Lihaton lokakuu: pinaatti-sieni-kasvisvuoka

Esittelen nyt yhtenä päivänä valmistamani kasvisvuoan, joka on mahdollista tehdä loputtomilla eri variaatioilla. Siihen haluankin kaikkia kannustaa: kokeilemaan erilaisia ruokia ja makuyhdistelmiä rohkeasti. Olen itse todella huono tekemään mitään reseptien mukaan. Sen takia kaikki ruokaohjeeni ovat todella yksinkertaisia.

Tällä kertaa valmistin siis kasvisvuokaa. Laitoin siihen parsakaalia, herkkusieniä, pinaattia, maissia, valkosipulia, kolmen juuston ruokakermaa, porkkanaraastetta ja kesäkurpitsan siivuja. Olin suunnitellut laittavani myös tomaattia ja punasipulia, mutta muistin sen vasta kun vuoka oli jo uunissa. Tähän voisi laittaa myös vaihtoehtoisesti vaikkapa kvinoaa, vuohenjuustoa, munakoisoa, tomaattimurskaa, papuja, linssejä, tai ihan mitä vain mieli tekee.

Laitoin ensin uunin lämpenemään 200 asteeseen. Sen jälkeen aloin kasaamaan kasviksia vuokaan. Jossain vaiheessa lisäsin myös suolaa.Päälle raastin hiukan juustoa ja ripottelin timjamia. Sitten vain koko komeus uuniin noin. 40 minuutiksi. Annoin sen vielä hiukan vetäytyä ennen syömistä.Tarkoituksena oli keittää pari munaa tähän sivuun, mutta unohdin. Se kostautuikin sitten, kun puoli tuntia syömisen jälkeen oli taas kamala nälkä. Suosittelen siis lisäämään tähän jotain proteiinia!

Kommentit (5)
  1. Juuri on uunissa tulossa oma versio tästä: tuoreita herkkusieniä ja kanttarelleja, tavallista ja punasipulia, kesäkurpitsaa, pakastevihanneksia, pinaattia, kirsikkatomaatteja, tomaattimurskaa, vuohenjuustoa ja kermaa 🙂 lohta ja keitettyä kananmunaa seuraksi!

  2. Kiitos reseptivinkistä! Minäkin muuntelen aina reseptejä, mutta on kiva saada inspiraatiota sillon kun on tehnyt samaa sapuskaa kyllästymiseen asti:D
    Oletkos muuten ikinä kokeillut quornia? Ei ainakaan äkkiseltään muistu että olisit siitä täällä blogissa puhunut. Se on mielestäni tosi hyvää ja helppo valmistaa, maistuu aivan paahdetulta kanalta ja menee esim.wokin sekaan toimittamaan proteiinin virkaa 🙂
    Kiva kun jaksat kirjotella usein. Tämä on mun lempiblogi!!

    1. En ole kokeillut! Tarkoituksena on kyllä valmistaa sitä nyt lokakuun aikana:) kirjoittelen siitä sitten varmasti! Ja kiiitos hirmuisesti, kiva kuulla että tykkäät! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *