Leuanvetovideot aloittelijalle

Joku kyseli, että miten leuanvetoja voisi harjoitella. Ajattelin tehdä tällaiset minivideot siitä, miten olen itse aloittanut niitä treenaamaan. Saleilla on usein leuanvetolaitteita, joihin voi laittaa painoa helpottaakseen nousua.

Nämä minun vinkkini on kuitenkin sopivia ihan kotioloihin. Tuo tanko, joka meillä on, ei ole siis kiinnitettynä mitenkään oviaukkoon, vaan sen saa nostettua pois aina harjoittelun päätteeksi. Yleisimmät urheiluvälineliikkeet myyvät niitä, ja hinta on n. 20-30 euroa.

Ja nämä ovat taas vain omat tapani oppia, mutta ehkäpä jollekin muullekin on hyötyä niistä! 🙂

1. Tuolin kanssa harjoitteleminen. Nouse ensin jakkaralle, ja sitten laske itsesi sieltä alas mahdollisimman hitaasti.

2. Ponnista ylös, ja toista vaihe 1.

3. Ponnista ylös, ja laske itseäsi vain vähän alaspäin, ja tämän jälkeen punnerra takaisin ylös.

4. Roiku suorilla käsillä, ja vedä itseäsi niin paljon ylemmäs, kuin jaksat. Sitten pidä itseäsi siinä niin kauan kuin jaksat. Minä en jaksanut kovinkaan kauaa 😀

5. Leukojen veto. Itselläni tässä on vielä paljon harjoiteltavaa. Kannattaa kiinnittää huomiota oikeanlaiseen hengitykseen alusta asti. Minulla tämä ei oikein ole vielä hallussa, jonka takia pitkät sarjat ovat vaikeita. Ja tuo potkiminen ei kuulu tosiaan kuvioon.

Tavoitteena olisi nyt saada 10 leukaa. Olen harjoitellut myös painovyön kanssa, jonka näppäränä tyttönä tein kahdesta nahkavyöstä ja levypainoista. Sillä saa hyvin nostettua vaikeustasoa, jos tavalliset leuat alkavat tuntua liian helpoilta 😉

Toinen tapa miten vaikeutta voi lisätä, on vaihtamalla kädet toisinpäin. Mitä leveämpi ote on, sitä vaikeampi liike on. Aloin vasta juuri harjoittelemaan. Parhaimmillaan olen saanut vasta 3 putkeen.

JA tässä sitten tavoitetta vähän vaativammille 😀

 

Kommentit (14)
  1. Ehdottomasti mene palauttamaan! Ja jos ne alkaa siellä jotain vikisemään niin kuluttajansuojaviraston sivuilta saa hyvää infoa just noista palautusoikeuksista, voit ottaa sieltä tukea 🙂

  2. no kun menin ostamaan sittarin tarjouksesta ovirekin hyvään hintaan, sitte ku sain sen aseteltua kohdalleen niin jostai syystä kyseinen varmuuskiila väänty (just tätä pelkäsin, paskaa tavaraa halvalla) ja en tiedä et pitäskö jaksaa palauttaa ja viedä takaisin..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *