LIHATON LOKAKUU!

Eräs lukijani ehdotti, että ottaisin osaa Docventuresin lihattomaan lokuuhun. Sen tarkoituksena on siis lopettaa lihansyönti tai vähentää sitä merkittävästi kuukauden ajan. Syön itse lihaa aivan liikaa, joten koen että tämä haaste on tarpeellinen juuri minulle. Pakon edessä on opeteltava valmistamaan maukkaita kasvisruokiakin.

 

Toivon mukaan, tästä kuukaudesta jää hyvä olo kehoon, kasa uusia kasvisruokareseptejä ja vähentynyt lihanhimo. Sen verran saatan joutua taipumaan tässä, että jos koulussa ei ole tarjolla sellaista kasvisruokaa, mitä pystyn allergioiltani syömään, syön jotain muuta. Aluksi mietin, että sallisin itselleni myös äyriäiset, mutta aion sittenkin pärjätä täysin kasvisruoalla. 

 

Toivon, että mahdollisimman moni lukijakin lähtee tähän haasteeseen mukaan. Jos haluat katsoa Docventuresin viime viikon elokuvan ”Food inc.”, löytyy se Yle Areenasta.  Tulen jakamaan blogissa kasvisruokareseptejä tämän kuun aikana ja toivon että tekin kerrotte minulle lempireseptinne. Niitä voi jakaa myös Start living your best life:n Facebook-sivuilla. 

 

Ainoa huolenaiheeni tässä on riittävä proteiinin saanti. Olen pähkinöille, manteleille sun muille allerginen, enkä käytä maitotuotteita kamalasti. Soija, linssit, tofu ja pavut eivät oikein maistu. Ja koska minulle ruoka on aina nautinto, en suostu syömään mielestäni pahaa ruokaa vain sen takia, että se on terveellistä. Täältä ja täältä kävin katselemassa kasvistuotteita, joista löytyy eniten proteiinia. Munia tulee siis syötyä varmaan urakalla tämän kuun aikana. 

 

Tässä vielä pari kuvaa eilisestä kalaruoasta, joka on siis aivan sama kuin edellisessä postauksessa oleva skagen salaatti, mutta ravun pyrstöt on korvattu gravilohella. Toimi muuten hyvin näinkin!

 

 

 

 

Vaikka tämä lihattomalle alkaminen jännitti kovasti aluksi, on nyt fiilikset pelkästään positiiviset. Toivottavasti tämän kuun jälkeen ruokavalioni muuttuu  hieman lihattomampaan suuntaan. Muistetaan myös, että rasvaa pitää saada tarpeeksi ja että kasvisruokaa pitää syödä enemmän kuin liharuokia. Nyt vain tsemppiä kaikille, ketkä haasteeseen tarttuu! 

Kommentit (33)
 1. rohkaisutarina kaikille haasteeseen lähteneille: itse lopetin lihansyönnin yli viisi vuotta sitten tavallaan vahingossa, mutta kokeilu jäikin pysyväksi kun huomasin, ettei kasvisruoka olekaan pahaa tai tylsää tai vaikeaa. nykyään syön huomattavasti monipuolisemmin kuin ennen, olin joskus nimittäin todella nirso, ja vain peruna ja jauheliha ja murot kelpasivat (kärjistetysti). esimerkiksi pavut ja linssit on oikeesti hyviä, kikherneet varsinkin! täytyy vain löytää oikeat reseptit, ja monia suosikkejaan voi aika vaivatta varioida vegeversioiksi. suosittelen esimerkiksi tätä blogia: http://www.greenkitchenstories.com/

  1. Mun pitäis varmaan löytää joku hyvä linssiresepti:) Ja oon kyllä ennakkoluuloton kokeilemaan kaikkea uutta, joten pitää vaan testata erilaisia juttuja! Kiitos rohakisusta! Kyllä tää tästä 😉

   1. hahahaha siis rohkaisusta 😀

 2. Tosi kivaa kun niin moni on innostunut tästä lihattomasta lokakuusta! Itse olen ollut kasvissyöjä jo monta vuotta ja ajattelin nyt lihattoman lokakuun kunniaksi jakaa blogissani enemmän kasvisruokareseptejä. Käy katsomassa, jos kiinnostaa. 🙂

  http://www.weerabettina.blogspot.fi/

  1. Hienoa! IHan mielettömän harkullisia ruokakuvia sulla. Laitoin heti kirjanmerkiksi 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *