Lempisovellus

Kaupallinen yhteistyö: Bookbeat

Olen ollut aina kova lukemaan kirjoja. Lapsena lempipuuhaani oli se, että kävelin keskuspuiston läpi Pasilan keskuskirjastoon, lainasin repun täyteen kirjoja ja melkein juoksin takaisin kotiin lukemaan niitä. Kävin tanssitunneilla toisella puolella Helsinkiä monta kertaa viikossa ja raitiovaunussa seuraa piti aina korvalappustereot ja kesken oleva kirja. 

Aikuisiällä lukeminen on harventunut ja menee nykyään sykleissä. Välillä tulee luettua viikon sisällä kolmekin kirjaa, kun taas toisinaan on kuukausiakin ilman että lukee mitään. Kirjat ovat mielestäni eskapismia parhaimmillaan. Kun keskittyy lukemaansa, häviää kaikki muu ympäriltä. Olen harmitellut sitä, kuinka lukemiseni on vähentynyt iän myötä. Televisiosarjat ovat korvanneet iltalukemisen ja monesti silmät ovat olleet niin väsyneet töistä kotiin tullessa, ettei ole enää jaksanut alkaa lukemaan mitään. Myös kiire on hyvä tekosyy sille, ettei kirjapino yöpöydällä ole madaltunut.

Bookbeat onkin avannut minulle ihan uuden maailman kirjojen parista. Se on puhelimelle tai tabletille ladattava sovellus, joka on vähän kuin kirjojen Spotify. Se pitää sisällään hurjan määrän luettavaa ja kuunneltavaa ja maksaa kuukaudessa vain 16,90€. Tuntuu että lapsuuden kirjafanitus on herännyt sovelluksen myötä taas henkiin. Olen ahminut ihan hurjan paljon romaaneja, elämänkertoja ja asiapainotteisia kirjoja. Tarjolla on siis e-kirjoja, joita voi näppärästi lukea esimerkiksi ipadilta. Pidemmälle matkallekaan ei tarvitse varata enää puolta laukusta kirjoja varten, sillä Bookbeatista löytyy varmasti luettavaa vaikka koko vuodeksi.

Oma henkilökohtainen suosikkini on kuitenkin äänikirjat. Kun silmät ovat väsyneet pitkän päivän jälkeen, mikään ei ole niin ihanaa kuin laittaa hyvä kirja kuunteluun, 30 minuuttia ajastimeen ja nukahtaa sen äärelle. Tuntuu kuin joku lukisi joka ilta iltasadun. Tuntuu että unenlaatu on ollut myös parempaa, kun ei enää viimeisiä hetkiä vietä sinisessä kännykän tai tietokoneen valossa. Toinen plussa äänikirjoissa on tietysti se, että niiden kanssa voi tehdä mitä tahansa muutakin. Kiire ei ole enää hyvä tekosyy lukemattomuudelle, kun kirjaa voi kuunnella vaikka työmatkalla, kävelyllä, venytellessä tai juostessa lenkkiä. 

Itse olen pitänyt kovasti muun muassa seuraavista kirjoista:

Pekka Hyysalo - Fight Back

Jussi Valtonen - He eivät tiedä mitä tekevät

Aki Hintsa - Voittamisen anatomia

Henriikka Rönkkönen . Mielikuvituspoikaystävä

David Lagercrantz - Minä, Zlatan Ibrahimovic

Anneli Auer - Murhalesken muistelmat

Jukka Viikilä - Akvarelleja Engelin kaupungista

Jos innostuit, käy ehdottomasti lataamassa sovellus puhelimeen tai tabletille. Koodilla startlivingyourbestlife saat 4 viikkoa maksutonta kokeilua, jos olet uusi käyttäjä. Täältä pääset suoraan latailemaan sovellusta.

Pssst. Kun seuraa ylläolevaa linkkiä rekisteröitymissivuille, näkyy aluksi, että kokeilujakso on vain 14 päivää, mutta kun täyttää tiedot ja menee eteenpäin, tulee näkyviin oikea tieto, että ilmainen kokeilujakso on voimassa kuukauden. 

Mukavia luku- ja kuunteluhetkiä!

Pictures: Jenni Rotonen / Edit: me

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Munkin lukeminen on tosi kausittaista. Välillä tulee luettua monta kirjaa putkeen, ja välillä on pidempiä välejä ettei tule luettua mitään.

Äänikirjoja pitäisi kuunnella itsekin enemmän :) Mietin, että eikö tosiaan puhelimella kirjojen lukeminen ole aika silmiä rasittavaa? Tabletilla varmaankin  näkisi vähän paremmin, mutta itselleni ajatus puhelimen pieneltä ruudulta lukemisesta ei houkuta. 

Kivaa päivää :)

Elisa Lepistö

En itse ainakaan osaa lukea puhelimelta, mutta toisaalta, puhelin on aina mukana ja näytönkin kirkkautta saa säädettyä pienelle haluttaessa. Joten voisihan se jossain rannalla esimerkiksi toimia aika hyvin! Ja suosittelen tosiaan noita äänikirjoja, mulla on auennut ihan uusi maailma niiden kautta :)

Kivaa päivää myös sulle!

Faijahommia (Ei varmistettu) https://faijahommia.fi/

Autossa toimii myös aamuruuhkissa nuo äänikirjat! Oma suosikki yllättäen on Litin kirja :D
Kotona kyllä tekee gutaa kun saa sen paperisen kirjan käteen :)

Elisa Lepistö

Ei mikään ylläri, et Litti toimii sulla! Mutta olin aika yllättynyt, miten fiiliksissä ite olin Zlatanista :D Ja joo, kyllä paperisissa on se oma fiiliksensä aina! :)

emiliakeijusofia

Ihanan freesejä kuvia! :)

Roosa Mononen (Ei varmistettu) http://roosamononen.com

Mulla on ihan samanlainen menneisyys kirjojen kanssa! Kuulosti kyllä mielenkiintoiselta, pitää ehdottomasti hyödyntää tuo ilmainen kokeilujakso!
http://roosamononen.com

Elisa Lepistö

Suosittelen! Siihen jää kyllä pahasti koukkuun :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kirjastoilla (ainakin suurimmilla) on nykyään todella hyvät e-kirjavalikoimat. Itse olen sitä kautta löytänyt e-kirjat ja sen jälkeen jopa uskaltanut ostaa joitain kirjoja omaksi.

Elisa Lepistö

Enpä ollut ajatellutkaan! Itselleni kuitenkin noi äänikirjat on mieluisempia :) 

Adama Sofia
Adama Sofia

Äänikirjat on kyllä parhaita! Tulee helposti kuunneltua viikossa montakin kirjaa ( kävelyt ja bussimatkat ) - enemmän kuin varmaan lukisi. Testasin myös Bookbeatiä aikaisemmin ja tykkäsin siitä, mutta itse tykkään ehkä enemmän vielä audiblesta. Varmasti siksi, että löytyy enkunkielisiä kirjoja myös. Suosittelen koittamaan myös sitä, jos et ole jo kokeillut. :-) Ihanat kuvat!

Elisa Lepistö

Kiitos :) Joo just kävelyillä on ihana kuunnella. Oon aiemmin kuunnellut lähinnä podcasteja, mut nyt oon palannut kirjoihin <3

hannelemar (Ei varmistettu)

Tämä on myös oma suosikkisovellukseni! Hektisen työpäivän jälkeen ei aina huvita kuunnella musiikkia, äänikirjan kuuntelu saa ajatukset hyvin pois työasioista. Olen myös löytänyt tästä sovelluksesta loistavan kaverin pitkille lenkeille, varsinkin, jos juoksen salilla matolla.

Elisa Lepistö

Ihan samoja mietteitä :) oon myös kuunnellut kävelyillä, kun ne on muuten jotenkin ankeita yksinään :D

evepaa

En olekaan kokeillut vielä äänikirjoja, joten kiitos tästä mahdollisuudesta kokeilla :)

EllaGusGus

Oon kuullut Bookbeatista paljon hyvää, mutta jäi mietityttämään, että voiko äänikirjoja kuunnella offlinessa? Täällä reissussa olisi ihana kuunnella äänikirjoja, mutta nettiin ei aina pääsyä. Terkkuja Uudesta-Seelannista! Äänikirjaa olisi kiva kuunnella vaikka teltassa :)

Elisa Lepistö

Voi kuunnella, kunhan vaan lataa ensin puhelimelle :) 

Kommentoi