LIFE WELL TRAVELLED

Olen käynyt Times Squarella vain kerran aikaisemmin, vaikka New Yorkissa on tullutkin paljon aikaa vietettyä. Meinasin viime kerralla saada siellä jonkun paniikkikohtauksen, ja reissu kesti ehkä viisi minuuttia, sillä ihmisiä oli niin paljon. Minulla ei ole ollut sinne takaisin mitään hinkua, mutta toissapäivänä satuimme kävelemään sen ohi ja nappasimme samalla pari kuvaa. 
 
Onhan se kuitenkin sellainen paikka, missä varmasti kaikki haluavat käydä Nycissä vieraillessaan. Ensikertalaisen viikko-ohjelma New Yorkissa pitää varmasti sisällään Times Squaren, Central Parkin, Empire State Buildingin, Vapauden patsaan, Brooklyn Bridgen ja Wall Streetin. 
 
Toki itsekin kaikki nämä paikat olen kolunnut, mutta eivät ne silti ole mitään lempipaikkojani täällä. Sen takia on nyt ollut ihanaa, kun nyt voi kuljeskella täällä vähän rauhallisemmilla alueilla ja nautiskella siitä turistihälinän ulkopuolisesta tunnelmasta.  
 
Pohdimme tätä asiaa, kun mietimme että miltä rakas Helsinki näyttäisi, jos kokisi siitä vain Stockmannin, Tuomiokirkon ja Kauppatorin. Jäisi näkemättä Eiran upeat rakennukset, kaunis kaivopuisto, Kallion boheemi meininki, suloinen cafe Regatta ja Seurasaaren auringonlaskut. Parhaat ravintolat tai drinkkipaikat harvoin myöskään on niitä, joihin sattumalta kävelee sisään. 
 
Nykyään on niin helppo etsiä tietoa eri paikoista netin avulla, että matkailustakin on tullut mielestäni paljon mielenkiintoisempaa. Voi halutessaan heti sivuuttaa yleiset nähtävyydet ja tutustua paikalliseen kulttuuriin vähän autenttisemmin. Ennen tämä oli paljon hankalampaa, ja löytäessään jonkun todella makean paikan turistialueiden ulkopuolelta, koki toisaalta varmasti paljon suurempaa iloa löytäessään sen ihan sattumalta. 
 
Suosittelen ehdottomasti googlailemaan aina ennen reissua ainakin muutamia tärppejä valmiiksi. Ihan sama, mikä on sinun juttusi, netistä löydät varmasti itseäsi kiinnostavia paikkoja. Jos et tiedä, mitä haluaisit tehdä, voit myös googlata vaikka ”Best things to do do in Paris/Berlin/Barcelona..”. Usein kyselen tärppejä myös ystäviltä, jotka ovat asuneet näissä kaupungeissa.
 
Viimeinen, muttei vähäisin vinkki on käydä paikan päällä kyselemässä mielenkiintoisen näköisiltä ihmisiltä, mitä paikkoja he suosittelisivat. Tämän teimme esimerkiksi Amsterdamissa yhdessä Vintage-kaupassa, jossa oli tosi cool myyjä. Hän piirteli meille karttaan paikkoja valmiiksi ja vinkkasi esimerkiksi vintage-markkinoista, jotka olivat lauantaisin. Jos haluaa pitää reissun spontaanina, eikä tehdä liikaa suunnitelmia, taktiikka sopii hyvin siihen. Aina voi käydä kysymässä joltain, että mitä lounaspaikkaa hän suosittelisi lähistöltä. 

Kommentit (11)
 1. Mahtavia kuvia! löysin juuri blogisi ja olen hetken lueskellut ja varmasti jään lueskelemaan tulevia postauksiasi! Olen itse menossa joulukuussa ensimmäistä kertaa nyciin joten olisi huippu juttu jos jaksaisit/viitsisit antaa jotain vinkkejä ruokapaikoista,kahviloista ja vierailemisen arvoisista paikoista 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  1. Joo ajattelin tehdä heti kun alkaa olla hallussa tää ravintolaskene! 🙂

 2. Sanna/Beauty Box
  25.10.2015, 16:56

  New York on kyllä niin mieletön paikka. On jännä kuinka niin pienelle aluelle kuin Manhattan mahtuu todella erilaisia osia. Itsekin pidän enemmän niinstä rauhallisimmista paikoista. 🙂

  http://www.beautyboxblog.com/

  1. Joo se on totta, että on tosi paljon erilaisia alueita pienen alueen sisällä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *