehmittää niitä saamalla vähintään sen 8 tuntia unta. 
 
Monelta heräät? Arkisin herään yleensä 6.15, jotta ehdin lukea Hesarin rauhassa ja heräillä koomasta. 
 
Aamurutiinisi? Ensin makoilen pimeässä sängyssä ja luen sähköpostit sun muut kännykältä. Jossain vaiheessa on pakko nousta ylös ja tehdä aamupalaa. Aamiaisen seurana luen lehden ja juon kahvin. Sen jälkeen käyn suihkussa ja katselen vielä usein jonkun sarjan samalla kun harjailen tukkaa ja meikkaan. Aamut eivät ole yhtään mun juttu ja mulla on usein fyysisesti ihan paha olo. Sen takia tarvitsen paljon aikaa ennen kun pitää lähteä säntäämään johonkin. 

Kommentit (11)
  1. Hienoa, että jotkut pystyy nykyäänkin olemaan rentoja ruokailuje suhteen! Kirjoitin omaan blogiini niistä kuuluisista lipsahduksista, joita aina tulee, mutta joista ei aina kannattaisi ede välittää. Kirjoitukseni löytyy täältä: https://ireachforthestars.wordpress.com/2015/03/14/niskasta-kiinni/

  2. Eettiset ja ekologiset vaatteet kiinnostaa täälläkin! Itse olen saanut kemikaalicoctail-blogista paljon vinkkejä mm. juuri eettisemmistä merkeistä, mutta sulta ois kiva kuulla kans näkökulmaa alan asiantuntijana :–D Tuli mieleen vielä, että ootko käyny tai ollu tekemisissä sellatteitten eettisten ja ekologisten liikkeiden kanssa kun Yalo (kivijalkamyymälä: Nudge), Sofinah tai Seele?

    1. Kiva kuulla että nämä asiat herättävät kiinnostusta! 🙂 Nudge on tuttu, mutta nuo kaksi muuta eivät olleet! Suosin itse kirppiksiä vaatehankinnoissa, mutta aina on hienoa, kun vaatealalle saadaan enemmän ekologisia & eettisiä toimijoita! Pitää laittaa noi nimet korvan taakse 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *