Lainailuhommissa

Olen huomannut, että lähiaikoina suhtautumiseni vaatteisiin on muuttunut jonkin verran. En nimittäin kaipaa kamalan laajaa vaatekaappia itselleni, mutta lainailen mielelläni muiden vaatteita. Esimerkiksi poikaystävän kaapilla tulee välillä tongittua ja eilenkin vaihdoin viime hetkellä nahkatakin tähän poikaystävän vihreään army-takkiin. On kiva saada vaihtelua omiin asuihin, ilman että kuitenkaan kaikkea tarvitsisi omistaa.

Varsinkin jos tuppaa usein tarttumaan kaupassa aina niihin samantapaisiin vaatteisiin, on kiva kokeilla jotain sellaista asua jota ei normaalisti ostaisi. Viime lauantaina vietin illan Köpiksessä ystäväni tyköistuvassa puuterinvärisessä Tiger of Swedenin mekossa ja korkokengissä. Sanat tyköistuva ja puuteriväri eivät ole asioita, jotka tulevat garderoobistani mieleen. Mekko tosiaan olikin sellainen, jota en olisi varmasti koskaan ostanut itse, mutta ihastuin siihen kuitenkin täysin. 

Oli hauska pitää tällainen yhden illan roolileikki. Lainailen omia vaatteitani myös mielelläni muille, sillä mielestäni on hauska nähdä, miten muut asustavat tai stailaavat jonkun vaatteen, mitä on itse tottunut käyttämään tietyllä tavalla. Tämä on tietty myös ekologisempaa, sillä jokaista kissanristiäistä varten ei tarvitse ostaa uutta mekkoa tai asua, vaan sama mekko voi käydä vaikka useammat häät yhden kesän aikana eri ihmisten päällä. 

Nowadays I don't like to shop new clothes as much as I like to borrow them from my friends or boyfriend. For example this jacket is my boyfriends, and it brings a nice twist to an all black outfit. I love to loan my own clothes to my friends as well. It's always fun to see how they will style and accessorize them. 


Jeans - Mango, Jacket -Weekday (boyfriends), Shirt - Monki, Sunglasses - H&M

Pictures: Nina Axelsson

TallennaTallenna

Kommentit

HannaKoo
Hanna Koo

Onpa kivannäköinen kokonaisuus! :) Tykkään tyylistäsi muutenkin tosi paljon; sulla on selkeästi silmää ja olet sinut itsesi kanssa :)

Elisa Lepistö

Voi kiitos! :) ihanasti sanottu!

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa Elisa! En oo hetkeen kerinnyt lukemaan blogiasi niin en tiedä oletko jo kirjoittanut aiheesta. Itse palasin tammikuussa 1,5 vuoden reppureissusta. Puoli vuotta olen nyt Suomessa ollut ja vaikka täällä on aivan ihanaa, eikä minua nyt suoranaisesti kiinnosta edes matkustaa, on kuitenkin vähän sellainen melankolinen olo siitä, että arki ei enää olekaan sellaista tapahtumarikasta ja inspiroivaa kuin se reissun päällä oli. Etenkin kun nyt oon töissä ja perus arki pyörii, tuntuu että päivät, viikot ja kuukaudet vain hujahtaa ohi enkä koe mitään uutta ja siistiä.
Mitkä sun fiilikset on nyt kotiinpaluun jälkeen? Toki oot ollut paljon vähemmän aikaa vasta kotona ja sun työ on paljon vähemmän rutiininomaista kuin mulla, mutta onko yhtään sellanen olo että elämän pitäis olla mielenkiintoisempaa, siistimpää tai jotenkin enemmän sen olosta kuin reissussa?
Mun on ainakin hirveen vaikee välillä kaiken tän arjen keskellä nauttia pienistä asioista, hidastaa tahtia ja vaan olla, asioita mitä reissussa teki koko ajan. Vinkkejä siihen miten ei tarvii koko ajan juosta työn, treenin ja kodin väliä?
Oon nyt pari viikkoa tehnyt sun aikoja sitten suosittelemia munkkien riittejä ja oon huomannut että en niissäkään pysty olemaan läsnä ja keskittymään. En vaikka aamuisin olisin kuinka uninen kun niitä teen.
Haaveilen mökille muutosta, koska tuntuu että syy siitä miksi elämä on niin hektistä on se, että meidän yhteiskunta on kokonaisuudessaan tosi kiireinen. Huomasitko sellaista kotiin tultuasi?
Hyvää kesää :)

Elisa Lepistö

Moi! En tunnista noita tunteita kyllä oikeastaan, mutta syynä voi olla myös se, että meidän reissaaminen oli ehkä vähän rutiininomaista kuin ihan perus reppureissu. Päivässä tehtiin melkein se 8 tuntia aina töitä, ja koska työt ovat täälläkin samat, ei arki loppujen lopuksi muuttunut sen osalta juurikaan.

Olen ehkä kokenut itse jopa niin, että arki täällä on paljon mielenkiintoisempaa, sillä sosiaaliset suhteet tuovat jotenkin niin paljon elämään sisältöä. Ja jotenkin katson tätä kesäistä Helsinkiä ihan ruusunpunaisten lasien läpi. Voi olla, että nuo kuvailemasi tunteet vielä tavoittaa minutkin, mutta vielä en ole samanlaiseen havahtunut. 

Ehkä mökille muutto voisi kohdallasi toimiakin. Jos tuntuu että juuri se urbaani elämä on se, joka häiritsee mielenrauhaa ja estää elämään hetkessä. Ehkä mökillä kokisit samanlaista yhteyttä esimerkiksi luontoon, mitä usein reissussa kokee. 

En oikein osaa auttaa tähän dilemmaan, mutta toivottavasti tahti kevenee ja saat jonkun hyvän ratkaisun tähän reissunjälkeiseen melankoliaan <3 Ihanaa kesää!

Aisha J
Aisha

Kylläpä näytät ihanalta! Kuvista huokuu kesä, ja viimeisen kuvan hymysi on niin valloittava :)

hanne_tasteofhoney

Sulla on niin ihana tyyli! Niin monesti saa uutta inspistä pukeutumiseen täältä, huippua kun sun asuja on nähty täälläkin enemmän viime aikoina! Harvoin ostan mitään blogikuvien perusteella, mutta tilasin hiljattain sen ihanan armyvihreen epäsymmetrisen mekon minkä olit kuvissa yhdistänyt nahkatakkiin <3 Nyt sit vaan odottelen et pääsen raskausmasusta eroon niin mekkokin istuu vähän paremmin ;)

Kommentoi