Lempisovellus

bookbeatelisa.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Bookbeat

Olen ollut aina kova lukemaan kirjoja. Lapsena lempipuuhaani oli se, että kävelin keskuspuiston läpi Pasilan keskuskirjastoon, lainasin repun täyteen kirjoja ja melkein juoksin takaisin kotiin lukemaan niitä. Kävin tanssitunneilla toisella puolella Helsinkiä monta kertaa viikossa ja raitiovaunussa seuraa piti aina korvalappustereot ja kesken oleva kirja. 

Aikuisiällä lukeminen on harventunut ja menee nykyään sykleissä. Välillä tulee luettua viikon sisällä kolmekin kirjaa, kun taas toisinaan on kuukausiakin ilman että lukee mitään. Kirjat ovat mielestäni eskapismia parhaimmillaan. Kun keskittyy lukemaansa, häviää kaikki muu ympäriltä. Olen harmitellut sitä, kuinka lukemiseni on vähentynyt iän myötä. Televisiosarjat ovat korvanneet iltalukemisen ja monesti silmät ovat olleet niin väsyneet töistä kotiin tullessa, ettei ole enää jaksanut alkaa lukemaan mitään. Myös kiire on hyvä tekosyy sille, ettei kirjapino yöpöydällä ole madaltunut.

Bookbeat onkin avannut minulle ihan uuden maailman kirjojen parista. Se on puhelimelle tai tabletille ladattava sovellus, joka on vähän kuin kirjojen Spotify. Se pitää sisällään hurjan määrän luettavaa ja kuunneltavaa ja maksaa kuukaudessa vain 16,90€. Tuntuu että lapsuuden kirjafanitus on herännyt sovelluksen myötä taas henkiin. Olen ahminut ihan hurjan paljon romaaneja, elämänkertoja ja asiapainotteisia kirjoja. Tarjolla on siis e-kirjoja, joita voi näppärästi lukea esimerkiksi ipadilta. Pidemmälle matkallekaan ei tarvitse varata enää puolta laukusta kirjoja varten, sillä Bookbeatista löytyy varmasti luettavaa vaikka koko vuodeksi.

Oma henkilökohtainen suosikkini on kuitenkin äänikirjat. Kun silmät ovat väsyneet pitkän päivän jälkeen, mikään ei ole niin ihanaa kuin laittaa hyvä kirja kuunteluun, 30 minuuttia ajastimeen ja nukahtaa sen äärelle. Tuntuu kuin joku lukisi joka ilta iltasadun. Tuntuu että unenlaatu on ollut myös parempaa, kun ei enää viimeisiä hetkiä vietä sinisessä kännykän tai tietokoneen valossa. Toinen plussa äänikirjoissa on tietysti se, että niiden kanssa voi tehdä mitä tahansa muutakin. Kiire ei ole enää hyvä tekosyy lukemattomuudelle, kun kirjaa voi kuunnella vaikka työmatkalla, kävelyllä, venytellessä tai juostessa lenkkiä. 

Itse olen pitänyt kovasti muun muassa seuraavista kirjoista:

Pekka Hyysalo – Fight Back

Jussi Valtonen – He eivät tiedä mitä tekevät

Aki Hintsa – Voittamisen anatomia

Henriikka Rönkkönen . Mielikuvituspoikaystävä

David Lagercrantz – Minä, Zlatan Ibrahimovic

Anneli Auer – Murhalesken muistelmat

Jukka Viikilä – Akvarelleja Engelin kaupungista

Jos innostuit, käy ehdottomasti lataamassa sovellus puhelimeen tai tabletille. Koodilla startlivingyourbestlife saat 4 viikkoa maksutonta kokeilua, jos olet uusi käyttäjä. Täältä pääset suoraan latailemaan sovellusta.

Pssst. Kun seuraa ylläolevaa linkkiä rekisteröitymissivuille, näkyy aluksi, että kokeilujakso on vain 14 päivää, mutta kun täyttää tiedot ja menee eteenpäin, tulee näkyviin oikea tieto, että ilmainen kokeilujakso on voimassa kuukauden. 

Mukavia luku- ja kuunteluhetkiä!

DSC_2672.jpg

BOOKBEAT.jpg

bookbeat0.jpg

bookbeat2.jpg

DSC_2724.jpg

DSC_2736.jpg

Pictures: Jenni Rotonen / Edit: me

Kommentit (17)
  1. Oon kuullut Bookbeatista paljon hyvää, mutta jäi mietityttämään, että voiko äänikirjoja kuunnella offlinessa? Täällä reissussa olisi ihana kuunnella äänikirjoja, mutta nettiin ei aina pääsyä. Terkkuja Uudesta-Seelannista! Äänikirjaa olisi kiva kuunnella vaikka teltassa 🙂

    1. Voi kuunnella, kunhan vaan lataa ensin puhelimelle 🙂 

  2. En olekaan kokeillut vielä äänikirjoja, joten kiitos tästä mahdollisuudesta kokeilla 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *