Luonteenvahvuuksista

Tiedättekö mistä tulee ihan järkyttävän hyvä mieli? Kun saa inspiroitua jotain joihinkin hyviin päätöksiin, tai vinkattua jostain mistä toinen saa iloa päiviinsä. Olen omalla kävelyhaasteellani saanut jo 7 ystävääni innostumaan 10 000 askeltavoitteesta ja rakastan sitä kun saan screenshotteja puhelimien sovelluksista, joissa tavoite on täynnä. Toinen, mikä on levinnyt yhtä hyvin, on Auta Antti -podcastit. Kun istuin lennolla ystävieni välissä, jotka kummatkin kuuntelivat niitä ja tasaisin väliajoin nauroivat ääneen, tulin varsin hyvälle mielelle.

Mietin, että tätähän blogikin parhaimmillaan on, vaikutuspiiri on vain laajempi. Oli kyse sitten uuden lempireseptin jakamisesta, mielenkiintoisen kirjan vinkkaamisesta, hyvän playlistin jakamisesta tai mistä tahansa arkea piristävästä pienestä asiasta, koen sen itselleni merkitykselliseksi.

Olin eilen Jonnan ja Somersbyn järjestämässä iltapäivässä St. Georgessa, jossa Rosa Nenonen oli pitämässä positiivisen psykologian luentoa. Olen aiemminkin käynyt kuuntelemassa Rosaa Pilots Helsingissä, ja saanut silloinkin paljon uusia ajatuksia. Tällä kertaa jäin pohtimaan luonteenvahvuuksia. Meillä kaikilla on ne, mutta kuitenkaan kaikki eivät niitä käytä omassa elämässään. Melko usein tulee mietittyä omia heikkouksia ja sitä, kuinka niistä voisi päästä eroon. Sen sijaan joskus onkin mielekästä miettiä, kuinka niitä omia hyviä puolia voisi vahvistaa ja käyttää hyödykseen.

Rosa esitti meille listauksen erilaisista luonteenvahvuuksista ja pyysi poimimaan ne, jotka ajattelimme sopivan meihin parhaiten. Noukin listasta seuraavat ”Kiitollisuus, luovuus, avoin mieli, rohkeus, huumorintaju, toiveikkuus,  ja kyky kokea merkityksellisyyttä”. Hän vinkkasi myös ilmaisesta nettitestistä, jonka voi tehdä selvittääkseen omat todelliset vahvuudet. Sen löydät täältä.

Tein testin heti tänään aamulla ja yllättävän samoja sieltä löytyi, vaikka listaus pitikin sisällä hiukan eri asioita. Testin mukaan omat vahvuuteni ovat kiitollisuus, huumori, uteliaisuus, toiveikkuus, innokkuus, rakkaus ja luovuus. Ensisilmäyksellä nämä näyttävät sellaisilta, joista en oikein tiedä mitä hyötyä niistä voisi olla muille. Vaihtoehtoina olisi ollut esimerkiksi ryhmätyö, urheus, reiluus, johtajuus ja sinnikkyys, joita olisi helpompi miettiä sovellettavaksi vaikkapa omassa ammatinvalinnassa.

Jään nyt pohtimaan, miten näitä voisi hyödyntää tulevaisuudessa vaikkapa juuri työelämässä. Mikäli teette testin, olisi mielenkiintoista kuulla teidän luonteenvahvuudet  ja sen, koetteko pääsevänne hyödyntämään niitä tämänhetkisessä elämässä?

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (4)
 1. JeminaAleksandra
  12.4.2019, 07:14

  Mäkin innostuin tekeen testin. Mielestäni tulos oli mielenkiintoinen. Kuusi ensimmäistä kohtaa olivat kauneuden ja erinomaisuuden arvostus, urheus, kiitollisuus, rehellisyys, itsesäätely ja rakkaus. Koen, että omalla kohdallani omat puutteeni ja työstettävät piirteeni vaikuttivat tuloksiin, koska ne ovat niin hallitsevia ominaisuuksia ja nousivat yhtäkkiä korkeimmalle tuloksiin.
  Itse koen, että minussa on arvokkaampia ja tärkeämpiä puolia, jotka näkyvät enemmän ja olin hieman pettynyt tuloksiin.
  Mutta tämä saa minut myös ajattelemaan, että ehkä ongelmapiirteistä voi olla hyötyäkin. Tasapainon löytäminen on avaintekijä.

 2. Jonna Leppänen
  11.4.2019, 17:02

  Ihana että Rosan puheenvuoro herätti ajatuksia, olen itse pitkään jo halunnut päästä Pilots Helsingin luennolle ja tästä jäi kyllä niin inspiroitunut olo. Täytyy itsekin tehdä tuo testi pikimmiten, en ollut ennen eilistä kuullutkaan luonteenvahvuustestistä!

  Kiitos vielä kun olit mukana! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *