Leuanvetovideot aloittelijalle

Joku kyseli, että miten leuanvetoja voisi harjoitella. Ajattelin tehdä tällaiset minivideot siitä, miten olen itse aloittanut niitä treenaamaan. Saleilla on usein leuanvetolaitteita, joihin voi laittaa painoa helpottaakseen nousua.

Nämä minun vinkkini on kuitenkin sopivia ihan kotioloihin. Tuo tanko, joka meillä on, ei ole siis kiinnitettynä mitenkään oviaukkoon, vaan sen saa nostettua pois aina harjoittelun päätteeksi. Yleisimmät urheiluvälineliikkeet myyvät niitä, ja hinta on n. 20-30 euroa.

Ja nämä ovat taas vain omat tapani oppia, mutta ehkäpä jollekin muullekin on hyötyä niistä! :)

1. Tuolin kanssa harjoitteleminen. Nouse ensin jakkaralle, ja sitten laske itsesi sieltä alas mahdollisimman hitaasti.

2. Ponnista ylös, ja toista vaihe 1.

3. Ponnista ylös, ja laske itseäsi vain vähän alaspäin, ja tämän jälkeen punnerra takaisin ylös.

4. Roiku suorilla käsillä, ja vedä itseäsi niin paljon ylemmäs, kuin jaksat. Sitten pidä itseäsi siinä niin kauan kuin jaksat. Minä en jaksanut kovinkaan kauaa :D

5. Leukojen veto. Itselläni tässä on vielä paljon harjoiteltavaa. Kannattaa kiinnittää huomiota oikeanlaiseen hengitykseen alusta asti. Minulla tämä ei oikein ole vielä hallussa, jonka takia pitkät sarjat ovat vaikeita. Ja tuo potkiminen ei kuulu tosiaan kuvioon.

Tavoitteena olisi nyt saada 10 leukaa. Olen harjoitellut myös painovyön kanssa, jonka näppäränä tyttönä tein kahdesta nahkavyöstä ja levypainoista. Sillä saa hyvin nostettua vaikeustasoa, jos tavalliset leuat alkavat tuntua liian helpoilta ;)

Toinen tapa miten vaikeutta voi lisätä, on vaihtamalla kädet toisinpäin. Mitä leveämpi ote on, sitä vaikeampi liike on. Aloin vasta juuri harjoittelemaan. Parhaimmillaan olen saanut vasta 3 putkeen.

JA tässä sitten tavoitetta vähän vaativammille :D

 

Kommentit

Elisa (Ei varmistettu)

Niin on! :) kannattaa kokeilla sitä painovyötä jos on mahdollisuus siihen, sen jäljeen tavalliset leuat tuntuu ihan lasten leikiltä :)

Janina (Ei varmistettu)

Ihanat videot! :) Tosi hyvä postaus! Mulla kans tavotteena saada näitä tehtyä, saa nähdä mitä tulee tapahtuu.. :D

Elisa (Ei varmistettu)

En kyllä osaa sanoa tosta systeemistä sen enempää :D meillä se on siinä aina ihan varmuuden vuoksikin. Ei näy ollenkaan silloin kun tankoa ei siinä ole. Eikö sulla ole karmia ovessa, vai mitä pohdit?:)

Elisa (Ei varmistettu)

Jee Kiitti! Alku on vaikeinta, mut kyl se nopee alkaa menemään :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Itelläni kans tavotteena 10! Oon saanu tän syksyn aikana 7 mut toi on sellasta hommaa et saa nopeesti tuloksia ja nopeesti ne myös laskee jos ei vedä:D nyt menee 5 ja viumestää ens kesänä pitäs saaha 10 mieluummi aikasemmi:)

cupcake (Ei varmistettu)

Tämä oli tosi kiinnostava postaus! :) En ole eläessäni saanut vedettyä ainuttakaan leukaa, mikä varmasti on ollut juuri tekniikastakin kiinni, ja laihdutettuani lihakseni pois en pahemmin ole jaksanut edes yrittää. Nyt kuitenkin olen alkanut saada lihaksiani takaisin ja leukojen veto voisikin olla seuraava tavoite! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :) Se on kyllä hyvää treeniä, ja siinä kehittyy yllättävän nopeasti!

Anonymous (Ei varmistettu)

mikä siinä on niin vaikeeta? :D en tiiä oonko jotenkin poikkeuksellinen, mutta mulla menee 10 suorilta käsin treenaamatta. ja vaikka treenaisin, niin ton enempää ei vaan mene. olen nainen ja 65kg :D olin 4 vuotta käymättä salilla ja nyt taas olen aloittanut, ei mitään eroa leukojen määrään :D

Elisa (Ei varmistettu)

Taidat olla aika poikkeuksellinen :) Tosi kummallista ettet saa sitten enempää vaikka treenaisit. Osallistu ensi vuonna suomenmestaruuskisoihin! Viime vuonna naisten alle 70kg sarjassa oli voittaja vetänyt mun käsittääkseni 11 :D sulla on hyvät mahdollisuudet voittaa mestaruus!

Anonymous (Ei varmistettu)

Heippa, kuuluuko tuoho sun rekkitankoon sellanen varmistuskiila? vai miten se käytännössä pysyy tuossa...

Elisa (Ei varmistettu)

Heippa! Kyllä siinä tuli mukana tosiaan sellainen pieni metallijuttu mikä laitetaan siihen ovenkarmin päälle. :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Onkohan se oleellinen?

Anonymous (Ei varmistettu)

no kun menin ostamaan sittarin tarjouksesta ovirekin hyvään hintaan, sitte ku sain sen aseteltua kohdalleen niin jostai syystä kyseinen varmuuskiila väänty (just tätä pelkäsin, paskaa tavaraa halvalla) ja en tiedä et pitäskö jaksaa palauttaa ja viedä takaisin..

Elisa (Ei varmistettu)

Ehdottomasti mene palauttamaan! Ja jos ne alkaa siellä jotain vikisemään niin kuluttajansuojaviraston sivuilta saa hyvää infoa just noista palautusoikeuksista, voit ottaa sieltä tukea :)

Kommentoi